واضح آرشیو وب فارسی:فارس: با همكاري استانهاي فارس و يزديك جفت گورخر آسيايي كمياب، ميهمان دره باغ بوانات فارس شدند
دو گورخر آسيايي كمياب از سايت تكثير و پرورش منطقه گوراب كالمند در يزد زندهگيري شده و در سايت مطالعات و تكثير پرورش در منطقه دره باغ بوانات رهاسازي شدند.
به گزارش خبرگزاري فارس از شيراز به نقل از روابط عمومي اداره كل حفاظت محيط زيست استان فارس، حسينعلي ابراهيمي كارنامي اظهار داشت: سايت دره باغ بوانات داراي 400 هكتار عرصه طبيعي و مكاني بسيار مستعد و امن براي نگهداري و پرورش گورخر ايراني است و گونههاي گياهي كمنظيري مانند قيج، گز، درمنه، طاق و ... را در خود جاي داده كه ميتواند با دارا بودن شرايط آب و هوايي مستعد به پناهگاهي امن براي زاد و ولد گونه ارزشمند گور آسيايي تبديل شود.
وي افزود: گورخر ايراني پستاندار بزرگ و زيبايي است كه اينگونه در ليست IUCN جز گونههاي در معرض خطر قرار گرفته است.
ابراهيمي كارنامي همچنين گفت: براي جلوگيري از انقراض اين گونه ارزشمند مطالعات جامعي در فارس انجام شده و در اي طرح به دنبال زيستگاه مطلوب و مناسب ديگري در اين استان براي پرورش گور ايراني بوديم كه به همين منظور مطالعاتي با هدف بهرهبرداري از سايت گورخر ايراني در منطقه دره باغ بوانات انجام شد.
وي اضافه كرد: منطقه دره باغ بوانات در چند دهه قبل ميزبان گلههاي بسياري از گورخر آسيايي بود اما به دليل شكار بيرويه و عدم توجه به فصل زاد و ولد و شرايط اين گونه، با انقراض گورخر در دره باغ مواجه شديم كه اميد است با رهاسازي اين گونه در زيستگاه طبيعي و تاريخي خود، بتوانيم نسل آن را در اين منطقه احيا كنيم.
اين مسئول همچنين بيان داشت: در حال حاضر بيشترين تعداد گورخر ايراني در جهان در منطقه حفاظت شده بهرام گور زيست ميكنند و در تبادل گونهاي براي تقويت ژنتيكي، همكاري خوبي بين استانها به وجود آمده و اميدواريم اين همكاريها منتج به دستاوردهاي مطلوب براي احياي گونههاي در معرض خطر انقراض و نادر شود.
وي در ادامه مهمترين اقدامات حفاظتي اين اداره كل در راستاي حفاظت از اين گونه ارزشمند را علتيابي بيماريهاي احتمالي اين گونه، انجام مطالعات در مورد رفتار، وضعيت تغذيه و زيستگاه آنها دانست و ادامه داد: انجام تغييرات لازم به منظور بهبود وضعيت تغذيه، ايجاد شرايط زيستگاهي مناسبتر، حفاظت بهينه و لايروبي مستمر چشمه و آبشخورهاي آن باعث شده تا گورخرهاي اين استان در حال حاضر از شرايط زيستگاهي بهتري برخوردار باشند.
به گزارش فارس، گور ايراني از نظر ظاهري شباهت بسياري به الاغ داشته اما قدري از آن بزرگتر است.
اين حيوان جمجمه بهنسبت كشيده با گوشهاي بلند و باريك و نوك تيزي دارد كه از نظر اندازه حدفاصل گوشهاي اسب و الاغ است.
دم گورخر ايراني بلند و از موهاي كوتاهي پوشيده شده است اما در قسمت انتهايي دم موها به تدريج بلند ميشوند كه پوشش زمستاني بلندتر و رنگ آن نيز قدري تيرهتر و خاكستري متمايل به قهوهاي است.
رنگ موهاي انتهاي دم اين حيوان، اطراف سم و انتهاي گوش سياه رنگ است.
نوار قهوهايرنگي در ناحيه ستون مهرهها وجود دارد كه اين نوار از بالاي سر شروع شده و تا انتهاي دم ادامه دارد.
در ناحيه گردن گور ايراني نيز يال كوتاه و برافراشتهاي به رنگ قهوهاي تيره وجود دارد و همچنين در سطح داخلي دستها تكه پوست گرد و سياه رنگي كه فاقد مو است مشاهده ميشود.
انتهاي پيام/2448/ر
سه شنبه 3 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]