واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: بم، 10 سال پس از زلزله
با گذشت 10 سال از وقوع زلزله دلخراش در شهرستان بم، هنوز در برخي از بخشها، كاستيهايي وجود دارد كه مردم بم، اميد دارند تا دولت تدبير و اميد براي رفع آن اقدام كند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، منطقه كوير، نگاهي به ساخت و سازهاي صورت گرفته بعد از زلزله بم، با وجود اينكه تا حدودي مطلوب بوده، اما هنوز بعد از 10 سال از آن واقعه، مشاهده كم و كاستيها، تاسفبار و نگرانكننده است، چرا كه بم امروز ميتوانست بهتر از آنچه باشد كه هست.
در اينباره آنچه كه بيش از هر چيز، مورد توجه است، ساختارهاي فرهنگي و مكانهاي تفريحي است. اگر از بُعد فرهنگي نگاه كنيم، ميبينيم بم جزء اولين شهرهايي در استان است كه داراي سينما بوده است، اما بعد از زلزله سال 82 و با وجود نيازها و استعدادهاي فراواني كه به ويژه در قشر جوان بم وجود دارد، هنوز اين شهر سينما ندارد.
نگاهي به فضاي سبز شهري بم نيز نشان ميدهد كه آنطور كه در خور و شأن مردم است، فضاهاي سبز و مبلمان شهري زيبايي وجود ندارد. شهربازي كه آرزوي تمام فرزندان و كودكان بمي است، پس از 10 همچنان بدون استفاده مانده است و وسايلي كه در آن قرار داده شده، در حال مستهلك شدن بوده در شرايطي كه، بارها و بارها مسئولين سابق و فعلي قول مساعد در خصوص راه اندازي شهربازي را به مردم بم دادهاند، اما همه اينها، فقط و فقط در حد سخنراني و جلسه بوده است.
اين وعدههاي محقق شده براي مردم بم سوالبرانگيز است. در اينرابطه، نگاهي به معابر شهري و خيابانهاي اصلي و به ويژه ورودي شهر هم كه مياندازيم، ميبينيم كم كاريهاي زيادي وجود دارد، نه نماد زيبايي در اين شهر وجود داشته و نه مبلمان شهري. آيا مردم بم حقي از زيباسازي اين شهر ندارند؟
در خصوص حصار باغها نيز چندين و چند بار اعلام شده بود، چنانكه صاحبان باغات در خصوص حصاركشي اقدام نكنند، از ملك آنها به نفع فضاي سبز شهري استفاده ميشود، چرا اينكه باغات بدون حصار، محل تجمع حيوانات ولگرد و افراد معتاد شده است.
حال ميخواهيم نگاهي به ديگر كمبودهاي شهر بم بيندازيم، كشتارگاهي كه مصوب شد و بخشي از آن به اتمام رسيد، ولي هنوز كشتارگاه افتتاح نشده است؛ چرا؟ كشتارگاه نياز مبرم شهروندان بمي است. آيا نبايد در اينخصوص چارهانديشي شود؟
در خصوص حوزه بهداشت و درمان هم لازم است اشارهاي به تنها بيمارستان شهر بم كنيم كه نه تنها خود شهرستان را پوشش ميدهد، بلكه چند شهرستان نو پا را نيز بايد پوشش بدهد. ازديام بيماران و كمبود پرسنل در اين شهرستان باعث شده اين بيمارستان به گفته شهروندان بمي به كشتارگاه بيشتر شبيه باشد تا محل درمان!
مسئولين محترم آيا نبايد در خصوص بار ترافيكي درمان در بيمارستان پاستور نگاهي ويژه داشته باشند؟ با توجه به اينكه بيمارستان 120 تختخوابي امام خميني(ره) چندين سال است كه مصوب شده، ولي هنوز فقط تابلوي آن را ميبينيم كه در ورودي شهر نصب شده است.
آيا مردم بم از اين همه بودجهاي كه اختصاص داده شده، سهمي ندارند؟ ميخواهم اشارهاي هم به ساختمان نيمهتمام باغ هنر بم كنيم كه استاد شجريان لطف زيادي نسبت به اين شهر داشت و چون ميدانست جوانان بمي به هنر عشق ميورزند، خواست اين هنر در وجود آنها غوطهور باشد، ولي اينكه چرا در ساخت آن كوتاهي شد، سوالي است كه بيپاسخ مانده است؟
اين سخنان خواسته تمام مردم شهرستان دارالصابرين است. مردمي كه اميد دارند دولت تدبير و اميد نگاهي ويژه به اين شهرستان داشته باشد و مرهمي بر آلام دردهاي آنها بگذارد.
گزارش از: دهقان، خبرنگار ايسنا، منطقه كوير در بم
انتهاي پيام
سه شنبه 3 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]