واضح آرشیو وب فارسی:فردا نیوز: آمار خوشچهره از واردات طي 6 سال گذشته
اين كارشناس اقتصادي با اشاره به آمار ميزان واردات طبق اعلام بانك مركزي تصريح كرد: از سال 85 تا 91 طبق آمار بانك مركزي 526 ميليارد دلار بعلاوه 800 ميليون دلار واردات به كشور انجام شده است.
فارس: محمد حسين برخوردار در ادامه بررسي چالشهاي نرخ ارز با بيان اينكه بايد مردم از حقايق كشور مطلع شوند، گفت: در اين صورت مردم همراه و همدل با دولت خواهند بود.
وي ادامه داد: اينكه قيمت ارز از 1200 تا 2500 تومان افزايش پيدا كرد موجب كاهش سرمايه در گردش بسياري از توليدكنندگان شد؛ زماني كه توليد كاهش مييابد ركود تورمي نميگذارد تا عرضه كالا افزايش يابد و اكنون هم دولت جرأت نميكند تورم خارجي را اعلام كند.
برخوردار با اشاره به عرضه منابع برق و آب كشور تصريح كرد: اكنون برق و يا آب با يك سوم نرخ به مردم تحويل داده ميشود و ميخواهم بگويم كه بيس اوليه تعيين نرخ بايد به ثبات برسد.
در ادامه عليمحمد احمدي، عضو كميسيون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس در پاسخ به اين سؤال كه پس از افزايش نرخ ارز ، مجلس چه اقدامي انجام داد گفت: اعتقاد پرداخت يارانه به واردات نداريم يا با ارز پايينتر به آنان كمك كنيم و اعتقاد داريم نبايد به صادرات، نرخ ارز بالايي اختصاص داده شود.
وي در پاسخ به سؤال يك بيننده برنامه، گفت: مجلس در سال گذشته و در نوسانات قيمتگذاري اختياري از خود نداشت و دولت راهكارهايي را در اين زمينه دنبال كرد.
وي افزود: درباره 74 هزار ميليارد تومان مجلس تدابير ويژهاي را اختصاص كرد و بارها رياست بانك مركزي را به مجلس فراخواند.
بنابر اين گزارش اسدالله عسگراولادي در پاسخ به اين سؤال كه آيا اگر واردات از چين مهار شود، خروج ارز كاهش مييابد، گفت: قرارداد فروش نفت با چين بسته شده و ايران در مقابل دريافت كالا، نفت به چينيها صادر ميكند.
وي ادامه داد: در اين ميان در صورت عدم واردات كالا از چين، صادرات نفت دچار اشكال ميشود؛ اكنون هم امكان انتقال منابع به ديگر كشورها وجود ندارد چرا كه محدوديتهايي در اين زمينه وجود دارد.
عسگراولادي گفت: در اين زمينه جلساتي را با نمايندگان كشورها و كميسيونهاي مختلف خواهيم داشت تا اين مسئله حل شود.
محمدحسين برخوردار با اشاره به احتمال لغو ممنوعيت واردات كالاهاي اولويت 10 اظهار داشت: در اين گروه كالاهايي قرار داشتند كه سلامت محور بودند و درخواست كرديم تا در ستاد تدابير ويژه محورهاي مهم اين بخش مدنظر قرار گيرد.
وي افزود: اعتقاد دارم تا سرمايهگذاريها در گروههاي كالايي پايينتر براي افزايش صادرات بيشتر شود.
محمد خوشچهره درباره سناريوهاي مطرح شده در دولت تصريح كرد: ما اعتقادمان بر اين است كه نرخ ارز را تعيين كنيم و بايد براي تأمين مخارج مبالغي كه نياز است، تعيين شود كه از كجا تأمين خواهد شد.
خوشچهره با اشاره به اين سه سناريو و ديدگاه حاكم گفت: اين ديدگاهها بايد صراحتا و شفاف مطرح شود؛ برخلاف دوستاني كه معتقدند بايد به دولت فرصت داده شود تا سياستگذاري كند من تأكيد ميكنم كه بايد جلوي خلافها و خلاءهاي موجود گرفته شود.
وي با بيان اينكه اكنون به ارز به عنوان يك كالاي انحصاري نگاه ميشود، گفت: بخش عمدهاي از ارز از طريق صادرات وارد كشور ميشود.
اين كارشناس اقتصادي با اشاره به آمار ميزان واردات طبق اعلام بانك مركزي تصريح كرد: از سال 85 تا 91 طبق آمار بانك مركزي 526 ميليارد دلار بعلاوه 800 ميليون دلار واردات به كشور انجام شده است.
وي ادامه داد: اين حجم بالاي كه خود به تنهايي يك سوم واردات را به خود اختصاص داده آمار بالايي است و دولت در اين زمينه قطعاً مصروفات را از طريق واردت تأمين كرده است.
وي با اشاره به راههاي جايگزين براي افزايش واردات گفت: اگر اهداف را متوجه توليد كنيم با افزايش نرخ ارز در تضاد است بنابر اين استقراض از بانك مركزي يا انتشار اوراق مشاركت كه امكان دارد كار خوبي نباشد از جمله سناريوهايي است كه براي تأمين ارز مورد نياز مطرح است.
جمعه 12 مهر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فردا نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]