واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: گلشنراز: آمار دوپينگ كاهش داشته است/ محروميت علياكبري شايد به ده سال كاهش يابد
مسئول كميته آموزش و پيشگيري ستاد ملي مبارزه با دوپينگ با اشاره به كاهش آمار نمونههاي مثبت دوپينگ ايران درباره حكم علياكبري گفت: ممكن است درصورتي كه ثابت شود كه علياكبري ندانسته مواد ممنوعه را مصرف كرده حكم او به هشت تا ده سال كاهش پيدا كند.
دكتر افسانه گلشنراز در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) منطقه لرستان، با بيان اينكه دوپينگ معضل جهاني است، اضافه كرد: متأسفانه روح ورزش و جوانمردي كه قبلاً بين ورزشكارها وجود داشت الان مقداري كمرنگ شده و چون برخي جوانها صبر، حوصله و تحمل كمتري دارند و ميخواهند سريعتر به چيزهايي كه دوست دارند، برسند روي به دوپينگ ميآورند.
وي ادامه داد: متأسفانه در اين بين برخي افراد سودجو از آگاهي نداشتن ورزشكارها استفاده ميكنند و ناخواسته يا ندانسته آنها را به بحث مخرب دوپينگ كشانده و مشكلهايي بهوجود ميآورند.
گلشنراز خاطرنشان كرد: با توجه به برنامههاي آموزشي، از لحاظ آمار دوپينگ نسبت به سالهاي گذشته در كشور تقريباً كاهش داشتهايم. در المپيك لندن، رقابتهاي مختلف آسيايي و... ورزشكارهاي ايراني بدون آلودگي دوپينگ بودند، منتها بعضاً ورزشكارهايي پيدا ميشوند كه تك و توك دانسته يا ندانسته دوپينگ ميكنند.
مسئول كميته آموزش و پيشگيري ستاد ملي مبارزه با دوپينگ، يادآور شد: آمار دوپينگ ورزشكارهاي ايراني نسبت به كشورهاي ديگر پايينتر است كه اين نتيجه زحمات برنامههاي آموزشي بوده ولي باز هم در بحث آموزش جاي كار زيادي وجود دارد.
وي در ادامه با اشاره به وضعيت امير علياكبري تأكيد كرد: ورزشكار حرفهاي بايد دانش حرفهاي داشته باشد و به اين راحتي اعتبار و حيثيت ورزشياش را خدشهدار نكند. ورزشكاري كه دفعه اولش نبوده بايد حساسيت و ارزش بيشتري براي خودش قائل ميشد و بداند با كي برود با كي بيايد و توصيه از دكترهايي بگيرد كه "امين" هستند و به آنها اعتماد دارد.
گلشنراز با بيان اينكه قوانين آژانس جهاني مبارزه با دوپينگ(وادا) سفت و سخت است، اظهار كرد: آژانس روي اصل مسئوليتپذيري ورزشكارها تأكيد ويژه دارد كه ورزشكار چه بخواهد و چه نخواهد، دانسته يا ندانسته اگر ماده ممنوعه در نمونهاش محرز شود، حكمش برنميگردد. چون محروميت علياكبري بار دوم بوده، بخشش يا كاهش محروميت خيلي ضعيف بهنظر ميرسد و آژانس شوخي ندارد. البته اگر ثابت شود كه ندانسته بوده، شايد محروميتش به 8 تا 10 سال كاهش يابد.
وي در پايان به ورزشكارها توصيه كرد: تا جايي كه ميتوانند در برنامههاي آموزشي ستاد ملي مبارزه با دوپينگ و فدراسيون پزشكي ورزشي حضور يابند و از كتابچههاي و مطالب آموزشي كه تهيه شده و در اختيارشان قرار گرفته، استفاده كنند و آنها را جدي بگيرند؛ چون دوپينگ شوخيبردار نيست.
انتهاي پيام
سه شنبه 3 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 67]