واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: تطابق صد درصدي اصول روانشناسي با مفاهيم قرآن
گروه سلامت: استاد روانپزشكي دانشگاه علوم پزشكي تهران گفت: داشتن آرامش، سازگاري، انعطافپذيري و مهار خشم و دشمني از مهمترين معيارهاي انسان سالم است كه قرآن كريم مكررا به هر يك از اين ويژگيها پرداخته است.
جعفر بوالهري، استاد روانپزشكي دانشگاه علوم پزشكي تهران در گفتوگو با خبرگزاري بينالمللي قرآن(ايكنا) به معيارهاي انسان سالم اشاره كرد و گفت: داشتن آرامش، سازگاري، انعطافپذيري و مهار خشم، نداشتن عصبيت، كينه و دشمني از مهمترين معيارهاي انسان سالم است كه قرآن نيز به طور مبسوط و مكررا به هر يك از اين ويژگيها ميپردازد.
وي با اشاره به توانمندي و كارآمدي به عنوان ديگر ويژگيهاي انسان سالم، بيان كرد: هر يك از افراد با توجه به جايگاه شغلي خود بايد بتوانند به عنوان فردي مؤثر و خلاق فعاليت كرده و نوآفرين باشند تا با خلاقيت به مرتفع شدن مشكلات خود و ديگران اقدام كند.
بوالهري عشق و محبت را از ديگر ويژگيها و معيارهاي انسان سالم برشمرد و گفت: دوست داشتن، تعلق خاطر و محبت از ديگر ويژگيهايي است كه از دلبستگي به محيط كار و اطرافيان آغاز ميشود و تا دلبستگيهاي معنوي ادامه مييابد و موجب تعالي و سلامت انسان ميشود.
آغاز مسير سلامت كامل از 3 تا 4 سالگي
وي دلبستگي به مقولات فردي، خانوادگي و ملي را مقدمه و مبتداي دلبستگي متعالي به خداوند برشمرد و گفت: چنين دلبستگي به خداوند، متعالي و موجب سلامت انسان است؛ تحقيقات نشان داده كه اين دلبستگي از دوران كودكي و از سه - چهار سالگي شكل ميگيرد و ارتقاء مييابد نه اينكه با بلوغ تازه بخواهد شكل بگيرد.
رئيس شبكه ملي تحقيقات سلامت روان با اشاره به صفات سلبيه كه در وجود انسان نهي شدهاند، تصريح كرد: عداوت، كينه، خشم، خيانت، تجاوز، زور، ظلم، شكنجه، ترور و .. از مواردي هستند كه داشتن آنها سلامت انسان را به مخاطره مياندازد.
احصاي مسيرهاي رسيدن به سلامت
عضو گروه سلامت معنوي فرهنگستان علوم پزشكي عنوان كرد كه توان سازگاري و تطابق با مشكلات نيز از عوامل و نشانههاي سلامت است.
وي افزود: براي دستيابي به هر يك از اين ويژگيها مسيري ويژه و مشخص بايد در پيش گرفت به طوريكه مثلا براي دستيابي به شادي، دهها و صدها تكنيك وجود دارد كه بايد بر اساس نتايج تحقيقات، بهترين و مناسبترين آنها كه ما را به مقصد نهايي ميرساند مورد استفاده قرار گيرد تا به سلامت كامل دست يافت.
وي برخي راهها براي رسيدن به شادي را راههايي انحرافي دانست كه انسان را به سر منزل مقصود نميرسانند بلكه از راه به بيراه ميكشانند و بايد آنها را احصا و از آنها دوري كرد.
بوالهري گفت: صفات سلبيه مصرف نكردن مواد مخدر، آزار و اذيت و سلب حق ديگران، راههاي زيادي هستند كه براي رسيدن به سلامت نبايد در وجود انسان وجود داشته باشد.
ضرورت داشتن اعتقاد به توحيد براي پيمودن مسير سلامت
وي با اشاره به اينكه براي رسيدن به سلامت كامل در روانشناسي نيز داشتن اعتقاد به توحيد لازم است، تأكيد كرد: تمام مباني پيشگفته كه در مورد ويژگيهاي انسان سالم در روانشناسي و روانپزشكي آمده، از ديدگاه قرآني داراي جايگاهي والا است و معتقدم چيزي نيست كه در علم باشد و در قرآن نباشد يا مغاير آن وجود باشد.
سه شنبه 3 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 92]