واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: اربعين اجتماع خبرنگاران عاشورا است/ بانوان راويان حسيني عاشورا
گروه اجتماعي: حجتالاسلام والمسلمين محمدرضا نوراللهيان بانوان حاضر در واقعه عاشورا را خبرنگاران صحنه جنگ عاشورا عنوان و اظهار كرد: اربعين در حقيقت اجتماع خبرنگاران عرصه عاشوراست.
به گزارش خبرگزاري بينالمللي قرآن(ايكنا) حجتالاسلام والمسلمين محمدرضا نوراللهيان با تبيين دلايل حضور بانوان در كاروان امام حسين(ع)عنوان كرد: در زمان حركت كاروان امام حسين (ع) بسياري از كساني كه از مقصد ايشان آگاه ميشدند با حضور بانوان در اين سفر مخالفت ميكردند چرا كه از نظر آنها حضور بانوان همراه چنين كارواني به هيچ عنوان منطقي به نظر نميرسيد؛ حتي افرادي مانند ابن عباس و محمد حنفيه و تعدادي ديگر از ياران با امام (ع) در خصوص اين مسئله صحبت كرده مخالفت خود را با حضور زنان و كودكان در اين سفر اعلام كردند.
وي با اشاره به اينكه حتي در مسير حركت نيز افرادي به امام(ع) رجوع ميكردند و علت همراهي بانوان را از امام حسين (ع) جويا ميشدند، گفت: امام در اين زمينه سكوت اختيار فرموده و چيزي نميگفتند.
نوراللهيان ادامه داد: امروز كه ما پرونده مدرسه عاشورا را بررسي ميكنيم در مييابيم امام حسين (ع) قصد داشتند كه خبرنگاران و راويان واقعه عاشورا را بانوان و محارم اهل بيت (ع) تشكيل دهند چرا كه در جنگ تمامي مردها كشته ميشدند و تنها امام سجاد (ع) هم، چون در بستر بيماري بودند در واقعه عاشورا شهيد نشدند و امام حسين (ع) قصد داشت خبرنگاراني كه قرار است علت و چگونگي قيام عاشورا را نقل كنند، حتما امين باشند زيرا در آن زمان خبر در اختيار حاكم اموي و رسانههاي او بود به همين جهت امكان داشت تا واقعه عاشورا به گونهاي تحريف شود و راويان حكومتي واقعه بزرگ عاشورا را چنانكه نظام حاكم آن زمان مايل بود نقل كنند و اگر اين اقدام هوشمندانه امام (ع) نبود تاريخ تاكنون به گونه ديگري رقم خورده بود.
وي تصريح كرد: بني اميه آن زمان قصد داشت امام حسين (ع) را خارجي و شورشي معرفي كند و به همين جهت مورخان نيز اين اطلاعات را همانگونه كه دستگاه حاكم مايل بود منتشر ميكردند و به همين جهت ضرورت وجود خبرنگاران امين در اين ميان به شدت احساس مي شد.
حجتالاسلام نوراللهيان در ادامه با اشاره به اينكه خبرنگاري از مشاغل پرخطر است، گفت: خبرنگاران در جنگها و در زير بمبارانهاي هواپيماهاي جنگنده مشغول تهيه خبر هستند، در واقعه عاشورا نيز چنين اتفاقي رخ داد و خبرنگاران عاشورايي در بطن واقعه عاشورا، در كاخ يزيد و در كاخ ابن زياد حضور داشتند و انتقال پيام عاشورا بر دوش آنها بود.
وي ادامه داد: خاندان بنياميه قصد داشت به نحوي هدف امام حسين(ع) را از بين برده و به همين منظور با اهانت به شخص سيدالشهدا (ع) اهداف خود را دنبال كند، آنها فكر ميكردند اگر پيكر امام(ع) بر زمين بيافتد هدف او نيز از ميان برداشته خواهد شد و تصور سادهاي از اين مطلب داشتند. همچنانكه سيوطى حكايت كرده است در زمان امام علي(ع) خاندان بني اميه از طريق «سبعــون ألف منبـر و منبرة من فوقهن يلعنون حيدرة» هفتاد هزار منبر به مواضع آن حضرت ميتاختند، در واقعه عاشورا نيز ميخواستند چنين كنند. در آن زمان رسانه همان منبر بود و سخنگويان بنياميه از منبرها در جهت پيشبرد اهداف آنها استفاده ميكردند.
نوراللهيان گفت: بني اميه قصد داشت با پمپاژ خبري واقعه عاشورا را آنگونه كه ميخواست جلوه دهد و امام(ع) با درايت تمام خبرنگاران واقعه عاشورا را از صادقترين افراد انتخاب كرد بالاخره راويان واقعه عاشورا يا مادرشان فاطمه زهرا(س) است و بدين طريق و با يك واسطه نسب آنها به پيامبر ميرسد مثل حضرت زينب يا پدرشان امام حسين(ع) است مثل حضرت سكينه(س) و فاطمه بنت الحسين.
وي به تشريح ويژگيهاي خبرنگاران عاشورا پرداخت و گفت: اينها خبرنگاران واقعي بودند كه در دل حادثه قرار گرفتند و افرادي هستند كه مردم به حرف آنها اعتماد ميكنند زيرا غير صداقت از آنها چيزي ديده نشده است. خبرنگاران عاشورا معصوم نبودند اما بزرگزادگاني بودند كه تمام قريش به آنها اعتماد كامل داشت و از خاندانهاي بزرگ عرب محسوب ميشدند. مهمترين ويژگي خبرنگاران عاشورايي اين است كه آنها در بطن حادثه قرار داشته و صحنه به صحنه حوادث و تاريخ كربلا را درك كرده بودند.
نوراللهيان در ادامه گفت: اهميت اربعين در اين است كه حادثه عاشورا در اربعين توسط راويان حسيني به شكل تازهاي نقل شد و اگر قرار بود راويان ابن زياد در خصوص اين واقعه تاريخنگاري كنند واقعه عاشورا به سرعت از اذهان مردم دور ميشد و همين روايت خبرنگاران عاشورايي سبب شده است تا اربعين پس از گذشت نزديك به هزارو 400 سال همچنان در اذهان مردم زنده باقي بماند. در آن زمان منابر حكومت بنياميه بر عليه خاندان نبوت بسيج شده بودند و اما با اطلاع رساني درست از واقعه عاشورا قيام امام حسين(ع) جاودانه شد و همانطور كه ميبينيد با گذر سالها همچنان ميليونها نفر براي شركت در مراسم اربعين به كربلا مراجعت ميكنند.
حجتالاسلام نوراللهيان در پايان اظهار كرد: اربعين در حقيقت اجتماع خبرنگاران عرصه عاشوراست، درست چهل روز پس از واقعه عاشورا راويان حادثه در نقطه و محلي كه واقعه در آنجا اتفاق افتاده حضور پيدا ميكنند. خبرنگاراني كه همانجا در صحنه عاشورا بودند و از مدينه همراه امام(ع) حركت كردند و با معمار عاشورا آمدند و در مكه بودند و در راهها حضور داشتند؛ اينها حوادث زيادي را به چشم ديدند و اين وقايع را بازگو كردند اين خبرنگاران از عصر عاشورا حركت كردند و تمامي حوادثي را كه در جنگ اتفاق افتاد در شام و دمشق بيان كردند. اربعين خود رسانه ديگري بود كه سبب شد خبر اين واقعه در بين جهانيان ماندگار شود و در حقيقت خاندان نبوت در آن زمان خبرنگاران عرصه دين بودند.
سه شنبه 3 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]