واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: قطعنامه «جهان عاري از خشونت»؛ نشانه بازگشت احترام به ادبيات مدبرانه ايران
گروه سياسي: كارشناس ارشد مسائل سياست خارجي و بينالملل گفت: پذيرش قطعنامه پيشنهادي حجتالاسلام روحاني در سازمان ملل متحد (جهان عاري از خشونت)، نشانه بازگشت احترام بينالمللي به ادبيات مدبرانه ملت ايران در صحنه سياسي است.
مهدي مطهرنيا، كارشناس ارشد مسائل سياست خارجي و بينالملل در گفتوگو با خبرگزاري بينالمللي قرآن(ايكنا) با موضوع تصويب قطعنامه پيشنهادي رئيسجمهور در مجمع عمومي سازمان ملل متحد گفت: پذيرش اين پيشنهاد در درجه نخست، پذيرش منطق ايران در مديريت بحرانهاي بينالمللي است.
وي خاطرنشان كرد: حجتالاسلام روحاني بهجاي زير سؤال بردن كنشگران نظام بينالملل و بازيگران متفاوتي كه در اين عرصه به فعاليت مشغول هستند، روشهاي متخذه از سوي آنان براي حل بحرانهاي بينالمللي را با پرسشي جدي روبرو ساخت.
طرح سؤال بهجاي ايجاد فضاي منفي
مطهرنيا گفت: بدينترتيب، رئيسجمهور تلاش كرد بهجاي ايجاد فضاي منفي در مسير تحركات سياست خارجي كشورمان به رويكردي پناه آورد كه در سايه آن بدون ايجاد فضاي منفي در ارتباط با ديگر كنشگران نظام بينالملل، منطق رفتاري و اقدامات سياسي آنان را با اين سؤال روبرو كند كه آيا بهتر نيست بهجاي كاربرد خشونت و افراطيگري به ايجاد صلح و ثبات با استفاده از روشهايي تأسي و تمسك جوييم كه بتوان در پرتو آن زمينههاي ثبات، صلح و امنيت بينالمللي را فراهم كرد.
وي افزود: اين پرسش اگرچه ساده و پاسخ آن بديهي بهنظر ميرسد، اما تلنگري بر تحركات تاريخي كشورهاي كنشگري است كه در مسير حل بحرانهاي بينالمللي، خشونت و افراطيگري را سرلوحه حركت خود قرار داده و در برخورد با افراطيگري گروههاي تروريستي غير رسمي و رسمي، خود، نيز روشها و ابزارهايي را برميگزيند كه متناسب با شأن رقباي مطرحشده از سوي آنهاست.
اين كارشناس ارشد مسائل سياست خارجي و بينالملل گفت: از اين منظر، بايد بگوييم كه آنچه در مجمع عمومي تصويب شد، پذيرش منطق ايران در عرصه بينالملل و صحه گذاشتن بر آن از سوي سازمان ملل است.
وي ادامه داد: تصويب قطعنامه پيشنهادي رئيسجمهور اسلامي ايران پس از چند سال انزواي ايران در نظام بينالملل با وجود رويكرد بسيار فعالانه در جهت ايجاد «چالش برانگيزي» در برابر تحركات كنشگران ديگر نظام بينالملل كه منجر به انزواي عملي سياسي جمهوري اسلامي ايران شده بود، ميتواند دستاوردي بسيار منطقي، كمهزينه و پرفايده براي ايران باشد.
بازتاب رواني مثبت تصويب قطعنامه پيشنهادي رئيسجمهور
مطهرنيا در تشريح فوايد ديگر پذيرش اين قطعنامه «جهان عاري از خشونت» گفت: پيامد مثبت ديگر، بازتابهاي تصويب اين قطعنامه از منظر منطق رواني است؛ به هر تقدير، پس از پذيرش طرح گفتوگوي تمدنها از سوي مجمع عمومي در سال 2001 شاهديم كه براي دومين بار، طرح رئيسجمهور ايران بهعنوان يك طرح قابل قبول براي كشورهاي مختلف جهان به تصويب نمايندگان آنها در سازمان ملل متحد ميرسد.
وي تصريح كرد: اگر چه قطعنامههاي تصويبشده در مجمع عمومي سازمان ملل، الزامآور نيست، اما آن چه كه بايد به آن توجه كرد، فضاي رواني ناشي از تصويب آن در ايجاد فضاي مثبت براي تحركات ديپلماتيك ايران در جهان است.
اين كارشناس ارشد مسائل سياست خارجي و بينالملل گفت: هماكنون با توجه به موفقيت ايران در دستيابي به يك پيروزي نسبي در مذاكرات ژنو 3 و گام نهادن در مسير حل و فصل ديپلماتيك پرونده هستهاي با وجود دارابودن غنيسازي در خاك ايران بهعنوان حقي كه ميتوانيم در چارچوب تعريف عملياتي برنامه غنيسازي از آن ايفاد كنيم، ايران ميتواند فضاي رواني مناسبي را در جهت تحركات ديپلماتيك خود در سطح بينالمللي بهوجود آورد.
شكست تئوري «جنگ نامتعادل امريكا» عليه ايران
وي موفقيت ديگر براي جمهوري اسلامي ايران در تصويب قطعنامه «جهان عاري از خشونت» را شكست تئوري «جنگ نامتعادل» امريكا عليه ايران خواند و اظهار كرد: امريكا كوشش ميكرد در چارچوب اقدام رسانهاي، ايران را در وضعيتي قرار دهد كه قدرت و توان ما در ميان كشورهاي منطقه، بزرگنمايي شده و بدينترتيب، ايرانهراسي و اسلامهراسي را ترويج كند، تا انزواي بينالمللي ايران رقم بخورد.
مطهرنيا گفت: قبول چنين طرحي ميتواند يك نوع شكاف وسيع و عميق در تئوري «جنگ نامتعادل» ايجاد كند، به گونهاي كه ايرانهراسي و اسلامهراسي را با چالش جدي مواجه كند، لذا بايد بگوييم در مجموع، پذيرش قطعنامه پيشنهادي حجتالاسلام حسن روحاني در سازمان ملل متحد، بازگشت احترام بينالمللي به ادبيات مدبرانه ملت ايران در صحنه سياسي بود.
سه شنبه 3 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]