واضح آرشیو وب فارسی:فارس: جانشين مديركل حفظ آثار و نشر ارزشهاي دفاع مقدس همدان خبر دادبرگزاري مراسم گراميداشت شهداي عمليات كربلاي 4 در باغموزه دفاع مقدس همدان
جانشين مديركل حفظ آثار و نشر ارزشهاي دفاع مقدس همدان از برگزاري مراسم گراميداشت شهداي عمليات كربلاي 4 در باغموزه دفاع مقدس همدان خبر داد.
خليل الهيتبار امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در همدان ضمن گراميداشت ياد و خاطره شهداي عمليات كربلاي 4 از برگزاري مراسم گراميداشت شهداي اين عمليات در باغموزه همدان خبر داد و اظهار كرد: عمليات كربلاي 4 در سومين روز از دي ماه سال 65 و با رمز محمدرسولالله (ص) انجام شد.
وي هدف از اين عمليات را شكست طلسم خط استحكام دشمن با حضور صدها رزمنده گردانهاي پياده، واحدهاي اطلاعات و تخريب در اروندرود دانست و خاطرنشان كرد: بر اين اساس همزمان با سالروز اين عمليات غرورآفرين شاهد برگزاري مراسمي با رنگ و بوي كربلاي 4 در همدان هستيم.
مدير باغ موزه دفاع مقدس همدان عنوان اين مراسم را شب خاطره دانست و بيان داشت: اين مراسم با حضور جمعي از پيشكسوتان دوران دفاع مقدس و همچنين رزمندگان و شاهدان عيني عمليات كربلاي 4 در محل سالن همايشهاي باغ موزه دفاع مقدس همدان برگزار ميشود.
وي تصريح كرد: در اين عمليات كه رزمندگان حق عليه باطل از خطوط چند لايه و دژهاي آبي گذشته و جنگ به خشكي كشيده شده بود، براي نخستينبار خط مستحكم موانع دشمن در محور شلمچه شكسته شد.
الهيتبار منطقه عمليات كربلاي 4 از را خطرناكترين و حساسترين خطوط نبرد ايران و عراق برشمرد و گفت: سقوط سه فروند از هواپيماهاي روسي دشمن، انهدام دهها دستگاه تانك و چندين دستگاه خودروي سبك و سنگين به همراه انبوهي از ادوات و تجهيزات نظامي و نابودي شش تيپ پياده گردان تنها بخشي از تلفات عراق در اين عمليات بود.
وي ضمن بيان اهميت گردان غواصي همدان در دوران هشت سال دفاع مقدس يادآور شد: گردان غواصي همدان در طول جنگ تحميلي 62 شهيد تقديم انقلاب كرده كه تعداد زيادي از آنها عمليات غرور آفرين به شهادت رسيدهاند.
جانشين مديركل حفظ آثار و نشر ارزشهاي دفاع مقدس همدان تاكيد كرد: گردان غواصي همدان در عمليات كربلاي 4 بيشترين نقش را برعهده داشت و در منطقه امالرصاص خرمشهر تعداد زيادي از غواصان اين گردان كه تا خاكريز سوم دشمن پيش رفت.
وي بيان داشت: رزمندگاني از جمله قدرتالله نجفيان، نادر عبادينيا، داريوش ساكي، محمدحسن اكبري، سيدمهدي رهسپار، امير طلايي، مجيد پورحسيني، سعيد كاظمي، مصطفي جريان، محمد عراقچيان، رضا حقگويان، اصغر تابعي و مسعود مرادي از شهداي گرانقدر اين عمليات مهم بودند.
الهيتبار افزود: ويژگي منحصر به فرد اين عمليات آن بود كه رزمندگان بايد علاوه بر مهارتهايي كه داشتند فنون غواصي را نيز فرا ميگرفتند تا بتوانند خود را به مرز دشمن برسانند.
وي ادامه داد: در جنگهاي زميني، نيروها بر روي زمين قدرت مانور بيشتري از نظر تاكتيكي دارند و ميتوانند از پستي و بلنديهاي زمين به عنوان سنگر استفاده كنند، اما در عمليات كربلاي 4 نيروهاي غواص در آب با دشمن درگير شدند و جايي براي سنگر گرفتن در امواج خروشان اروند و سرماي شديد آن مكان نداشتند.
جانشين مديركل حفظ آثار و نشر ارزشهاي دفاع مقدس همدان در پايان اظهار داشت: نيروهاي رزمنده آنقدر خود را براي شهادت آماده كرده بودند كه از وسايل تازهاي كه براي گرم كردن در اختيارشان گذاشته شد، استفاده نكرده و ترسيدند كه اين امكانات آنها را از راهشان باز دارد.
انتهاي پيام/2499/ب۳۰
سه شنبه 3 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 216]