واضح آرشیو وب فارسی:مهر: 3 گام به جلو در صادرات استان مركزي/ صادرات استان در انتظار شكوفايي
اراك - خبرگزاري مهر: موانع صادراتي قصه پرغصه توليدكنندگان است كه تقريبا همه صادركنندگان و توليدكنندگان از آن شكايت دارند اما با وجود تمام اين موانع، استان مركزي در زمينه توليد صادرات محور تلاش خود را به انجام رسانده و در حاليكه سال گذشته در جايگاه دهم صادرات قرار داشت امسال به جايگاه هفتم رسيده يعني تلاش ها سه گام افزايش يافته است.
به گزارش خبرنگار مهر، گرچه حجم صادرات استان از رقم واقعي عقب تر نگه داشته شده است اما با اين حال استان مركزي با همين ميزان صادرات در ميان 10 استان صادراتي در جايگاه هفتم قرار دارد رتبه اي كه از سال گذشته تاكنون سير صعودي نيز داشته است امري كه نگاه به رسيدن استان به جايگاه واقعي اش را خوش بينانه تر كرده است.
استان مركزي استاني با ظرفيت بالاي توليدي چه در بخش كشاورزي و چه بخش صنعت است و در سالهاي اخير در زمينه خدمات فني و مهندسي رشد خوبي داشته است كه به عقيده كارشناسان نيمي از ظرفيت توليدي و صادراتي استان فعال شده و حجم صادرات كنوني استان تا دو و سه برابر قابل افزايش است.
با وجود موانع صادراتي، استان مركزي با توان كنوني كه دارد در زمينه توليد صادرات محور تلاش خود را به انجام رسانده و در حاليكه سال گذشته در جايگاه دهم صادرات قرار داشت امسال به جايگاه هفتم رسيده يعني تلاش ها سه گام افزايش يافته است.
سه گام به جلو در صادرات استان مركزي/ ميزان صادرات امسال از كل سال گذشته پيشي گرفت
رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مركزي، در گفتگويي با خبرنگار مهر با بيان اينكه از ابتداي سال جاري تاكنون، بيش از 900 هزار تن كالاي غيرنفتي به ارزش حدود 600 ميليون دلار از استان مركزي به خارج صادر شده است كه بيش از 60 درصد آن صادرات صنعتي، چهار درصد كشاورزي و 26 درصد محصولات پتروشيمي بوده است.
به گفته عليرضا زاوشي صادرات استان مركزي از كل كشور، بيش از يك و سه دهم درصد بوده است.
اين ميزان صادرات در سال جاري كه چندماهي از آن باقي مانده است، نسبت به كل سال گذشته بيشتر است و در سال 91، بيش از 550 ميليون دلار كالا از استان به خارج صادر شد.
موانع صادراتي استان مركزي
استان مركزي داراي بيش از دو هزار واحد صنعتي و توليد دو و سه برابري محصولات كشاورزي درگير موانعي است كه نمي تواند از توان صادراتي خود به نحو مطلوب استفاده كند.
مشكلات گمركي از جمله نبود پايانه هاي صادراتي براي صادرات محصولات كشاورزي چون گل و گياهان زينتي، پسته، ماهيان زينتي و همچنين برخي محصولات صنعتي يكي از مشكلات است.
در كنار آن،قديمي بودن تكنولوژي توليد در تعدادي از صنايع استان كه توليدات آن را در حد گذشته نگه داشته و صادرات محور نشدند كه اين امر توان صادراتي صنايع را به نصف كاهش داده است.
ضعف در زيرساخت هاي صادراتي مشكل ديگر است كه به عنوان نمونه مي توان به حساب هاي صنايع بزرگ استان اشاره كرد كه همچنان در پايتخت متمركز است و در استان جريان اقتصادي ندارد.
نيازمند جهش صادراتي هستيم
رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مركزي مي گويد: طي پنج سال آينده اين ميزان بايد به دو و نيم برابر افزايش يابد و صادرات صنعتي استان نيز كه هم اكنون 4.7 دهم درصد از كل صادرات كشور را شامل مي شود بايد به هفت درصد برسد.
عليرضا زاوشي تاكيد كرد: اكنون صادرات صنعتي استان مختص حدود 5 درصد واحدهاي صنعتي است كه با برنامه ريزي دقيق پس از تلفيق سازمان هاي صنايع و معادن و بازرگاني، تجارت خارجي اين استان جهش بزرگي داشته باشد.
بر اساس سند توسعه صنعت و معدن استان مركزي، ظرفيت توليدات بخش صنعت و معدن استان طي پنج سال آينده بايد به دو و نيم برابر افزايش يابد و صادرات صنعتي استان نيز كه هم اكنون 4.7 درصد از كل صادرات كشور را شامل مي شود به هفت درصد برسد.
كد خبر: 2201239
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۱۰/۳ - ۰۹:۵۱
سه شنبه 3 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]