تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 3 دی 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):بهترین چیزی که بنده بعد از شناخت خدا به وسیله آن به درگاه الهی تقرب پیدا می کند، ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843299885




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

دبير ستاد همكاري‌هاي حوزه و آموزش و پرورش:همكاري حوزه و آموزش و پرورش به معناي دخالت در امور يكديگر نيست


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: دبير ستاد همكاري‌هاي حوزه و آموزش و پرورش:همكاري حوزه و آموزش و پرورش به معناي دخالت در امور يكديگر نيست
دبير ستاد همكاري‌هاي حوزه و آموزش و پرورش گفت: همكاري حوزه و آموزش و پرورش به معناي تصديگري نيست و در منشور مورد توافق، حفظ استقلال هر يك از دستگاه‌ها قيد شده و همكاري‌ها نبايد موجب وارد شدن ‌خدشه به استقلال آن‌ها شود.


به گزارش خبرگزاري فارس از قم، حوزه‌هاي علميه و آموزش و پرورش هر چند شكل و رويه‌اي جدا از يكديگر داشته و به گمان برخي شايد به طور كاملاً متفاوت از يكديگر عمل مي‌كنند اما با نگاهي به عملكرد آن‌ها در مي‌يابيم هدف و رسالت هر يك، موضوعي سواي يكديگر نبوده و در حقيقت هر 2 اين نهادها براي تعالي‌بخشي به جامعه از طريق تربيت نيروي انساني موثر در تلاش و تكاپو هستند؛ شايد اين سئوال به ذهن برسد كه از اين منظر، حوزه و دانشگاه قرابت بيشتري با يكديگر دارند ولي اگر زمينه‌سازي و پرورش مقدماتي نسل فردا را پايه ورود جوانان به مراكز آموزش عالي بدانيم، از اين دريچه حوزه و آموزش و پرورش نيز در مسيري يكسان با يكديگر تعريف مي‌شوند.

حوزه‌هاي علميه تربيت‌كننده مبلغان و روحانيون ديني هستند و اين افراد پس از طي مدارج علمي و بيشتر، همزمان با تحصيل در مدارس علميه، به تبليغ هم مي‌روند؛ از سوي ديگر مي‌بينيم مكان‌هاي تبليغي جاي به خصوصي نبوده و هر جا مي‌تواند مكاني براي تبليغ و محملي براي فعاليت روحانيون و طلاب باشد؛ كوچه، بازار، تاكسي، اتوبوس، دانشگاه‌ها، مساجد، پارك‌ها و حتي چند دقيقه‌اي انتظار براي يك صف، فرصتي است كه يك روحاني و مبلغ دين بتواند مفهومي اعتقادي و ديني را براي ديگران شرح داده و بر علم آن‌ها بيفزايد ولي در اين بين بعضي مراكز و دستگاه‌ها ويژگي‌هاي ديگري دارند كه فرصت بيشتري براي مبلغان فراهم كرده و زمينه مساعدتري براي تربيت اعضاي خود به‌وجود مي‌آورند؛ يكي از اين مراكز، مدارس هستند كه زير نظر وزارت آموزش و پرورش فعاليت مي‌كنند.

روحانيون نيز از ديرباز و از سال‌هاي نخست پيروزي انقلاب همواره حضوري موثر در ميان دانش‌آموزان و در مدارس و سطوح مختلف تحصيلي داشته‌اند و گاهي در كسوت يك معلم ديني، پرورشي و حتي رشته‌هاي ديگر و گاهي نيز به عنوان امام جماعت و مسئول فرهنگي به ايفاي نقش تبليغي خود پرداخته‌اند ولي ضرورت ساماندهي اين مسئله و همراهي و همكاري نزديك‌تر ميان 2 نهاد حوزه‌ علميه و آموزش و پرورش، مسئولان را بر آن داشت تا ستادي ويژه همين امر تشكيل دهند و ساز و كاري معين براي آن مشخص سازند.

فروردين‌ماه سال گذشته و طي جلسه‌اي در سالن جلسات مدرسه علميه دارالشفاء كه معاونان پژوهشي، آموزشي و تبليغ حوزه‌هاي علميه سراسر كشور، مدير حوزه علميه استان قم، معاون آموزشي حوزه علميه خواهران و همچنين رئيس سازمان پژوهش و برنامه‌‌ريزي و معاونان پرورشي، آموزش متوسطه، آموزش ابتدايي و رئيس مركز آموزش نيروي انساني و سازمان مشاركت‌هاي وزارت آموزش و پرورش در آن حضور داشتند، حجت‌الاسلام والمسلمين مجتبي ملكي از سوي اعضاي ستاد همكاري‌هاي وزارت آموزش و پرورش به عنوان دبير اين ستاد انتخاب شد و وزير آموزش و پرورش نيز وي را به اين سمت منصوب كرد.

پس از گذشت يك سال از اين انتخاب و برگزاري جلسات گوناگون با حضور دبير و ديگر اعضاي ستاد، بر آن شديم با حجت‌الاسلام والمسلمين ملكي به گفت‌وگو بنشينم تا برآيند اين جلسات و برنامه‌ها و نيز طرح‌هاي آينده ستاد همكاري‌هاي حوزه و آموزش و پرورش را از وي جويا شويم.

فارس: همكاري ميان حوزه و آموزش و پرورش به چه صورت است و آيا اين همكاري تداخلي در وظايف هر يك از آن‌ها به وجود نمي‌آورد؟

ملكي: همكاري ميان آموزش و پرورش و حوزه‌هاي علميه از سابقه‌ قابل توجه برخوردار است ولي اين همكاري به معناي تصديگري نيست زيرا در منشور مورد توافق روساي 2 نهاد نيز حفظ استقلال هر يك از دستگاه‌ها قيد شده و فعاليت‌هاي همكاري نبايد موجب وارد شدن خدشه‌ به استقلال آن‌ها شود.

آموزش و پرورش تعاريف خاص خود را براي فعاليت‌هايش دارد و حوزه‌هاي علميه نيز سياست‌هاي مشخصي را دنبال مي‌كنند به همين دليل همكاري در اينجا به معناي تصديگري هر يك در مسائل مربوط به ديگري و دخالت در امور يكديگر نخواهد بود.

فارس: شكل همكاري ميان حوزه و آموزش و پرورش چگونه خواهد بود؟

ملكي: در سند تحول بنيادين آموزش كشور و نيز سياست‌هاي ابلاغي رهبر معظم انقلاب در مورد ايجاد تحول در نظام تعليم و تربيت رسمي كشور، بحث تربيت اسلامي مورد تاكيد قرار گرفته و در آنجا قيد شده كه از همه ظرفيت‌هاي موجود كشور بايد استفاده شود.

مهمترين و بارزترين مصداق ظرفيت‌هاي موجود در كشور، ظرفيت‌هاي فرهنگي، تربيتي، علمي و آموزشي هستند و نهادهايي كه چنين ويژگي‌هايي دارند بايد با آموزش و پرورش براي تحقق سند تحول بنيادين و سياست‌هاي ابلاغي رهبري همكاري داشته باشند در غيراين صورت دستيابي به اهداف پيش‌بيني شده تحقق نمي‌يابد.

حوزه‌هاي علميه به عنوان يكي از مراكزي كه ظرفيت عظيم و قابل توجهي در فعاليت‌هاي تربيتي و علمي به‌ويژه با رويكرد تعليم و تربيت اسلامي دارند و نيز با توجه به ظرفيت‌هاي تبليغي موجود، نمي‌توانند از سوي وزارت آموزش و پرورش ناديده گرفته شوند؛ به همين دليل همكاري و تعامل حوزه‌ علميه و آموزش و پرورش در قالب چارچوب‌هاي مشخص شده در سند تحول بنيادين خواهد بود.

در بخش فعاليت‌هاي تبليغي و تربيتي، روحانيون توانمندي كه شرايط حضور در واحدهاي آموزشي را دارند و مي‌توانند در مناسبت‌هاي مختلف به مدارس بروند مورد استفاده قرار مي‌گيرند؛ زمينه ديگر همكاري ارائه مشاوره‌هاي مذهبي و تربيتي به دانش‌آموزان است كه البته از سال‌ها قبل در مدارس ايران جريان داشته و استمرار خواهد داشت.

در مورد فعاليت‌هاي علمي و آموزشي هم همكاري ميان حوزه و آموزش و پرورش از سابقه ديرينه‌اي برخوردار است كه نمونه بارز آن تدوين كتاب‌هاي درسي و كمك‌آموزشي و نيز نقد و بررسي كتاب‌ها با كمك انديشمندان حوزوي است و اين همكاري‌ها در عين اينكه استقلال هر 2 نهاد حفظ مي‌شود، ادامه خواهد داشت.

فارس: از ديرباز تاكنون معلمان و مربيان پرورشي يا ديگر رشته‌ها و نيز مسئولان كتابخانه‌ها از ميان روحانيون انتخاب مي‌شدند و در مدارس فعاليت مي‌كردند؛ آيا همكاري ميان حوزه و آموزش و پرورش پس از اين در همين قالب خواهد بود يا تحولي در اين امر صورت مي‌گيرد؟

ملكي: شكل‌ها و روش‌ها متفاوت خواهد بود؛ اصل مطلب يك مقوله جداست ولي چگونگي برنامه‌هايي كه تعريف مي‌شوند ممكن است متناسب با نيازها و شرايط مكاني متفاوت باشند هرچند اصل موضوع يعني استفاده از ظرفيت عظيم حوزه‌هاي علميه ثابت خواهد بود.

روحانيون و مبلغان ديني در مناسبت‌هاي مذهبي در مدارس حضور مي‌يابند و فعاليت‌هاي تبليغي خود را مانند آنچه در مساجد، حسينيه‌ها و تكايا انجام مي‌دهند، دنبال خواهند كرد.

فارس: آيا طرح جديدي توسط ستاد همكاري‌هاي حوزه علميه و آموزش و پرورش پيش‌بيني شده است؟

ملكي: مهمترين سياستي كه در دستور كار قرار دارد، ساماندهي تعامل و همكاري ميان حوزه و آموزش و پرورش و ارتقاي كيفي اينگونه فعاليت‌هاست.

اگر قرار است عالمي روحاني در مدارس حضور يابد و فعاليت تبليغي داشته باشد بايد پيش‌نيازهاي آن شامل دوره‌هاي آموزشي را نيز در نظر داشت؛ ارتقاي مهارت‌هاي كساني كه قرار است در بين دانش‌آموزان حضور يابند موجب بالا رفتن بهره‌وري و ارتقاي كيفي كار خواهد شد.

==============

گفت‌وگو از صدرالدين فلاح

==============

انتهاي پيام/78004/م40

سه شنبه 3 دي 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 66]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن