تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 12 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هرگاه نيّت فاسد شود، بلا و گرفتارى پيش مى آيد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1820068201




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اولين ماه فرا منظومه شمسي كشف شد


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: اولين ماه فرا منظومه شمسي كشف شد
ستاره شناسان اولين ماه فرامنظومه شمسي را در فاصله 1800 سال نوري از زمين كشف كردند.

به گزارش خبرگزاري مهر، وجود قمرهاي فرامنظومه شمسي از زمانهاي قديمي پيش بيني شده بود و فرصت جذاب و دست نيافتي در اين رابطه كه برخي از آنها مي توانند دنيايي قابل سكونت باشند را ارائه كرده بودند.

ستاره شناسان اكنون يك ماه جديد و سياره فرامنظومه شمسي آن را كشف كرده اند كه دور از هر گونه ستاره اي در اين كيهان بزرگ به سر مي برند.

درحالي كه اكثر يك هزار سياره فرامنظومه شمسي كشف شده تاكنون به واسطه تحليل تغييرات نور ستاره هاي آنها شناسايي شده است، معدودي از آنها با استفاده از تكنيكي به نام ريزهمگرايي گرانشي مشاهده شده اند.

وقتي يك جسم از مقابل يك ستاره دور عبور مي كند و اين گذر از زمين ديده مي شود، گرانش اين جرم نور ستاره پس زمينه را خم مي كند و آن را چون يك لنز متمركز مي كند و موجب مي شود كه اگر ستاره از يك زاويه خاص مشاهده شود، به صورت موقت روشن تر به نظر برسد.

ديويد بنت از دانشگاه نوتردام در اينديانا و همكارانش اظهار داشتند كه آنها با استفاده از چندين تلسكوپ در سراسر دنيا، در سال 2011 يك رويداد ريز همگرايي مشاهده كرده اند.

آنها ابتدا نور يك ستاره دور را مشاهده كردند كه نورش به 70 مرتبه روشنتر از روشني عادي خود تبديل شده بود. يك ساعت بعد اين نور براي لحظاتي روشن تر شده بود.

اين مشاهدات نشان مي دهد كه يك جسم بزرگ از مقابل اين ستاره گذشته و پس از آن يك جسم كوچكتر عبور كرده است. اگرچه مشخص نيست كه آيا اين دو جسم آسماني يك سياره و ماه آن است اما اين تيم تحقيقات دو سناريو محتمل براي اطلاعات تكنيك ريزهمگرايي خود فراهم كرده اند.

در سناريو اول، يك جفت جسم آسماني كه نسبتا نزديك به منظومه شمسي ما هستند ( در فاصله 1800 سال نوري) و از يك سياره چهار برابر جرم مشتري و يك قمر نصف جرم زمين تصور شده است كه اگر اين فرضيه درست باشد در آن صورت اين تيم تحقيقاتي اولين ماه فرامنظومه خورشيدي را كشف كرده اند.

اگرچه در سناريو دوم، يك جفت جسم آسماني كه بسيار دورتر از ما هستند، تصور شده است ؛ اين جفت از يك ستاره بسيار كوچك و يا يك ستاره ناموفق كه به آن كوتوله قهوه اي گفته مي شود و همچنين يك سياره به جرم سياره نپتون منظومه شمسي ما تشكيل شده است.

كد خبر: 2201158

تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۱۰/۳ - ۰۹:۱۴

سه شنبه 3 دي 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن