واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: 40 پاداش باورنكردني براي يك زيارت
مردان خدا و شخصيتهاى الهى، همانگونه كه در زمان حيات خويش استوانه دين و محور انسانيت و پشتوانه حق و عدالت هستند، در زمان پس از مرگ نيز آرامگاه و زيارتگاهشان پشتوانه حق و عدالت و فضيلت است. و در اين ميان، زيارت مشهد حسينى از ويژگيهاى برجسته اى برخوردار است.
به گزارش گروه وبگردي باشگاه خبرنگاران،به نقل از تبيان، آنانكه توفيق پيدا مى كنند و به زيارت مرقد مطهرش مشرف مى شوند، روى به آستان امام حسين عليه السلام آورده و به جانب اين مدرسه عشق و فضيلت و دانشگاه كمال و تربيت مىگرايند، مدرسه اي كه براى هيچ ملتى از ملل گيتى ميسر و مقدور نيست.
مطمئنترين راه
ملحدين و معاندين و مخالفين مكتب تشيع به خيال خود شبهات و اشكالهاى مى كنند و مى گويند: «زيارت قبور، بت پرستى است؟!» در حالى كه هر كس كه به زيارت قبور ائمه عليهم السلام مى رود هرگز به عنوان «بت» آنها را زيارت نمىكند. چه كسى است كه حسين بن على عليهماالسلام را خدا بداند؟!! شيعه، امام را مقرب درگاه خدا مى داند و با توسل به او قربى به خداوند پيدا مى كند، همانطور كه خودش در قرآن مجيد فرمود: «به سوى او وسيله بگيريد» (مائده/۳۹) امام را وسيله الهى مى داند. زيرا توسل و شفاعت، بُعدى از ابعاد زيارت است كه زائر از اين طريق خود را به درگاه الهى نزديك مى كند، و پيشوايان ما وعده فرموده اند كه از زائران خود دستگيرى كنند.
امام رضا عليه السلام مى فرمايد: هر امامى بر گردن دوستان و پيروانش عهد و پيمانى دارد و وفاى به اين عهد، با زيارت قبر آنان ممكن مىباشد. و كسى كه به شوق زيارت آنها و با تصديق به فضيلت آنها به سوى قبور آنها برود مورد شفاعت ائمه عليهم السلام در قيامت قرار مى گيرد.
شفاخانه يار
پس هر زائرى بايد بكوشد تا هر زائرى كه با معرفت و شناخت مقام صاحب اين مرقد و اهداف او به زيارت برود، از صاحب قبر الهام مى گيرد و اصول و تعاليم مكتب را به ياد مى آورد، و هر زيارت و سلام او سرشار از اين آموزشها و الهام ها است.
از اين شفاخانه فيض، خواستار آن شود كه صفاى دل و دوستى خاطر و پاكيزگى روح و قداست روان و سلامت تن، از سوي آفريدگار جهان به وى عطا گردد ، تا اينكه هم ظاهر او به جمال و كمال آراسته شود و هم باطن وى از آلودگىها پاك و مصفا گردد.
هر زائرى كه با معرفت و شناخت مقام صاحب اين مرقد و اهداف او به زيارت برود، از صاحب قبر الهام مى گيرد و اصول و تعاليم مكتب را به ياد مى آورد، و هر زيارت و سلام او سرشار از اين آموزشها و الهام ها است.
درسنامه زندگي
از طرفى زيارتنامه هاى وارده، و خواندن هر كدام از آنها، خواننده و زائر را به دقت و تفكر واداشته ، متذكر تاريخ و احوال انبياء و اولياى معصوم عليهم السلام مىگرداند. تأمل در زيارت عاشورا و ديگر زيارات، اين مطلب را به خوبى روشن مى سازد كه امامان معصوم عليهم السلام به اين وسيله در صدد ساختن انسانهاى مۆمن و متعهد بودهاند ، لذا به آنها تعليم دادهاند كه در زيارت امام حسين عليه السلام از خداوند بخواهند كه زندگى و مرگشان را «حسين گونه» قرار دهد، و آنها را در دنيا و آخرت همراه آن حضرت بدارد: «اللهم اجعل محياى محيا محمد و آل محمد ، و مماتى ممات محمد و آل محمد ... و ان يجعلنى معكم فى الدنيا و الاخرة».
اقيانوس بي كرانه فيض
از آن جا كه آوردن تمامى روايات وارده در فضيلت زيارت سيدالشهداء عليه السلام در گنجايش اين نوشتار نيست، و از طرفى تا انسان، انبوه صدها روايت را در اين مورد نبيند، به اهميت قيام عاشوراء در حفظ دين و عظمت اباعبدالله الحسين عليه السلام و عنايت ائمه اطهار عليهم السلام در محور قرار دادن امام حسين عليه السلام نسبت به دين را در نمى يابد، به ناچار تنها به فهرستى از آنچه در فضيلت مادى و معنوى زيارت امام حسين عليه السلام ذكر شده است ، بسنده مى شود:
۱) روزى را زياد مى كند.
۲) عمر را طولانى مى كند.
۳) خطرات را دفع مى كند.
۴) گناهان گذشته و آينده را مى آمرزد.
۵) مى تواند پنجاه نفر را شفاعت كند.
۶) حاجت او كنار قبر مستجاب است .
۷) ملائكه براى زوار دعا مى كنند.
۸) نام او را در اعلى عليين مى نويسند.
۹) هنگام خروج از خانه از گناه خارج مى شود.
۱۰) ثواب هزار حج مقبول دارد.
۱۱) ملائكه مأمور حفظ او و مالش هستند تا برگردد.
۱۲) روز قيامت خداوند بهترين حافظ اوست .
۱۳) در قدم اول آمرزيده و در قدمهاى بعدى
شيعه، امام را مقرب درگاه خدا مى داند و با توسل به او قربى به خداوند پيدا مى كند، همانطور كه خودش در قرآن مجيد فرمود: «به سوى او وسيله بگيريد» امام را وسيله الهى مى داند. زيرا توسل و شفاعت، بُعدى از ابعاد زيارت است كه زائر از اين طريق خود را به درگاه الهى نزديك مى كند
تقديس مى شود.
۱۴) به هر درهمى ده هزار درهم در دنيا و آخرت به او عوض مى دهند.
۱۵) در قيامت همه آرزو مى كنند از زوار آن امام حسين عليه السلام باشند.
۱۶) زوار امام حسين عليه السلام بر سفره هاى نور هستند در قيامت .
۱۷) زوار امام حسين عليه السلام در جوار پيامبر خدا و امام على و حضرت فاطمه عليهم السلام هستند.
۱۸) زوار امام حسين عليه السلام چهل سال قبل از ديگران به بهشت داخل مى شوند.
۱۹) خداوند مهمات دنيوى زائر را بر آورده مى كند.
۲۰) زائر امام حسين عليه السلام شهيد مى ميرد.
۲۱) ثواب دو ماه اعتكاف و روزه در مسجدالحرام را دارد.
۲۲) زيارت هر ماه امام حسين عليه السلام ثواب هزار شهيد دارد.
۲۳) هر يك قدم كه با پاى پياده بردارد موجب هزار حسنه و آمرزش هزار گناه و بالا رفتن هزار درجه ، براى زائر مىشود.
۲۴) هر قدم كه پياده بردارد ثواب آزاد كردن يك بنده از فرزندان اسماعيل دارد.
۲۵) هر يك روز اقامت نزد حضرت معادل هزار ماه است .
۲۶) هر قدم كه مى گذارد ثواب يك حج و هر قدم كه بر مى دارد ثواب يك عمره دارد، به شرط آنكه بخاطر ريا و شنيدن مردم و بيهوده نباشد.
۲۷) زيارت سيدالشهداء عليه السلام ثواب هزار شهيد از شهداى بدر دارد.
۲۸) زيارت سيدالشهداء عليه السلام ثواب هزار صدقه مقبوله دارد.
۲۹) و ثواب هزار روزه دار به زائر مى دهند.
۳۰) و ثواب هزار بنده آزاد كردن دارد.
۳۱) زائر امام حسين عليه السلام اگر از اشقياء باشد، جزء سعادتمندان نوشته مى شود.
۳۲) ثواب آماده كردن هزار اسب با زين و لجام در راه خدا دارد.
۳۳) زيارت امام حسين عليه السلام، زيارت خداست .
۳۴) ثواب هزار جنگ همراه با پيامبر مرسل يا امام عادل دارد.
۳۵) ثواب زيارت امام حسين عليه السلام قابل شمارش نيست .
۳۶) زيارت حضرت در عرفه ثواب يك ميليون حج و يك ميليون عمره دارد.
۳۷) زيارت امام حسين عليه السلام بهترين عمل است .
۳۸) خداوند به زائر امام حسين عليه السلام مباهات مى كند.
۳۹) پيامبر و ائمه اطهار عليهم السلام براى او دعا مى كنند.
۴۰) پيامبر صلي الله عليه و آله و ملائكه در قيامت با زائر مصافحه مى كنند و با امام حسين عليه السلام محشور مىشود.
آرى اگر در اين روايات كه از جلد دهم كتاب شريف وسائل الشيعة نقل شده است، دقت كنيد، در مى يابيد كه خداوند متعال چگونه از امام حسين عليه السلام، حمايت همه جانبه نموده است و هر چه داشته ، براى حضرت قرار داده است . رحمت و مغفرت را، بهشت را، شهادت را، نماز را، روزه را، حج را، جهاد را، روزى را، عمر را، اجابت را، شفا را، ملائكه را و دعاى انبياء و ائمه عليهم السلام و مهمتر از همه اينكه حسين عليه السلام خون خداست و زيارت او زيارت خداوند جل جلاله.
به اميد اينكه خداوند متعال توفيق زيارت حضرتش را در دنيا و شفاعتش را در روز قيامت نصيب ما گرداند.
سه شنبه 3 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]