واضح آرشیو وب فارسی:جمهوري اسلامي: لائيكهاي تركيه برندگان اصلي جنگ قدرت ميان اسلامگرايان
با بالا گرفتن تنش بر سر پرونده فساد مالي در تركيه، به نظر ميرسد جنگ قدرت ميان دو جناح اسلامگراي اصلي اين كشور آغاز شده كه در نهايت تنها ذينفع اين جنگ، جناح لائيك و نظاميان تركيه خواهند بود.
شبكه اسكاي نيوز عربي، در اين باره ميگويد: از زمان رسانهاي شدن مساله فساد برخي از مسئولان و مقامات ارشد نزديك به حزب عدالت و توسعه حاكم، دولت رجب طيب اردوغان، نخستوزيري تركيه اقدامات گستردهاي براي رويارويي با عاملان دستگيري مسئولان نزديك به خود آغاز كرده است.
به نظر ميرسد مساله اصلي اختلاف ميان حزب اسلامگراي عدالت و توسعه و جريان نزديك به فتحالله گولن، مبلغ اسلامگرا و شخصيت با نفوذ در تركيه است كه عملا بخشي از دستگاه قضايي اين كشور را در كنترل خود دارد.
روز جمعه دولت اردوغان تعداد ديگري از نيروهاي امنيتي و پليس شهرهاي مختلف تركيه را به اتهام همكاري كردن با "گروههاي خاص" در دستگاه قضايي از كار خود بركنار كرد. از جمله مهمترين افراد بركنار شده رئيس اداره امنيت اسلامبول است كه به همدستي با برخي جناحها در قوه قضاييه متهم است.
دستگاه قضايي تركيه با صدور حكم بازداشت براي برخي از مقامات ارشد و سرمايهداران اين كشور از جمله پسران سه تن از وزراي كابينه اردوغان باعث ايجاد تنش سياسي در اين كشور شد كه در پي آن چهار وزير كابينه استعفاي خود را تقديم اردوغان كردند.
بنا بر اعلام رسانههاي تركيه، دستكم 50 مقام دولتي و سرمايهدار نزديك به حزب عدالت و توسعه در روزهاي اخير دستگير شدهاند و جناح حاكم نيز اقداماتي را براي مقابله با دستگاه قضايي آغاز كرده است.
اردوغان در كنفرانسي خبري پس از بازداشت اين افراد گفت: همزمان با تلاش ما براي تبديل تركيه به يكي از 10 كشور برتر جهان، برخي در تلاشاند تا رشد سريع ما را متوقف كنند. اين افراد در خارج از تركيه هستند و نفوذ بسياري در داخل كشور دارند. در حال حاضر "عمليات بسيار كثيفي" در جريان است.
در عين حال اورهان اردملي، وكيل گولن در بيانيهاي اعلام كرد كه فتحالله گولن در اين ماجرا دست ندارد و هيچ اطلاعي درباره اين تحقيقات و مقامهايي كه آن را انجام ميدهند، ندارد.
اختلافها ميان اين دو جريان قدرتمند در تركيه از زمان ايجاد برخي موانع بر سر تاسيس مدارس خصوصي آغاز شد كه يكي از منابع اصلي درآمد جناح نزديك به فتحالله گولن محسوب ميشود.
گولن كه خود از سرمايهداران بزرگ و بانفوذ در تركيه محسوب ميشود و در تبعيدي خودخواسته در پنسيلوانياي آمريكا زندگي ميكند، گر چه به شكل رسمي در مسائل مربوط به اداره كشور در تركيه دخالت نميكند، اما شخصيت بسيار پرنفوذي در اين كشور محسوب ميشود كه به گفته كارشناسان مسائل تركيه بخشي از دستگاه قضايي اين كشور تحت امر اين فرد اداره ميشود.
مساله فساد مالي در تركيه هر چه كه باشد يقينا مهمترين جنبه آن بالا گرفتن تنش ميان دو همپيمان ديرين اين كشور يعني حزب عدالت و توسعه و جريان نزديك به فتحالله گولن است كه يقينا در آينده سياسي تركيه باعث تضعيف جناح اسلامگرا خواهد شد.
دوشنبه 2 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جمهوري اسلامي]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 79]