تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 3 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع): بهشتى‏ها چهار نشانه دارند: روى گشاده، زبان نرم، دل مهربان و دستِ دهنده.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843248232




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

گفتگو با اميردژاكام به بهانه ي بازي در سريال«آواي باران»


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: گفتگو با اميردژاكام به بهانه ي بازي در سريال«آواي باران»
امير دژاكام متولد بيست‌وششم ارديبهشت سال 1341 در كرمان است. او در بازيگري، كارگرداني، تدريس و نويسندگي تخصص دارد.او كارشناسي كارگرداني از هنرهاي زيباي دانشگاه تهران و كارشناسي ارشد كارگرداني از دانشگاه تربيت مدرس را اخذ كرده.
به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران، وي فعاليت خود را در حوزه نمايش با كارگرداني و نويسندگي «‏بهار را دوست دارم» در سال 1356‏ شروع كرد و تاكنون نمايشنامه‌‌هاي بسياري نوشته، بازي و كارگرداني كرده است. او بندرت بازي در آثار تلويزيوني را مي‌پذيرد و از كارهاي قبلي‌اش مي‌توان ‌«روزهاي به ياد ماندني»، «سرگشته» و «ترانه مادري» را نام برد. او در سريال تلويزيوني «آواي باران» به كارگرداني حسين سهيلي‌زاده نقش مرتضي، دوست طاها را بازي مي‌كند؛ ‌پزشكي‌ كه به فكر جان بيمارانش است و حتي با دوستش طاها درگير مي‌شود كه داروهاي ناياب را احتكار كرده است. گفتگوي او را درباره سريال تلويزيوني آواي باران با«جام جم» در اين قسمت آورده ايم كه در ادامه ميخوانيد:

شما سابقه زيادي در تئاتر داريد و اولين كار تصويري‌تان سريال روزهاي به ياد ماندني به كارگرداني همايون شهنواز بود، اما خيلي ديده نشديد و با سريال ترانه مادري حسين سهيلي‌زاده به مخاطب تلويزيون معرفي شديد. از آنجا كه ‌در انتخاب كارهايتان حساسيت زيادي داريد و بندرت بازي در آثار تصويري را مي‌پذيريد، شخصيت مرتضي برايتان تا چه ميزان متفاوت بود كه آن را پذيرفتيد؟

همان طور كه گفتيد من بيشتر از آن‌كه خودم را درگير بازي در آثار تلويزيوني كنم، در تئاتر مشغول هستم يا اين‌كه تدريس مي‌كنم و بندرت بازي در سريال يا فيلم را مي‌پذيرم، مگر آن‌كه شخصيتي كه قرار است بازي كنم برايم جذابيت داشته باشد ‌. زماني كه بازي در سريال تلويزيوني آواي باران به من پيشنهاد شد به خاطر حسين سهيلي‌زاده پذيرفتم. او برايم متفاوت است و شخصا به او علاقه دارم.

وقتي سهيلي‌زاده درباره شخصيت مرتضي با من صحبت كرد، متوجه شدم در انتخابم اشتباه نكرده‌ام. احساس كردم نقش مرتضي هم حرفي براي گفتن دارد و هم اين‌كه جاي بازي براي من دارد. وقتي نقش خنثي باشد آن را نمي‌پذيرم. سهيلي‌زاده كارگرداني آثاري را مي‌پذيرد كه در مرحله اول از يك فيلمنامه خوب و منسجم برخوردار باشد. او جزو كارگرداناني است كه نسبت به كارش حساسيت دارد و هر فيلمنامه‌اي را براي كار قبول نمي‌كند. خوشبختانه قصه سريال تلويزيوني آواي باران به مسائلي مي‌پردازد كه كمتر مورد توجه قرار گرفته است. در واقع قصه آن قدر تعليق داشت و متفاوت بود كه من را براي بازي ترغيب كرد.

طبيعي است براي بازيگر خوشايند است كه بازي در اثري را بپذيرد كه موضوع آن تازه است. وقتي اين حس خوب وجود داشته باشد، مي‌تواند به بهترين شكل با بازي‌ش آن را به تماشاگر منتقل كند. اين اتفاق خوب در سريال آواي باران افتاده است. احساس مي‌كنم سريال آن طور كه مي‌خواستيم به اهدافش رسيده است.

بازتاب مردم هم تاكنون خوب بوده و رضايت‌ دارند. اميدوارم اين رضايت تا پايان سريال ادامه پيدا كند. بازي بازيگران در سريال آواي باران خوب است و همه انرژي لازم را براي نقش‌هايشان گذاشتند. من هم سعي كردم به اندازه سهم خودم بازي خوبي ارائه كنم.

شما اشاره كرديد سهيلي‌زاده برايتان متفاوت است. اين تفاوت را در كدام ويژگي‌هاي اين كارگردان مي‌بينيد؟

اولين همكاري من و سهيلي‌زاده با سريال تلويزيوني ترانه مادري آغاز شد و بعد از آن چند همكاري ديگر هم داشتيم. در طول سال‌ها همكاري نسبت به هم شناخت خوبي پيدا كرديم. به همين دليل شيفته اخلاق كاري و انساني‌اش شده‌ام. كار كردن با چنين كارگرداني براي هر بازيگري لذتبخش است، چون در طول كار خيلي آرام و راحت است و انرژي مثبتش را به بازيگران و ديگر عوامل سازنده هم منتقل مي‌كند.

او بدون آن‌كه تندي كند، سعي دارد با آرامش كارش را جلو ببرد تا بازيگران هم در نهايت آرامش كار كنند. اين ويژگي‌هاي سهيلي‌زاده باعث شده به او علاقه‌مند شوم و هر وقت پيشنهاد بازي بدهد با كمال ميل بپذيرم. يكي ديگر از نكات مثبت كار كردن با سهيلي‌زاده، نظمي است كه در طول كار دارد. او سر ساعت كارش را شروع‌ و تمام مي‌كند.

نسبت به جزئيات كار دقت زيادي دارد و هرگز كار را از سر خودش باز نمي‌كند. تا زماني كه رضايتش براي تك تك صحنه‌هاي كارش جلب نشود، دست بردار نيست و سعي مي‌كند با آرامش به هدفي كه مي‌خواهد برسد. همه اين موارد باعث شد علاقه‌مند به همكاري با او باشم.

توليد و پخش سريال تلويزيوني آواي باران همزمان شده است. شنيده‌ام فيلمنامه در بخش‌هايي از كار تغيير كرده و چند بار بازنويسي شده است. اين مساله منجر به اختلال در بازي‌تان نشده است؟

فيلمنامه سريال آواي باران از ابتدا آماده بود و اين طور نبود كه ما با يك فيلمنامه ناتمام روبه‌رو شويم. از سوي ديگر اين نوع تغييرات در آثار ديگر هم پيش مي‌آيد و اين‌طور نيست كه بگويم مختص اين مجموعه تلويزيوني يا آثار تلويزيوني است. در تئاتر هم اين گونه است.

طبيعي است عوامل سازنده در آثاري كه توليد و پخش همزمان مي‌شود، مرتب در جريان بازتاب‌هاي مخاطب هستند و براساس فيدبك‌هايي كه از بيننده مي‌گيرند تغييرات جزيي در كار ايجاد مي‌كنند، ولي اين تغييرات به كليات نقش مربوط نمي‌شود، بلكه به ظرايفي مربوط است كه مي‌تواند به زيبايي اثر كمك كند. وقتي يك نمايش هم روي صحنه مي‌رود، بعد از چند شب اجرا با توجه به بازخوردهاي مخاطبان تغييرات جزئي مي‌كند.

اين اتفاق هم در سريال تلويزيوني آواي باران افتاده و با توجه به نظرسنجي‌هاي انجام شده، نظرات مسئولان و... تغييرات اندكي مي‌كند. ‌تغييرات به هيچ وجه به اسكلت نقش مربوط نمي‌شود كه منجر به اختلال در بازي بازيگر شود.

عوامل سازنده‌ سريال تلاش دارند براساس نظرات دريافت شده، قصه را به بهترين شكل جلو ببرند. به همين دليل قسمت‌هاي پاياني سريال دوباره‌نويسي شد. در طول كار اين بازنويسي توسط نويسندگان سريال انجام شد. بايد بگويم نويسندگان براي نگارش فيلمنامه آواي باران زحمت زيادي كشيدند تا قصه تفاوت‌هاي ويژه‌اي براي بينندگان داشته باشد.

فكر نمي‌كنيد بازنويسي‌مجدد تمركز شما را براي بازي كم مي‌كند؟

نه، اصلا چنين ‌ نيست. ما همزمان با پخش مشغول كار هستيم. وقتي يك اثر با حضور عوامل حرفه‌اي ساخته شود، مشكلات كمتر خواهد بود . ما در كمال آرامش كارمان را انجام داديم. اطمينان دارم مخاطبان هم متوجه ظرافت‌هايي شدندكه عوامل سازنده و بازيگران براي سريال ايجاد كردند.

معمولا تئاتري‌ها روي رفتارشناسي نقش خيلي تمرين مي‌كنند. اين در حالي است كه براي ساخت سريال‌هاي تلويزيوني محدوديت زمان وجود دارد و گاهي پخش با توليد همزمان مي‌شود و همين مساله مانع تمرين بازيگران مي‌شود. با توجه به اين‌كه شما در تئاتر براي تمرين خيلي اهميت قائل هستيد، اين مساله برايتان سخت نيست؟

گرچه تمريني كه ما در تئاتر داريم براي كارهاي تلويزيون وجود ندارد، اما اين طور هم نيست كه بدون تمرين جلوي دوربين ظاهر شويم. با وجود محدوديت زمان كه براي سريال تلويزيوني آواي باران داريم اما حسين سهيلي‌زاده براي تمرين بازيگران وقت مي‌گذارد و اصلا صحنه‌اي بدون تمرين ضبط نمي‌شود. خوشبختانه با كارگرداناني كه تا به حال همكاري داشته‌ام، براي تمرين وقت گذاشته‌اند و هرگز آن را ناديده نگرفته‌اند.

يكي ديگر از ويژگي‌هاي خوب سهيلي‌زاده در طول كار اين است كه تعامل زيادي با بازيگرانش دارد و نظرات آنها را در ارتباط با نقش جويا مي‌شود و اگر پيشنهادي به بهبود نقش كمك كند، حتما آن را مي‌پذيرد. من به سهم خودم از سريال آواي باران از او قدرداني مي‌كنم كه شرايط خوبي براي من، بازيگران و عوامل سازنده فراهم كرد تا بتوانيم با آرامش كار كنيم.

مرتضي در برخي صحنه‌ها بويژه وقتي با طاها مخالفت مي‌كند، در ارتباط با مسائل انسانيت وتوزيع داروها در بازار ‌خيلي مستقيم‌گويي مي‌كند و به قول معروف شعار زياد مي‌دهد. به نظرتان بهتر نبود بيننده به جاي مستقيم‌گويي‌ مرتضي اين پيام‌ها را غيرمستقيم دريافت مي‌كرد؟

‌براي نظر شما احترام قائل هستم، چرا كه معتقدم هر فردي سليقه خاص خودش را دارد و بايد به آن احترام گذاشت، حتي اگر با آن مخالف باشيم.‌ با صحبت شما موافق نيستم كه شخصيت مرتضي شعاري شده يا اين‌كه خيلي شعار مي‌دهد.

بگذاريد صحنه‌هاي دعواي مرتضي و طاها را با يكديگر مرور كنيم. وقتي مرتضي شاهد مرگ بيماري است كه داروي آن در انبارهاي دوستش طاها قرار دارد، ناراحت مي‌شود و به قول معروف قاتي مي‌كند كه چرا بايد داروي مورد نياز مردم احتكار شود تا بعد با قيمت بالاتر در بازار توزيع شود. او در اين مساله طاها را مقصر مي‌داند و نمي‌تواند دلايل غيرمنطقي او را بپذيرد. به همين دليل با او مخالفت مي‌كند، چون جان انسان‌ها براي مرتضي مهم است. او به هيچ وجه شعار نمي‌دهد، بلكه مي‌خواهد به دوستش يادآوري كند انسانيت را فراموش كرده و پول بيشتر برايش اولويت دارد. بنابراين مخالفت با طاها حق طبيعي مرتضي است.

ولي فكر نمي‌كنيد اين نوع نگاه باعث تك‌بعدي شدن شخصيت مرتضي شده است؟

نه، شخصيت مرتضي به هيچ وجه تك‌بعدي نيست. مرتضي يك آدم معمولي است و پيچيده نيست. با اين‌كه جراح متخصص است اما اين مساله باعث غرور او نشده است. اين را مي‌توان از نوع راه رفتن و حرف زدن‌ در مرتضي متوجه شد كه از جنس مردم و از قشر پايين شهر است. او تعاملات زيادي با مردم دارد و سعي مي‌كند هر كاري از دستش بر‌مي‌آيد، انجام بدهد. بنابراين نمي‌توان اين طور قضاوت كرد كه او شخصيت تك‌بعدي دارد. من سال‌هاست در تئاتر كار كرده‌ام و اگر قرار بود مرتضي چنين شخصيتي داشته باشد، متوجه مي‌شدم.

مرتضي برخلاف ديگر پزشكان كيفش را به دستش نمي‌گيرد، بلكه هميشه زير بغلش مي‌گذارد. اين پيشنهاد خودتان بود يا كارگردان كه مرتضي چنين ويژگي ثابتي داشته باشد؟

اين پيشنهاد خودم بود و از آقاي سهيلي‌زاده خواهش كردم اجازه بدهد اين كار را انجام بدهم. خوشبختانه ايشان هم پذيرفتند. دليل اين‌كه خواستم مرتضي هميشه كيفش را زير بغلش بگذارد به اين خاطر بود كه او يك دكتر شيك و مرفه نيست، بلكه از جنس خود مردم است و دلش مي‌خواهد ساده زندگي كند. در واقع اين مورد از ظرافت‌هاي كار بود كه با تعامل خوب كارگردان در كار انجام شد.

دوشنبه 2 دي 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 127]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن