واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: رشد طلاق سالانه ۵ درصد
آمار طلاق در سال 91هم نسبت به سال پيش از آن، 6درصد افزايش داشت. ميزان ازدواج اما در سال91 نسبت به سال پيش از آن 9.5 درصد كاهش داشت. اين آمارها تنها براساس ازدواجها و طلاقهاي ثبتشده بهدست آمده و البته اغلب ازدواجها و طلاقها در ايران بهطور قانوني به ثبت ميرسد. احمد تويسركاني رئيس سازمان ثبت اسناد و املاك به ايرنا گفته است، در اين مدت 543هزار و 299واقعه ازدواج و 103هزار و 469واقعه طلاق به ثبت رسيد. پيشتر نيز علي مظفري نايبرئيس كانون سردفتران ازدواج و طلاق آمار 92درصدي طلاقها در 8سال نخست زندگي را اعلام كرده بود.
اين در حالي است كه در سال۹۰ از هر ۷ ازدواج، يك مورد به طلاق منجر ميشد كه اين امر در سال91به يك طلاق در هر ۵ ازدواج رسيده است. اكنون سال92به ربع چهارم خود وارد شده و اين آمار در شهرهاي بزرگ به ازاي هر 5ازدواج به حدود 2طلاق نزديك ميشود. مطابق اين آمار بهطور ميانگين ساعتي 2طلاق در كشور به ثبت ميرسد. سيدحسين موسوي چلك رئيس انجمن مددكاران اجتماعي ايران در اينباره معتقد است: در هيچ دوراني آمار ازدواج تا اين حد كاهش پيدا نكرده بود.
آمار طلاق نيز در حالي چنين رو به فزوني گذاشته است كه دختران و پسران ايراني در هيچ بخشي از كودكي و نوجواني خود آموزش منسجم و استانداردي درباره نحوه برخورد اجتماعي با جنس مخالف خود - كه چه همسرشان باشد و چه نباشد - نميبينند و اين مسئله همچنان بهصورت يك امر رازآلود در نهان كودك و نوجوان و همچنين مسئلهاي كه گفتوگو درباره آن زشت و نابهنجار است، در چارچوب خانوادهها باقي ميماند. در عين حال هيچ نهادي متولي پاسخگويي در قبال تشكيل، آموزش و تداوم نهاد خانواده نيست.
وزارتخانه ورزش و جوانان همچنان از مسئوليت خود درباره جوانان بازمانده كه در عرصههاي عمومي و رسانههاي جمعي اغلب «وزارت ورزش» خوانده ميشود. با توجه به آمار نرمافزار جامع علتهاي طلاق، اين علتها در 6ماهه نخست امسال عبارت بودهاند از نبودن تناسب ميان دختر و پسر و خانوادهها، تفاوتهاي اعتقادي، رعايت نكردن مسائل شرعي از سوي يكي از زوجين، عدمشناخت كافي از يكديگر و مشكلات زناشويي.
هنوز خيلي از ازدواجها با توصيه و ضمانت ديگران انجام ميشود و واسطهگري براي به سرانجام رساندن ازدواجها كه اغلب گفته ميشود به نيت خير انجام ميشود هميشه هم نتيجهاش مطلوب نيست. مراكز همسريابي هم هرچه از دانش مدرن بهره كمتري داشته باشند مشكلات بيشتري را بهوجود ميآورند.از سوي ديگر، تشويقهاي كاذب به ازدواج در شرايط نامطلوب از نظر فرهنگي، اجتماعي، اقتصادي و حتي باورهاي دوطرف، كفه ديگر خسارت را سنگين ميكند و چنان كه رئيس سازمان ثبت اسناد و املاك كشور گفته است، آمار طلاق را بالا ميبرد.
دوشنبه 2 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]