تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 6 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):عقل راهنمايى مى  كند و نجات مى  دهد و نادانى گمراه مى  كند و نابود مى  گرداند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834189329




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

وزير خارجه بحرين: ما هم بايد در مذاكرات با ايران حضور داشته باشيم


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاين: وزير خارجه بحرين: ما هم بايد در مذاكرات با ايران حضور داشته باشيم
به گزارش گروه بين‌الملل خبرگزاري تسنيم، «شيخ خالد بن أحمد بن محمد آل خليفه»، وزير خارجه بحرين در گفت‌وگو با روزنامه «الايام» چاپ منامه به تشريح و تبيين ديدگاه‌ها و مواضع اين كشور در حوزه‌هاي داخلي و منطقه‌اي و بين المللي پرداخت.
شيخ خالد سخنان خود را با اظهار نظر درباره تشكيل اتحاديه خليج فارس توسط كشورهاي عربي منطقه آغاز كرد و گفت: طبيعي است كه در خصوص پيشنهاد ارائه شده از سوي عربستان سعودي درباره تشكيل اتحاديه خليج فارس ديدگاه‌هاي متفاوتي در داخل شوراي همكاري وجود داشته باشد، آنچه مهم است، اينكه چنين ديدگاه‌هايي با صراحت و شفافيت مطرح ميان سران و رهبران كشورهاي عربي حوزه خليج فارس مطرح شود و اين طرح‌ها و پيشنهادات مورد بحث و مناقشه قرار گيرد.

اختلاف ديدگاه در شوراي همكاري طبيعي است

وزير خارجه بحرين ادامه داد: نشست سران شوراي همكاري در كويت از جمله موفق‌ترين نشست‌هاي شوراي همكاري خليج فارس به شمار مي‌آيد، به ويژه بيانيه پاياني آن كه بر ضرورت ادامه رايزني‌ها درباره موضوع اتحاديه خليج فارس تاكيد داشت و هيچ يك از اعضاي شورا نيز به آن اعتراض نكرد.
اما در خصوص رخ دادهاي پيش آمده قبل از برگزاري نشست شوراي همكاري خليج فارس و به طور مشخص طي برگزاري نشست امنيت منطقه‌اي «گفت‌وگوي منامه» و اختلاف نظرهايي كه ميان اعضاي شركت كننده درباره جدول اعمال نشست سران شوراي خليج فارس به وجود آمد، وزير خارجه بحرين گفت: نشست منامه مانند نشست‌هاي سابق آن به خوبي برگزار شد و اگر در اين خصوص كشور پادشاهي عمان مد نظر شماست، بايد بگويم كه عمان از جمله اولين كشورهاي شركت كننده بود كه پيشنهادداتي در خصوص وحدت و يكپارچگي كشورهاي عضو از جمله تشكيل ارتش متحد و اجراي برخي طرح‌هاي مشترك را مطرح كرد.
وي افزود: از جمله مهمترين طرح‌هاي تكاملي كه نشست اخير كويت به آن پرداخت، در خصوص تنظيم توافقنامه دفاعي مشترك بود كه موضوع جديدي نبود، بلكه تنها تعديلات و اصلاحاتي در آن صورت گرفت تا به شكل و قالب كنوني آن درآمد كه اكنون در دست ماست و 6 كشور عضو شوراي همكاري خليج فارس نيز با آن توافق داشتند و اين جداي از طرح ايجاد يك نيروي پليس مشترك و همچنين اجراي طرح‌هاي آبي مشترك و برنامه‌هايي براي جوانان بود كه از جمله مهمترين طرح‌هاي ارائه شده در نشست اخير بود.

عمان جزو ماست و اولين پيشنهاد دهنده طرح‌هاي تكاملي بود

شيخ خالد بن احمد درباره موضع اخير كشور پادشاهي عمان در خصوص تشكيل اتحاديه خليج فارس نيز گفت: كشور عمان يكي از ماست و در كنار ما قرار دارد، عمان يكي از كشورهاي عضو شوراي همكاري خليج فارس است و حضور و بودن و عضويت آن در اين شورا مهم و اساسي است و اينكه بخواهيم آنچه در نشست اخير شوراي همكاري خليج فارس، از جمله از سوي عمان مطرح شد، يا واكنش‌هايي كه در اينجا و آنجا صورت گرفت، را به آينده ارتباط دهيم، اشتباه است، بلكه به نظر من بايد امور را در چارچوب درست و صحيح آن قرار دهيم.
شيخ «خالد بن احمد بن محمد آل خليفه» در گفت‌وگو با روزنامه الايام چاپ منامه درباره گزارش‌هاي مربوط به احتمال تشكيل اتحاد بين دو دولت به عنوان مرحله نخست و سپس پيوستن بقيه كشورها به آن گفت: زمانيكه از انتقال از همكاري به اتحاد سخن مي‌گوئيم، روي سخن ما با 6 كشور است اما هيچ مانعي براي آغاز انتقال به اتحاد بين دو كشور و يا بيشتر وجود ندارد و اظهاراتي نيز از برخي مقامات درباره تشكيل اتحاد بين چند كشور حوزه خليج فارس در چارچوب شوراي همكاري صادر شده است كه اين امر نيز با اعلاميه اتحاد منافاتي ندارد.
وي بار ديگر اظهارات سعود الفيصل وزير خارجه عربستان سعودي در سال گذشته را مورد تاكيد قرار داد كه گفته بود اتحاد يعني توسعه تشكيلات سياسي شوراي همكاري به گونه‌اي كه شامل چهار كميته سياسي، اقتصادي، نظامي، امنيتي و شوراي خليج فارس همانند شوراي اروپا باشد كه ماموريت آن سازماندهي فعاليت‌ها و سياست‌هاي بين كشورهاي حوزه خليج فارس است اما در زمينه حاكميت كشورها اين امر هيچ لطمه‌اي به حاكميت آنها وارد نمي‌كند و هر كشوري استقلال و حاكميت خود را حفظ خواهد كرد.
وزير خارجه بحرين همچنين اشاره كرد كه عمان در نشست كويت هيچ گونه ملاحظاتي در رابطه با اين اتحاد مطرح نكرد همچنانكه انتقال از شوراي همكاري به اتحاديه هنوز تمام نشده است، برخي كشورها بررسي‌هاي زيادي درباره اين مسئله انجام داده و برخي‌ها هنوز منتظر هستند و تفاوت اينجاست اما اينكه ملاحظات مشخصي مبني بر مخالفت با تبديل به اتحاديه وجود داشت ابدا اين موضوع مطرح نشده است.

نشست كويت به قضاياي ديگر نيز پرداخت

شيخ خالد بن احمد بن محمد آل خليفه افزود كه اجلاس خليج فارس تنها به قضاياي دفاعي نپرداخت بلكه در اين اجلاس به تعدادي از مسائل و پرونده‌هاي مهم پرداخته شده و موضوع توافقنامه دفاعي مشترك در اين اجلاس نيز به پايان رسيد اما اين به معناي آن نيست كه در اجلاس‌هاي قبلي اين موضوع مطرح نشد بلكه شرايط محيطي ما ايجاب مي‌كند كه بر مسائل دفاعي تمركز كنيم.
در همين رابطه شيخ خالد بن احمد اشاره كرد كه «چاك هيگل» وزير دفاع آمريكا به جلسه گفت‌وگوي منامه آمد و سخنان وي نيز حاوي سه نكته اصلي بود: تمايل براي داشتن سپر موشكي با كشورهاي خليج فارس، تمايل آمريكا براي تعامل جهت انجام معاملات فروش تسليحات با كشورهاي خليج فارس به عنوان سازمان نماينده شوراي همكاري خليج فارس. و اين نخستين بار بود كه از توافقات فروش سلاح به كشورهاي حوزه خليج فارس به عنوان يك سازمان و نه به كشورها به صورت دو طرفه صحبت مي‌كرد و وي همچنين به مسئله برگزاري نشست‌هاي وزراي دفاع كه هر سال يكبار تشكيل مي‌شود و ارائه پيشنهاد براي اجراي آن در هر 6 ماه يكبار پرداخت.

با ظريف نشست خوبي داشتيم

وزير خارجه بحرين درباره نشست خود با «محمد جواد ظريف» وزير خارجه ايران در نيويورك نيز كه طي آن دو طرف درباره چند قضيه صحبت كرده بود، گفت كه اين نشست بسيار خوب بود اگر چه برخي ملاحظات درباره برخي مسائل وجود داشت اما در كل نشست خوبي بود.
وي افزود: ظريف تاكيد كرد كه بايد گام به گام حركت كرد و مسائل را حل كرد تا كاملا از آن اطمينان حاصل كنيم و من از اين نظر معتقدم كه وي ديپلماسي عاقلانه‌اي دارد و پيش از اين نيز من چندين نشست با «منوچهر متكي» وزير خارجه سابق ايران برگزار كردم كه در برخي از آنها به موضوع دفاعي پرداخته شد و در يكي از نشست‌هاي تهران، آقاي متكي به من گفت كه اين ناو‌هايي كه خليج فارس را پر كرده‌اند، چيست؟ و من در جواب ايشان گفتم كه شما نيز از وجود اين ناو‌ها استفاده مي‌كنيد، كشتي‌هاي حامل نفت ايران به سهولت و سلامت عبور مي‌كنند و نبايد ايران با اين ناو‌ها به عنوان يك منبع تهديد تعامل كند زيرا هر چيزي كه امنيت ايران را تهديد مي‌كند، حتما امنيت ما را نيز تهديد مي‌كند.
وي همچنين اظهار داشت: يادم هست آن روز از جلسه نشست با متكي خارج شدم و به يك كنفراس خبري رفتيم و در آنجا نيز همين سوال درباره ناوهايي كه خليج فارس را پر كرده‌اند و اينكه فرماندهي آن در بحرين متمركز شده است، مطرح شد و گفتند كه تهديدي براي امنيت ايران است و من نيز در جواب گفتم اگر اين ناوها- كه اي كاش يكي از آنها متعلق به جمهوري اسلامي بود- وجود نداشت در آن صورت خليج فارس نيز به خليج عدن تبديل شده بود كه از عمليات دزدي دريايي رنج مي‌برد و اين يك تعامل شفاف است كه ما با همسايگان خود داريم.

شرايط خاصي بر بحرين حاكم است

خالد بن أحمد بن محمد آل خليفة تاكيد كرد شرايطي كه بحرين را احاطه كرده است ما را مجبور كرده كه بر مساله دفاع از خودمان تمركز داشته باشيم. شما به اطراف ما نگاه كنيد، عراق كه با عمليات تروريستي مواجه است، سوريه نيز كه با دو مشكل مواجه است بويژه كه در مراحل اخير شرايط آب و هوايي منطقه هم بر مشكلات مردم اين كشور افزوده است. من همراه با«ناصر‌جوده» وزير‌خارجه اردن از اردوگاه «الزعتري» واقع در شمال اين كشور بازديد كردم و مردمي را ديدم كه به خاطر شرايط بسيار بد منازل و وطن خود را ترك كرده‌اند.
وزير خارجه بحرين افزود: يمن هم با مشكلات زيادي از قبيل جدايي‌طلبي، القاعده، حوثي‌ها، خليج‌عدن و هجوم پناهندگان سومالي و هزاران شهروند آفريقايي ديگر به اين كشور مواجه است. يمن يكي از كشورهاي منطقه است كه با حجم زياد مهاجرت‌هاي غير‌قانوني مواجه است چرا كه اين كشور مسير اصلي ارتباطي بين عربستان و آفريقاست. ما از كشوري سخن مي‌گوييم كه از چند مشكل رنج مي‌برد و اين مشكلات به دليل سياست‌هاي اشتباه گذشته اين كشور متراكم شده و موجب شده است كه مردم جنوب اين كشور احساس كنند كه ديگر به يمن وابسته نيست. تمام اين عوامل دست به دست هم داده كه ما اولويت زيادي براي امور دفاعي از خود قائل شويم.
وي تاكيد كرد: كساني كه معتقدند طرح مسئله تشكيل اتحاديه دفاعي كشورهاي خليج فارس به عنوان واكنش بحرين به ناآرامي‌هايي است كه اين كشور از سال 2011 با آن مواجه شده است در اشتباهند. اگر گرايش به تشكيل اتحاديه دفاعي كشورهاي خليج فارس فقط به منظور تامين نيازمندي‌هاي دفاعي كشوري معين باشد، پس طرح آن براي زماني كه «صدام‌حسين» در سال 1990 ميلادي به كويت حمله و به طور كامل آن‌را اشغال كرد مناسب‌تر بود. در طول 10 سال گذشته چند پينشهاد به منظور تشكيل اين اتحاديه دفاعي از سوي برخي از كشورها داده شده است، از جمله پيشنهاد كويت كه در واقع به هدف تكامل شوراي همكاري خليج‌فارس مطرح شد. بحرين و قطر نيز پيشنهادهايي را در اين خصوص ارائه داده بودند. پيش از آن نيز «شيخ‌زايد‌آل‌نهيان» پيشنهادي ارائه كرده بود. « سلطان‌قابوس» پادشاه عمان نيز پيشنهادي تكاملي مبني بر مسئله تشكيل يك ارتش خليجي و سياست‌دفاعي مشترك مطرح كرد كه اين پيشنهاد طرحي روشن در خصوص تكامل شواري همكاري خليج‌فارس بود. « ملك عبدالله بن عبدالعزيز» پادشاه عربستان نيز پيش از اين تا حدودي يك پيشنهاد تكاملي براي اين شورا ارائه كرده بود.
وزيرخارجه بحرين افزود: هنگامي كه تمام اين طرح‌هايي را كشورهاي عضو شوراي همكاري خليج‌فارس ارائه دادند در كنار هم مي‌گذاريم خواهيد ديد كه اين پينشها‌ها حاوي نگاه روشني به سوي تكامل اين شورا است. آخرين طرحي نيز كه ارائه شده از سوي ملك‌عبدالله بن عبد‌العزيز پادشاه عربستان مي‌باشد كه وي خواستار انتقال از مرحله همكاري به مرحله تشكيل يك اتحاديه شد‌ه است. چرا كه وي به بزرگ‌ترين خواسته مردمي در منطقه پي برده بود. قبل از آغاز تمام نشست‌هاي سران در خليج فارس سخنان زيادي در خصوص اهميت ارتقاي اين شورا، تكامل و برداشت موانع چه در خصوص مطبوعات كشورهاي خليج يا افكار عمومي اين منطقه به طور عام گفته مي‌شود و اين به اين معناست كه مردم اين منطقه خواهان تكامل شوراي همكاري خليج‌فارس هستند.

امكان بازگشت به عقب نيست

خالد بن أحمد بن محمد آل خليفة افزود: در عين حال شرايط پيراموني و فشارها عامل ديگري است كه ما را به سوي تشكيل اين اتحاديه مي‌خواند. روند حوادث امروز ديگر مانده 10 سال گذشته نيست. اگر به دهه 70 ميلادي برگرديم خواهيم ديد كه بحرين پس از عقب‌نشيني انگليسي‌ها با تهديدات زيادي از سوي ايران مواجه بود. اولين كشورهايي هم كه در برابر ايراني‌ها ايستادند همان دوستان اين كشور بودند كه در راسشان «ملك فيصل بن عبد‌العزيز آل سعود» بود كه به «محمد‌رضا پهلوي» شاه ايران گفت: ما هم پيمان شما هستيم ولي اگر وارد بحرين شويد ما در برابر شما مي‌ايستيم. پس از آن گرايشي به سوي يافتن راه‌حل از طريق مذاكرات بود كه در آن زمان در ژنو انجام شد و در نهايت توافق شد كه در اين باره به سازمان ملل متحد رجوع شود.
وي گفت: پس از آن تلاش‌هاي ديپلماتيكي از سوي يك ديپلمات ايتاليايي انجام شد كه در هتل خليج اقامت داشت و دو ديپلمات ديگر به نام‌هاي «علي‌المحروس» و «عبدالرحمن فارس» نيز همراه او بودند. در طول شش هفته يك فرستاده از سوي سازمان ملل متحد انتخاب شد. وي مسؤول بود به طور راندوم با شهروندان بحريني در مناطق مختلف اين كشور گفتگو كند. اين فرستاده در نهايت گزارشي از اوضاع بحرين به دبير‌كل سازمان ملل تقديم كرد. در اين گزارش تاكيد شده بود كه اكثريت قريب به اتفاق شهروندان بحريني خواهان يك كشور عربي مستقل هستند. اين‌گونه بود كه بحرين از بحران خارج شد. البته كشورهاي دوست ما نيز براي حل اين بحران كمك زيادي به ما كردند. بنا براين مساله تشكيل اتحاديه همكاري خليج‌فارس واكنش ما به ناآرامي‌هاي كشورمان كه از سال 2011 ميلادي آغاز شده است نيست. حوادثي كه بر سر بحرين گذشته است موجب شده كه تشكيل اين اتحاديه يكي از اولويت‌هاي اساسي ما باشد. اما بحث انتقال از شوراي همكاري به اتحاديه همكاري خليج فارس چيزي نيست كه از خلأ به وجود آمده باشد بلكه از سوي كشورهاي خليج فارس چندين پيشنهاد در اين خصوص مطرح شده است.

حزب الله را گروه تروريستي مي‌دانيم

وزير خارجه بحرين در پاسخ به سوالي درباره پرونده حزب الله گفت: موضوع حزب الله طي نشست سران شوراي همكاري خليج فارس در كويت مورد بحث و مناقشه قرار گرفت و وزيران كشورهاي شوراي همكاري خليج فارس به توافق رسيدند كه منافع حزب در كشورهاي عضو در تنگنا و فشار قرار گيرد و تحت نظر بيشتري باشد و حزب الله با توجه به تحركاتي كه دست به آن مي‌زند، همچنان سازماني تروريستي است و ما در بحرين اين حزب را سازماني تروريستي به شمار مي‌آوريم و تدابير اتخاذ شده درباره حزب همچنان ادامه دارد و هرگونه منافع و مصالح حزب در چارچوب قانوني تحت پيگرد قرار دارد.

خواهان حضور در مذاكرات هسته‌اي ايران هستيم

وي در پاسخ به اين سوال كه نظر شما درباره بازنگري آمريكا در سياست‌هاي منطقه‌ايش چيست و اطمينان بخشي‌هايي كه طي نشست گفت‌وگوي منامه ارائه داد، درباره درخواست كشورهاي شوراي همكاري خليج فارس براي حضور در نشست‌هاي گروه 1+5 با ايران در خصوص برنامه هسته‌اي ايران صورت گرفت، گفت: بالطبع هر مسئله‌اي كه در خصوص منطقه باشد، به كشورهاي منطقه ارتباط پيدا مي‌كند و هنگامي كه گفت‌وگوهاي گروه 1+5 با ايران به پايان رسيد، ما به آنها ابلاغ كرديم، هر موضوعي كه با امور منطقه‌اي ارتباط پيدا كند، ما نيز بايد پاي ميز مذاكره باشيم، چون ما نيز در منطقه هستيم و آنها نيز در جاي خود تاكيد كردند كه مذاكرات ما با ايران تنها بر پرونده هسته‌اي متمركز است و پرونده هسته‌اي ايران تنها به معناي مسلح كردن و دستيابي به سلاح نيست.
وزير خارجه بحرين در ادامه اين سوال را مطرح كرد كه آيا اين حق ما نيست كه وقتي مي‌شنويم ايران درصدد ساخت 7 راكتور هسته‌اي در سواحل خليج فارس است، اظهار نظري نكنيم، آيا ايران در اين خصوص با ما مشورت و رايزني كرده است. اگر در نظر بگيريم كه مذاكرات هسته‌اي ايران با گروه 1+5 ادامه دارد و ساخت راكتورهاي هسته‌اي ايران نيز ادامه يابد و حادثه‌اي روي دهد، آن وقت چه؟ اين حادثه حتما نبايد ناشي از فعاليت‌هاي نظامي باشد، ممكن است در نتجيجه سرايت برخي مواد صورت گيرد، در آن صورت چه اتفاقي خواهد افتاد؟

بايد درپي اعتماد سازي باشيم

وزير خارجه بحرين در اين خصوص خواهان اعتماد سازي بين طرف‌ها و در درجه اول با ايران شد و گفت: چرا بايد با حضور كشورهاي منطقه در مذاكرات مخالفت شود؟ مگر نه اين است كه ايران همواره مي‌گويد، مسئول اداره امور خليج فارس 8 كشور قرار گرفته در حاشيه آن هستند. من اگرچه با اين سخن مخالف هستم، چون باور دارم، در منطقه خليج منافع بين المللي نيز نهفته است، اما اين سوال را مطرح مي‌كنم كه چگونه مي‌توانيم به اين طرح و گفته ايران اعتماد كنيم، در حالي كه خود ايران سلامت و امنيت ساكنان خليج فارس را در نظر نمي‌گيرد. اگر ايران سلامت و امنيت مردم خود را در نظر نمي‌گيرد، بايد سلامت و امنيت همسايگان خود را در نظر بگيرد و بيم و هراس‌هاي آنها درباره اين فعاليت‌هاي هسته‌اي مد نظر بگيرد.
وزير خارجه بحرين تاكيد كرد كه ما از غرب خواستيم در مذاكراتش با ايران حضور داشته باشيم، اما پس از آن بحث‌ها و سخنان بسياري مطرح شد كه مطبوعات نيز در دامن زدن به اين امر نقش بسزايي داشتند، در حالي‌كه موضع ما در قبال توافقنامه هسته‌اي ايران روشن بود و ما از جمله كشورهايي بوديم كه از اين توافقنامه استقبال كرديم و موضع منامه همواره در قبال منطقه خليج فارس روشن و شفاف بود و ما همواره در سازمان ملل گفته‌ايم كه خواهان منطقه‌اي عاري از سلاح هسته‌اي هستيم و اين با توافق اوليه صورت گرفته همخواني و مطابقت دارد و ما اميدواريم كه به سمت توافقنامه جامع و فراگير درباره پرونده هسته‌اي ايران گام بر داريم كه تمام جوانب و امور را مد نظر بگيرد.
شيخ خالد بن أحمد بن محمد آل خليفه در ادامه بر ضرورت اينكه توافقنامه هسته‌اي ايران تمام جوانب و امور از جمله سلامت و امنيت و بسياري از امور و مسائل مهم منطقه را مد نظر بگيرد و منطقه را در معرض خطر قرار ندهد، تاكيد كرد و گفت: مشكل ما با ايران تنها پرونده هسته‌اي يا دستيابي به سلاح هسته‌اي نيست، چون كشورهاي خليج فارس با ايران اختلاف نظرهايي نيز درباره دخالت‌هاي ايران و حمايت آن از برخي محافل و گروه‌هاي تروريستي در منطقه دارند و در اين ميان نوعي جو بي‌اعتمادي وجود دارد. درست است كه شاهد برخي گرايش‌ها و توجه‌هاي محترمانه از سوي ديپلمات‌هاي ايراني بوديم و اين احساس خوبي به ما داد، اما احساس بي‌اعتمادي بين ما همچنان وجود دارد. اعتماد كامل زماني بين ما به وجود مي‌آيد كه ميان كشورهاي همجوار احترام وجود داشته باشد و دخالتي در امور يكديگر صورت نگيرد.

شاهد تغييراتي در مواضع ايران هستيم

اما در خصوص اينكه آيا ميان سياست‌هاي محمود احمدي نژاد و حسن روحاني تغييرات اساسي و بزرگي روي داده است، يا نه، وير خارجه بحرين گفت: در خصوص سياست‌هاي ايران در قبال بحرين موضع و ديدگاهي تغيير نكرده است، چه بسا لحن خصمانه آنها تا حدودي كاسته شده، اما در يك موضوع لحن آنها همچنان تند است و آن موضوع سوريه است كه هرگاه از آن سخن مي‌گويند، از بحرين نيز نام مي‌برند و در اين خصوص به سخنان «محمد جواد ظريف»، وزير خارجه ايران اشاره كرد و گفت كه اوضاع دو كشور كاملا متفاوت است.
وي همچنين به مصاحبه رئيس جمهوري ايران با روزنامه آمريكايي واشنگتن پست اشاره كرد كه باز در آن سخنراني نيز حسن روحاني همين سخنان را تكرار كرد و از اين بابت كه لحن روحاني تغيير نكرده ابراز تاسف كرد.
با اين حال وزير خارجه بحرين سخنان و اظهارات ايراني‌ها را مثبت خواند و درباره حضور سفير بحرين در تهران گفت: در حال حاضر يك ديپلمات از بحرين در تهران وجود دارد كه كاردار بحرين در ايران به شمار مي‌آيد، اما اين بدين معنا نيست كه سطح روابط دو كشور ارتقا يابد، چون اختلافات ميان ايران و بحرين همچنان وجود دارد. بحرين طي بحران اين كشور سفير خود را از تهران فراخواند، اما چند ماه پيش دوباره آن را به تهران بازگرداند و اين اقدام طي دوره رياست جمهوري محمود احمدي نژاد و نه حسن روحاني صورت گرفت. ما نماينده خود را به تهران فرستاديم، اما آنها گفتند، نمي‌خواهند، تا زماني كه برخي امور در بحرين جاري است، سفيري در منامه داشته باشند و اين سخن را به زباني غير مقبول و نامانوس بيان كردند و به نظر من در اين خصوص بايد در انتظار باقي بمانيم تا گام‌هاي مثبتي در اين‌باره برداشته شود، چون هرچه باشد ايران يكي از كشورهاي همجوار و همسايه ماست و سلامت و امنيت و استقرار آن براي ما مهم است و تجاوز و تعدي به ايران از سوي كشورهاي ديگر آخرين گزينه‌اي است كه ممكن است، به آن روي آورند و اين گزينه‌اي نيست كه مورد خواست و رضايت ما باشد و گزينه‌اي برخلاف منافع و مصالح ماست.

اوباما درك درستي از اوضاع بحرين ندارد

شيخ «خالد بن احمد بن محمد آل خليفه» در گفت‌وگو با روزنامه الايام چاپ منامه گفت: اين‌كه «باراك‌اوباما» رئيس ‌جمهور آمريكا در سخنراني خود در سازمان ملل متحد اوضاع بحرين را با سوريه و عراق مقايسه كرده ناشي از اين است كه وي شناخت صحيحي از اوضاع بحرين ندارد. چرا كه وي بحرين را هم‌ رديف دو كشوري قرار داده است كه با اقدامات خونين تروريستي و نبردهاي طايفه‌اي رنج مي‌برند. البته ما در همان زمان كه رئيس‌جمهور آمريكا اين سخنان را مطرح كرد فورا واكنش نشان داديم. ما بايد واقع‌گرا باشيم. درست‌است كه درگيري هاي طايفه‌اي در منطقه وجود دارد و خود طايفه نيز يكي از متغيرهاي مهم و اساسي اجتماع است اما بحرين كشوري متدين است و به تمام مذاهب در اين كشور احترام مي‌گذارد و اين‌گونه نيست كه نبردهاي طايفه‌اي در بحرين موجب كشته شدن عده اي شود. اين نيز درست است كه درگيري‌هاي در بحرين وجود داشته و عده‌اي نيز قربانيان اين درگيري‌شدند و پس از آن كميته حقيقت ياب نيز تشكيل شد. اين امر ممكن است در هر كشوري رخ دهد. ولي اين‌كه بحرين را با كشورهايي كه در آن نبرد و خونريزي‌هاي طايفه‌اي وجود دارد مقايسه كنند از نظر ما غير قابل قبول است.
«خالد بن احمد بن محمد آل خليفه» گفت: ما نبايد پيرامون درك غلط دولت آمريكا از جامعه بحرين سفير آمريكا در بحرين يا شخص ديگري را سرزنش كنيم. هنگامي كه هريك از سفراي خارجي در بحرين چه سفير آمريكا يا غير او در امور داخلي اين كشور دخالت مي‌كنند ما با آنها ارتباط برقرار مي‌كنيم و به او مي‌گوييم كه اين امر غير قابل قبول است. ما نبايد فراموش كنيم كه روابط با كشورهاي مختلف داراي يك بخش رسمي و يك بخش غير رسمي است. بخش رسمي اين روابط از دقيق‌ترين موازين بين‌المللي پيروي مي‌كند كه ما در روابط رسمي منافع خود و منافع كشورهاي خليج فارس و روابط اين كشورها با يكديگر را در نظر مي‌گيريم، لذا بحرين علاق‌مند است كه امور در مسير روال طبيعي خود قرار بگيرد.
وزيرخارجه بحرين افزود: ما آماده هستيم كه هر‌گونه فشاري را تحمل كنيم ولي هنگامي كه حجم اين فشارها افزايش يافته و از حدود خود فراتر رفت و به يك بحران ديپلماتيك تبديل شد ما مسؤوليت آن را خواهيم پذيرفت. فشارهاي مردمي كه ما آن‌را ارج مي‌نهيم نبايد موجب شود كه ما كشور را وارد بحران با كشورهاي ديگر كنيم.
وي در خصوص پيرامون فعاليت‌ها و نشست‌هايي كه بحرين اخيرا ميزبان آن بود گفت: در مورد گفتگوي همكاري كشورهاي آسياسي از سال 2010 ميلادي مقرر شد اين گفتگوها بر موضوعات سياسي تمركز نداشته باشد. بلكه مقرر شد اين گفتگوها بر مسائلي از قبيل مبارزه با فقر و برقراري امنيت انرژي كه مردم كشورهاي شركت كننده در اين گفتگو با آن مواجه هستند تمركز داشته باشد. اين گفتگوها هيچ در ائتلاف ما با كشورهاي مختلف هيچ تاثيري ندارد. روابط ما با كشورهاي آسيايي روابطي قديمي است و به هيچ وجه بر روابط ما با كشورهاي اروپايي تاثير نميگذارد.در مورد گفتگوي كشور‌هاي «آس‌ان» نيز وضعيت به همين شكل است؛ چرا كه ما به دنبال منافع مشترك هستيم و تمام اين كشورها روابطي بسياري قوي با يكديگر دارند. ما قصد داريم روابط خود با اين كشورها را بر مبناي اصول جديد مستحكم كنيم و توافق‌هاي اقتصادي، فرهنگي و آموزشي بسياري بين ما و اين كشورها وجود دارد. اگر ما بتوانيم اين روابط را بر اين اصول جديد بنا نهيم خواهيم توانست به سمت چشم‌اندازيهاي ديگر پيشرفت كنيم. اين بايد زير‌بناي اصلي براي برقراري روابط با اين كشورها باشد نه پيامدها و تشكيل ائتلاف‌هاي سياسي.

احتمال الحاق اردن و مغرب به شوراي همكاري خليج فارس

وزيرخارجه بحرين در مورد امكان پيوستن اردن و مغرب به شوراي همكاري كشورهاي خليج فارس كه پس از حوادث سال 2011 بحرين بسيار نيز تكرار شد گفت: اين موضوع در واكنش به شرايط خاصي مطرح نشده است. در خلال نشست كويت اردن و مغرب حضور داشتند. چيزي كه در گذشته مطرح شده بحث پيوستن اين كشورها به شوراي همكاري خليج‌فارس نبوده بلكه موضوع مشاركت اين اردن و مغرب در شوراي همكاري خليج‌فارس بود. اين همان چيزي‌ است كه اردن و پس از آن مغرب خواستار آن شده‌اند.
وي گفت: بحرين و اردن ديدگاه و نگاه مشتركي در خصوص بسياري از مسائل دارند و اين موضوع چيز جديدي نيست، بل‌كه از زمان «ملك‌حسين» وجود داشته است. ثبات اقتصادي اردن يك مساله حياتي براي ما است، چرا كه كشور ما يكي از كشورهاي خليج‌فارس است و اردن روابط خوبي با كشورهاي شوراي همكاري خليج فارس دارد. توافق در خصوص وضع چهارچوبي مشترك بدين منظور صورت گرفته و امور زيادي نيز آسان شده است ولي هيچ درخواستي از سوي اردني‌ها براي پيوستن به شوراي همكاري خليج‌فارس داده نشده است. در نتيجه اين سخن اصلا مطرح نشده كه ما بگوييم اينك محو شده است. روابط بحرين و اردن روابطي استراتژيك است. روابط دوستانه با كشورهاي همسايه و كشورهاي برادر از محكم ترين اصولي كه شوراي همكاري خليج فارس بر آن بنا شده است.

شوراي همكاري خواهان رابطه حسنه با همه طرف‌هاست

شيخ خالد بن أحمد بن محمد آل خليفه گفت: ما گروه خصمانه‌اي نيستيم، بلكه هميشه به اين امر چشم داشت داريم كه روابطي خوب و دوستانه با همه طرف‌ها داشته باشيم و هم اكنون با تركيه در حال انجام مذاكرات استراتژيك هستيم، همانگونه كه با يمن و ديگر كشورهاي عربي نيز داراي مذاكرات و گفت‌وگوهايي هستيم و اين پايه و مبنايي است كه كشورهاي عضو شوراي همكاري خليج فارس رابطه خود را با كشورهاي ديگر بنا نهاده‌اند. در خصوص بحرين نيز بايد بگويم، قضيه بحرين تنها ثروت و منابع نفتي آن نيست، بلكه مسئله بحرين با مقياس‌هاي رشد بشري و انساني مقايسه مي‌شود و ما الحمد لله افتخار مي‌كنيم كه در اين امر داراي ميانگين‌ها رشد بشري و انساني قابل قبولي هستيم و اين به لطف مردم تلاشگر ما و سياست‌هاي به اجرا گذاشته شده، حاصل شده است.
اما در خصوص اختلاف ديدگاهي و موضعي كه ميان عربستان سعودي و آمريكا در نشست گفت‌وگوي منامه شاهد آن بوديم، وزير خارجه بحرين گفت كه نماينده عربستان سعودي از كشورهاي منطقه خواست تا براي تامين امنيت و حمايت و محافظت از منطقه بر خارج تكيه نكنند، در حالي كه وزير خارجه آمريكا تاكيد كرد كه كشور متبوعش هم چنان به تامين امنيت منطقه متعهد و ملتزم است و به نظر من سخنان نماينده عربستان به جا و به موقع بود و اظهارات وزير خارجه آمريكا سخنان هم پيماني بود كه آن را براي هم پيمانان خود ايراد مي‌كند و اين سوال را مطرح كرد كه به من بگوييد، هم اكنون چه كشورهايي مي‌خواهند كه براي تامين امنيت و حمايت و پشتيباني خود به طرف‌هاي خارجي تكيه داشته باشند.
وي افزود: ما در شوراي همكاري خليج فارس داراي اركان و پايه‌هاي تكامل و توسعه هستيم، به گونه‌اي كه ما موجوديت و كيان مستقلي را تشكيل مي‌دهيم كه وجود ما در تعارض با هيچ موجوديت و كيان يا ائتلاف و اتحاد ديگري نيست و مي‌خواهيم از اين حيث به بالاترين درجات و سطوح برسيم، به همين دليل به نظر من هيچ تعارضي ميان سخنان وزير خارجه آمريكا با نماينده عربستان سعودي در نشست منامه مشاهده نمي‌شد، چون در عرصه بين المللي شاهد مجموعه‌هاي بسياري بوديم كه شكل گرفتند و قدرت ياقتند و تكميل كننده نيروها و ائتلاف‌ها و اتحادهاي ديگر شدند.
در خصوص موفقيت برخي از كشورهاي شوراي همكاري خليج فارس در دستيابي به تسهيلاتي جهت سفر به كشورهاي اروپايي شيخ خالد بن أحمد بن محمد آل خليفه گفت: بحرين جزو اولين كشورهايي بود كه در اين خصوص از سال 2010 ميلادي گام برداشته بود و در اين ارتباط گام بزرگي براي رسيدن به تفاهم برداشتيم، اگرچه در سال 2011 شاهد پيشرفت چنداني در اين امر نبوديم كه يكي از دلايل اين امر شرايط حاكم بر بحرين است و از جمله اين كشورهاي اروپايي دو كشور فرانسه و انگليس است.

انگليس هيچ دليل واقعي براي اعطاي پناهندگي به برخي‌ بحريني‌ها ندارد

شيخ «خالد بن احمد بن محمد آل خليفه» در گفت‌وگو با روزنامه الايام چاپ منامه گفت: هيچ دليل واقعي وجود ندارد كه انگليس به برخي افراد حق پناهندگي سياسي اعطا كند و آنها نيز به افرادي كه از قبل پناهندگي گرفته‌اند، بپيوندند.
وي افزود كه مي‌توان درك كرد كه يك كشور به يك فرد فراري از كشور خود و يا فردي كه به طرز غيرقانوني و فرار از پيگردهاي امنيتي و غيره كشور خود را ترك مي‌كند، پناهندگي اعطا كند اما نه براي كسي كه بليط دريافت كرده و به طور طبيعي و بدون تعقيب امنيتي فرودگاه كشورش را ترك كرده و به انگليس رسيده است و پس از آن درخواست پناهندگي نمايد همچنانكه هيچ يك از اين افراد تحت تعقيب دستگاه‌هاي امنيتي نيستند.
وزير خارجه بحرين همچنين اظهار داشت: زمانيكه با طرف انگليسي درباره اين مسئله صحبت مي‌كنيم، مي‌گويند كه اين قضيه سياسي نيست بلكه قضايي است، تعدادي از وكلاي حقوقي نيز هستند كه در مقابل دريافت مبالغ كلان براي اين قبيل افراد با سوء استفاده از ضعف‌هاي قانوني، پناهندگي سياسي اخذ مي‌كنند در حالي كه اين افراد در بحرين تحت تعقيب امنيتي قرار ندارند، اما در خصوص مسئله لغو تابعيت برخي افراد نيز بايد گفت كه اين مسئله نيز دليلي براي دريافت پناهندگي سياسي نيست زيرا لغو تابعيت باعث نمي‌شود آنها تحت تعقيب امنيتي قرار گيرند و در آن صورت آنها نيز مي‌توانند به اين افراد تابعيت بدهند نه پناهندگي سياسي كه به معناي اين است كه اين افراد تحت تعقيب امنيتي قرار دارند و اين مورد نيز در مورد افرادي كه فرودگاه بحرين را بدون هيچ مشكلي ترك كرده‌اند، شامل نمي‌شود و من معتقد نيستم كه بحرين مستحق چنين اهانت‌هايي از جانب آنهاست بلكه بحرين در طول تاريخ پناهگاهي براي ديگران بوده است.
خالد بن احمد بن محمد آل خليفه درباره فعاليت‌هاي اين افراد و ديگر كساني كه در لندن حضور دارند و همه فعاليت‌هاي آن نيز عليه بحرين و تحريك به خشونت در اين كشور است، گفت: ما دائما اين مسئله و به خصوص فعاليت‌هايي كه تحريك به خشونت است، مطرح مي‌كنيم، گروهي كه در لندن حضور دارد فعاليت‌هاي خود را متوقف نكرده است، ما خواستيم كه امور را در چارچوب طبيعي قرار دهيم و ما با هر شخصي كه تمايل دارد در كشور ديگري زندگي كند، مشكلي نداريم و هر كسي كه مي‌خواهد بقيه عمر خود را در كشوري كه دوست دارد و شيوه زندگي آن را مي‌پسندد، زندگي كند مي‌تواند به آن كشور برود و هيچ مشكلي نيز وجود ندارد اما مشكل زماني است كه فرد به دليل تمايلات شخصي خود ادعاهاي نادرست مطرح مي‌كند تا به حق پناهندگي سياسي در هر كشوري كه مي‌خواهد، دست يابد و پس از آن شروع به ارسال پيام‌هايي در سايت‌هاي اجتماعي مي‌كند و مردم را به خشونت و ارتكاب تروريسم تشويق مي‌نمايد و ما نيز در اين باره با طرف انگليسي در تماس دائمي هستيم.
وزير خارجه بحرين درباره اتهامات برخي اعضاي مجلس نمايندگان بحرين در خصوص كوتاهي وزارت خارجه درباره تشريح قضيه بحرين در خارج و اينكه اين كشور از كمبود كادر و نيرو در خارج رنج مي‌برد، تصريح كرد: در رابطه با بودجه طرح‌ها، خب اين بودجه اختصاص مي‌يابد اما اقدامات بعدي كه پس از تخصيص بودجه صورت مي‌گيرد، تحت نظارت وزارت اشتغال و وزارت دارايي انجام مي‌شود و اين اقدامات تا كنون انجام نشده است، ما تمايل زيادي داريم كه ساختمان‌‌هايي براي سفارت بحرين در رياض، دوحه، ابوظبي و كويت احداث كنيم زيرا گذشته از سفارت بحرين در رياض كه يك ساختمان كوچكي است بقيه سفارتخانه‌هاي ما ساختمان‌هاي اجاره‌اي هستند.
وي افزود: در رابطه با موضوع كوتاهي اجازه بدهيد به صراحت بگويم كه ما حتي تا پيش از سال 2011 اين اتهامات و انتقادات را مي‌شنيديم و به عقيده من اين يك اجحاف بزرگ در حق كاركنان ما در خارج از كشور است كه دور از وطن خود هستند و تنها سالي يكبار مرخصي دارند و در خارج با خلوص نيت كار مي‌كنند، بله ما اذعان داريم كه تعداد ديپلمات‌هاي ما در خارج واقعا اندك است اما يكي از مهم‌ترين مشكلاتي كه ما امروز در وزارت خارجه با آن مواجه هستيم محدوديت تعداد ديپلمات‌ها و محدوديت بودجه است.
وزير خارجه بحرين اشاره كرد كه در سال‌هاي اخير 6 سفارتخانه اين كشور در خارج افتتاح شده است كه از جمله آن سفارت دهلي نو است كه تا 5 سال قبل ما تنها يك كنسولگري در بمبئي داشتيم و علاوه بر آن اسلام آباد است و ما در كراچي نيز يك كنسولگري داشيم، آنكارا، بروكسل و بانكوك كه اينها همگي پايتخت‌هاي مهمي هستند، اصلا چرا از كشورهايي آسيايي و غربي مثال بزنيم، در عربستان سعودي كه از اهميت زيادي برخوردار است - به خصوص زمانيكه از اهميت خدمت به زائران حج تمتع و عمره حرف مي‌زنيم- سفارت ما در جده بود كه آن را به رياض انتقال داديم و به دليل نياز زيادي كه داشتيم در جده نيز كنسولگري افتتاح كرديم، در رابطه با نجف نيز وضعيت همين است و به دليل تعداد زياد بحريني‌ها كه به اين شهر سفر مي‌كنند، عاقلانه نبود كه ما كنسولگري براي ارائه خدمت به آنها نداشته باشيم و به همين دليل يك كنسولگري در نجف افتتاح كرديم و در حال حاضر نيز تمايل داريم در جاكارتا مقر سازمان آ سه آن و پايتخت بزرگ‌ترين كشور اسلامي، سفارت افتتاح كنيم.
خالد بن احمد بن محمد آل خليفه همچنين گفت كه همكاري با سازمان امور رسانه‌اي در خصوص تعيين دو وابسته رسانه‌اي در برخي پايتخت‌ها وجود دارد اما وابسته رسانه‌اي به وزارت خارجه وابسته نخواهد بود و اگر اين سازمان بخواهد يك وابسته رسانه‌اي به هر كشوري كه مي‌خواهد اعزام كند، اين يك اقدام خوبي است اما به طور كلي تكنولوژي پيشرفت كرده است و اگر هدف از اعزام وابسته رسانه‌اي براي رساندن پيام رسانه‌اي پس در آن صورت ما قادريم اين پيام را برسانيم اما اگر هدف برقراري ارتباط با رسانه‌هاي خبري و مردم يك كشوري است در آن صورت ما نيز از اين موضوع استقبال مي‌كنيم و ما اكنون وابسته رسانه‌اي در واشنگتن داريم اما ضروري است كه اين فكر توسعه يابد و به طور گسترده مورد ارزيابي قرار گيرد و اينكه وابسته بايد اطلاعات كافي و وافي داشته باشد و ما اكنون اين نقش را از طريق سفارتخانه‌هاي خود در خارج انجام مي‌دهيم و دائما گزارش‌هاي روزانه و گزارشات هفتگي به سفارتخانه‌ها ارسال مي‌كنيم و در نتيجه اطلاعاتي در اختيار سفير قرار مي‌دهيم كه مي‌تواند آنها را در اختيار رسانه‌ها قرار دهد اما اين وابسته رسانه‌اي روابط با رسانه‌هاي خبري را تقويت خواهد كرد و از اين نظر ما نيز از اعزام آن استقبال مي‌كنيم.
وي در پايان گفت‌وگو تاكيد كرد كه مرزي بين رسمي و شخصي وجود دارد و همه آن را مي‌دانند و ممكن است گاهي توييت‌ها و بحث‌هاي شخصي وجود داشته باشد و بدون شك سايت‌هاي اجتماعي بسياري از موانع را از بين برده و اين ابزارها به سريع‌ترين منابع اخبار تبديل شده‌اند.

دوشنبه 2 دي 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاين]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن