واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: رژيم صهيونيستي براي «مرگ تدريجي» فلسطينيان از چه حربههايي استفاده ميكنند؟
مردم غزه تنها براي زنده ماندن تلاش ميكنند. خساراتي كه اسرائيل به آنها وارد كرده غير قابل توصيف است.
به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از پايگاه خبري گلوبال ريسرچ، با معضلات متعددي كه رژيم غاصب اسرائيل براي مردم غزه ايجاد كرده، فلسطينيان مرگي تدريجي را تجربه ميكنند.
عطيه ابوخوزه، يكي از شهروندان فلسطيني، بيان ميكند:
«دنيا غزه و زنان و كودكانش را به فراموشي سپرده است. محاصره غزه به اندازه جنگ وحشتناك است. گويي تمام مردم غزه مرگي تدريجي را تجربه ميكنند. ما تاوان بحث و مجادله ميان ابر قدرت ها را ميدهيم. آيا اين شرم آور نيست؟ دنيا انسانيتاش را به باد داده است.»
در اين وقت از سال، توجه تمام رسانهها و مردم جهان معطوف به جشن كريسمس است درحاليكه خبري كه هيچگاه به گوش مردم دنيا نميرسد، خبر قرباني شدن دو ميليون فلسطيني بيگناه است كه در حصار قحطي و تاريكي و سرما زنداني شده اند.
سازمان ملل كه مسئوليت احداث 12 مدرسه و يك مركز درماني را به عهده گرفته بود، مجبور به توقف اين پروژهها شد زيرا رژيم غاصب اسرائيل ورود مصالح ساختماني به غزه را ممنوع كرده است.
رابرت ترنر، مسئول آژانس كار و امداد سازمان ملل متحد براي آوارگان فلسطيني در غزه بيان كرد: «اين چهارمين هفتهاي است كه اجازه وارد كردن مصالح ساختماني به غزه از ما سلب شده است. مشخص نيست اين پروژههاي ساخت و ساز چه زماني دوباره ازسرگرفته شود.»مردم حتي پس از حملات هوايي روزمره رژيم صهيونيستي(!) هم قادر به ساخت دوباره سرپناه هاي خود نيستند.
گذشته از اين مسئله، ارتش مصر پس از براندازي دولت مرسي تونل هايي كه مردم غزه با توجه به محاصره رژيم صهيونيستي از آنها استفاده ميكردند را مسدود كرد و راه حياتي بين غزه و جهان را از بين برد.
به بيان هري فير، خبرنگار انگليسي مقيم غزه، اقدامات ارتش مصر باعث شده كه تعداد راه هاي ارتباطي غزه با دنيا تا حد زيادي كاهش يابد. بعلاوه، هزينه واردات كالا از مصر به غزه تا ده برابر افزايش يافته است. همچنين در پي بسته شدن اين تونل ها 20هزار فلسطيني شغل خود را از دست داده اند.
معضل ديگري كه به مرگ تدريجي مردم غزه مي انجامد، قطع برق است. در اوايل ماه نوامبر، كارخانه برق غزه به سبب كمبود سوختي كه قبلا از طريق تونل ها از مصر به غزه مي رسيد، تعطيل شد. تاثير مهلكي كه 16 ساعت قطعي برق بر فلسطينيان داشته باعث تعطيلي زندگي اين مردم شده است: خدمات عمومي و زيرساخت هاي بنيادين جامعه غزه به نابودي كشيده شده است. طبق گفته ي هنري فير، اين موضوع «تاثير بسيار مخربي بر روان مردم گذاشته است.»
اكثر مردم غزه قادر به خريد ژنراتور برق نيستند و ساعات تاريكي را با شمع سپري ميكنند. يكي از فلسطينيان بيان ميكند كه «اين قطعي برق باعث فلج شدن زندگي ما شده است. با قطعي برق گويي همه چيز به خاموشي و مرگ سپرده ميشود.»
بيشترين جنبه زندگي فلسطينيان كه تحت تاثير اين معضل قرار ميگيرد سلامتي آنهاست. ايستگاه هاي پمپ آب تعطيل و كارخانه هاي فاضلاب بسته شده اند. شهر غزه را سيلي از آبهاي آلوده فراگرفته؛ سيل فاضلاب باعث شيوع بيماري در ميان كودكان گشته است.
بسياري از كسب و كارهاي كوچك تعطيل شده اند و اين مسئله به بيكاري مفرط در نوار غزه دامن زده است. مردم حتي نگران بسته شدن نانوايي ها هستند. با بسته شدن اين قبيل مغازه ها سوء تغذيه در غزه وضعيت اسفبارتري به خود ميگيرد.
در بيمارستانها مردم بيشتري با مرگ دست و پنجه نرم ميكنند زيرا بسياري از وسايل الكتريكي به علت قطعي برق كارآيي خود را از دست داده اند. در يكي از بيمارستان ها 40 دستگاه دياليز به علت نوسانات برق سوخته است. به گفته ي يكي از پزشكان وزارت بهداشت غزه، «در طي 18سالي كه من در اينجا خدمت كرده ام، اكنون بغرنج ترين زمان است. اوضاع دهشتناك است. ما بسياري از عمل هاي جراحي را به سبب كاهش هزينه ي داروها و امكانات، ديگر انجام نميدهيم.»
مدارس و دانشگاه ها نيز شرايط مشابهي را ميگذرانند. قطعي برق باعث از كار افتادن بسياري از آزمايشگاه ها و پژوهش ها شده است.
جامعه بين الملل مردم غزه را رها كرده است. آينده ي مبهمي در انتظار مردم اين سرزمين است. آنها تا حد زيادي به كمك آژانس كار و امداد سازمان ملل تكيه ميكنند. اين آَژانس براي 800هزار تن از فلسطينيان غذا فراهم ميكند، 245 مدرسه راه اندازي و مقدمات آموزشي 225 هزار دانش آموز را فراهم نموده است. همچنين، 22 مركز درماني احداث كرده و به 1.2ميليون فلسطيني خدمات درماني ارائه ميدهد. با اين حال، اين آژانس نيز به سبب بي تفاوتي ملت ها نسبت به كمك به مردم غزه با كمبود شديد بودجه مواجه است.
مردم غزه تنها براي زنده ماندن تلاش ميكنند. خساراتي كه اسرائيل با حملات خود به آنها وارد كرده غير قابل توصيف است. سازمان ملل پيشبيني كرده كه تا سال 2020، كمبود آب سالم و افزايش شديد نرخ بيكاري، غزه را به مكاني غير قابل زندگي تبديل ميكند.
پروفسور ايلان پاپ از دانشگاه اكستر در سميناري در كوالالامپور درباره جنايات جنگي كه در غزه در حال وقوع است بيانات زير را ارائه داد:
«در غزه نسل كشي در حال وقوع است. شرايط زندگي غيرانساني در اين مكان متراكم و فقير دنيا، مردم آن را فلج كرده است. اسرائيل غزه را به سان زنداني ميبيند كه در آن خطرناكترين زندانيان دنيا را حبس كرده است (!) و به هر شيوه اي ميخواهد رد پاي آنان را از روي كره زمين محو كند.»
انتهاي پيام/
دوشنبه 2 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 121]