واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: نماينده سابق آمريكا در سودان جنوبي بر حل هر چه سريعتر بحران در اين كشور تاكيد كرد
تهران / واحد مركزي خبر / سياسي 1392/10/02
00:39:41.00
پرينستون لايمن فرستاده ويژه سابق آمريكا در سودان و سودان جنوبي گفت حل و فصل سريع بحران فعلي در سودان جنوبي بسيار اهميت دارد.
به گزارش شبكه تلويزيوني سي ان ان، پنتاگون اعلام كرده است برخي از شهروندان آمريكايي بعد از عمليات ناكام نجات آنان كه در بور گرفتار بودند، با كمك سازمان ملل خارج شده اند.
لايمن درباره علت بحران موجود در سودان جنوبي گفت: متاسفانه با توجه به رقابتي كه بين رئيس جمهور سالوا كر و معاون وي ايجاد شد، رئيس جمهور سودان جنوبي از حزب خود براي حل و فصل مساله استفاده نكرد. وي معاون و ديگر اطرافيان خود را كه مي خواستند دولت را اندكي فراگير تر كنند، اخراج كرد.
وي ادامه داد:رييس جمهور سودان جنوبي با اين كار، اقدام به گسترده تر كردن رقابت هاي قومي ديرينه بين ادينكا و نور كرد كه پيشتر حل و فصل شده بود ولي اكنون بار ديگر از سر گرفته شده و بسيار خطرناك است.
فرستاده سابق آمريكا در سودان جنوبي گفت: براي همين هم هست كه مي بينيم در بور شاهد درگيري ها و كشيده شدن آن به ديگر نقاط اين كشور هستيم.
وي تصريح كرد: در حال حاضر فروش نفت، نود و هشت درصد از درآمد سودان جنوبي را تشكيل مي دهد و هر گونه گسيختگي در درآمدهاي نفتي مي تواند پيامدهاي طولاني مدت براي اين كشور و نيز سودان داشته باشد. براي همين هم تحت كنترل در آوردن اين درگيري ها با سرعت هر چه تمام تر، چيزي است كه همه بايد روي آن تلاش كنند. كشورهاي همسايه و سازمان ملل روي اين مساله كار مي كنند و جان كري، دونالد بوث، جانشين مرا به سودان جنوبي اعزام كرده است و وي بايد با هر دو طرف كار كند تا اختلاف ها حل شوند.
لايمن درباره تبديل شدن سودان جنوبي به يك كشور ورشكسته گفت: حقيقت اين است كه ارتش سودان جنوبي در بسياري از مناطق، بيشتر مانند ارتش آزادي بخش عمل مي كند تا يك دولت مدني؛ از اين رو نهادهاي سياسي بسيار ضعيف هستند و احزاب نمي توانند بر اينگونه چالش هاي سياسي فائق آيند. نهادهاي بسيار ضعيفي داريم كه مستلزم رهبراني هستند تا اوضاع از وضعي كه در حال حاضر هست، بدتر نشود.
وي تصريح كرد: در حال حاضر نگراني هاي بسياري در خصوص شفاف سازي در بخش نفت و درآمدهاي ناشي از آن در سودان جنوبي وجود دارد زيرا اين بخشي است كه به سادگي به فساد آلوده مي شود. ولي در نهايت، اين مساله به عهده سران اين كشور است تا فساد را كنترل كنند. زماني كه با كشوري كه بسيار فقير است و مدت هاي زيادي نيز در انتظار استقلال، آزادي و توسعه بود، روبرو مي شويم، موضوعي به عنوان فساد ناخالص نيز به ميان مي آيد.
00:44:43.15
دوشنبه 2 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]