تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 3 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):معناى گفته كسى كه بسم اللّه‏ مى‏گويد، يعنى نشانى از نشانه‏هاى خداوند را بر خود مى‏...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832499025




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تاريا كرونبرگ:اشتون و ظريف درباره حقوق بشر با هم گفت‌وگو كرده‌اند/پارلمان اروپا ستوده و پناهي را برندگان ساخاروف مي‌داند نه زندانيان سياسي


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: تاريا كرونبرگ:اشتون و ظريف درباره حقوق بشر با هم گفت‌وگو كرده‌اند/پارلمان اروپا ستوده و پناهي را برندگان ساخاروف مي‌داند نه زندانيان سياسي
رئيس گروه ايران در پارلمان اروپا كه اخيرا در راس هيئتي به ايران سفر كرده بود گفت: نسرين ستوده و جعفر پناهي براي پارلمان اروپايي زنداني سياسي نيستند، اين دو برندگان جايزه ساخاروف هستند.


به گزارش خبرگزاري فارس، «تاريا كرونبرگ»، رئيس گروه ايران در پارلمان اروپا كه رئيس هياتي بود كه به ايران سفر كرده، پس از بازگشت از اين سفر و پس از برگزاري كنفرانس خبري، چند روز قبل با راديوفردا مصاحبه كرد كه متن مصاحبه در ادامه مي‌آيد.

شما پيش از آنكه به ايران برويد در مصاحبه با راديوفردا گفتيد كه به دليل تغيير وضعيت، زمان را براي رفتن به ايران مناسب مي‌بينيد. حال كه پس از پنج روز از اين سفر بازگشتيد، اوضاع را چگونه ارزيابي مي كنيد؟

تاريا كرونبرگ: به نظرم مردم خواستار تغيير هستند. شما وجود بارقه‌هاي اميد را در ايران احساس مي‌كنيد. احساس اينكه هم اكنون چيزي مي‌تواند تغيير كند. البته مسايلي هم در ايران بودند كه كمي تغيير كرده بودند. مثلا ما در ايران با افرادي از سازمان‌هاي غير دولتي صحبت كرديم و آنها نظرشان اين بود كه هم اكنون فضاي بيشتري براي كار كردن وجود دارد. به هر حال مي‌دانيم كه ايران براي فعاليت سازمان‌هاي غيردولتي كشور راحتي نبوده است. رييس جمهوري ايران همچنين در تلاش براي نهايي كردن يك منشور حقوق شهروندي است و اين منشور هم اكنون خود موضوع بحث است و نشان از يك بازگشايي در فضا دارد. البته كه صد روز زمان طولاني‌اي براي يك تغيير اساسي نيست، اما قدم‌هاي كوچكي برداشته شده است.

شما در كنفرانس خبري خود در بامداد چهارشنبه كه در بروكسل برگزار شد، گفتيد كه ايران امروز منتظر تغيير رژيم يا انقلاب نيست. بلكه اين كشور شاهد يك دگرگوني و تغيير شكل است. منظورتان از دگرگوني دقيقا چيست؟

به نظرم آنچه بايد انجام شود، شكسته شدن انزواي ايران است. اين اقدام مي‌تواند به مردم ايران اين احساس را دهد كه آنها هم عضوي عادي از جامعه بين‌المللي هستند. حكومت ايران هم مي‌تواند اين عادي بودن را حس كند. براي اينكه كشوري عضوي عادي و نرمال در جامعه بين‌الملل باشد كافيست به تعهداتي كه دارد احترام بگذارد و قوانين را رعايت كند. به نظرم اين نكاتي است كه براي دگرگوني بايد اعمال شود.

ايران احتياج به بازشدن بيشتر و تبادل با ساير كشورها دارد. ايراني‌ها دائم فكر مي‌كنند كه خارجي‌ها، آنها و كشورشان را درك نمي كنند و بالعكس. در نتيجه به نظرم نيازي جدي به گفت‌وگو ميان طرفين است.

آيا به نظرتان ايران در چنين مسيري قدم برمي‌دارد؟

قدم‌هاي كوچكي برداشته شده، اما همانطور كه گفتم، به نظرم مثلا براي سازمان‌هاي غيردولتي وضع كمي تغيير كرده و آنها آسان‌تر كار مي‌كنند.

شما در صحبت هايي كه پس از سفر به ايران كرديد، وضعيت امروز آمريكا و ايران را با هم مقايسه كرديد و در جايي آنها را بي شباهت ندانستيد. ممكن است دراين‌باره توضيح دهيد؟

اين مقايسه مربوط به قرارداد هسته‌اي است. اين قرارداد براي شش ماه برنامه هسته‌اي ايران را از توسعه بازمي‌دارد، به رفع برخي تحريم‌ها مي‌انجامد و به سوي يك توافق نهايي قدم برمي‌دارد تا اينكه دنيا از اين مناقشه هسته‌اي خلاص شود. در پارلمان ايران تنش دراين‌باره وجود دارد و برخي نمايندگان با اين توافق موافق نيستند و از آن انتقاد مي‌كنند و از سوي ديگر وزارت امور خارجه و دولت سعي در به پيش بردن اين توافق دارد. به نظرم در آمريكا بين دولت باراك اوباما و كنگره آمريكا هم چنين وضعيتي برقرار است. كنگره آمريكا در حالي از اعمال تحريم هاي بيشتر و بيشتر سخن مي گويد كه رييس جمهوري آمريكا مي‌گويد براي اينكه مذاكرات پيشرفت كند فعلا نبايد تحريم ديگري اعمال شود.

روز اول سفر شما به تهران مصادف شد با اعلام خبر اضافه شدن نام 18 فرد و شركت مرتبط با ايران به فهرست تحريم‌هاي وزارت خزانه داري آمريكا. برخي در داخل ايران و همچنين بيرون از ايران اين اقدام را پايان توافق ژنو خواندند. شما در تهران چه واكنشي به اين اقدام آمريكا شنيديد؟

خب وزير امور خارجه گفت كه اين نقض توافق نيست اما خلاف روح توافق است. او اما گفت كه بايد به مذاكره ادامه داد و نبايد توقف كرد. به نظرم در پارلمان ايران انتقادها بسيار بيشتر بود، آنها مي‌گويند كه نمي‌توان به طرف گفت‌وگو اعتماد كرد و اينكه آنها عليرغم توافق براي اعتمادسازي «تحريم تازه‌اي» تصويب كرده اند. در نتيجه به نظرم چنين نمونه‌اي ميزان تنش ميان وزارت امور خارجه ايران و پارلمان اين كشور را به خوبي نشان مي‌دهد.

شما پيش از آنكه به ايران برويد، موضوع حقوق بشر را يكي از موضوعات اصلي سفرتان خوانديد. حال پس از پنج روز كه در ايران بوديد آيا به نظرتان، فضايي براي صحبت از موضوع «حقوق بشر» وجود دارد؟

مطمئنا فضايي براي گفت‌وگو وجود دارد. ما مي‌خواهيم اين گفتگو با ايراني‌ها پيش برود. اما در عين حال بايد در نظر داشت كه ايراني‌ها مي‌گويند كه آنها ارزش‌هايي متفاوت از اروپايي‌ها دارند. اين درست است اما ما بايد بنشينيم و بر سر اين ارزش‌ها تبادل نظر كرده و اين تفاوت‌ها را بپذيريم. البته بايد كم كم براي جهاني كردن ارزش‌ها هم قدم برداشت. اما در ايران بايد در نظر داشت كه در مقايسه با اتحاديه اروپا، دين نقش بسيار مهمي را ايفا مي كند. ما يك جامعه ليبرال هستيم و ايران يك جامعه به شدت محافظه‌كار است.

به نظرتان چطور اين گفت‌وگوي بين ايران و اتحاديه اروپا مي‌تواند به توليد مكانيسم‌هايي براي كمك به وضعيت حقوق بشر كمك كند؟‌

من معتقدم كه گفت‌وگو، تاثير دارد. همچنين فكر مي‌كنم كه حسن روحاني بخشي از وعده‌هاي انتخاباتي خود را به دليل فشارهاي غربي‌ها به زبان آورد. وقتي ما درباره موضوع اعدام با مقام‌هاي ايراني صحبت كرديم، متوجه شديم كه بيش از 80 درصد اعدام‌ها، در ارتباط با جرائم مرتبط با مواد مخدر بوده است. به نظر مي‌آيد كه هم اكنون مقام‌هاي ايراني در پي كاهش موج اعدام‌ها هستند.

آيا شما دراين‌باره مشخصا چيزي شنيده‌ايد؟

آنها در حال كاركردن بر روي اين موضوع هستند. ما با مقام‌هاي مرتبط با موضوع در شوراي حقوق بشر هم ديدار كرديم. آنها در صدد لغو حكم اعدام نيستند، اما درباره كم كردن آن فكر مي‌كنند كه به نظرم تا همين جا نشانه خوبيست.

شما همچنين صحبت‌هايي درباره سفر مقام‌هاي حقوق بشري اتحاديه اروپا به تهران كرده‌ايد. اين در چه مرحله‌اي است؟

ايران از ناوي پيلاي كميسيونر عالي حقوق بشر سازمان ملل متحد دعوت كرده است تا به ايران سفر كند. البته او هنوز اين سفر را انجام نداده است. در نتيجه درسطح اتحاديه اروپا به نظرم صحبتي در اين باره بين محمد جواد ظريف و كاترين اشتون انجام شده است، اين مي‌تواند اقدام اول براي گفت‌وگوي دو جانبه درباره موضوع حقوق بشر باشد. اين مي‌تواند به گفت‌وگوهاي حقوق بشري بين‌الملي و هم چنين برگزاري سمينارها و برنامه‌هايي از اين دست منجر شود.

يكي از رخدادهاي سفر پنج روزه شما در كنار ديدار با مقام‌هاي ايراني ، ديدار با دو برنده جايزه ساخاروف، نسرين ستوده وكيل دادگستري و جعفر پناهي فيلمساز بود؛ ديداري كه پس از يك سال و نيم كه آنها برنده ساخاروف شده بودند، در سفارت يونان در ايران انجام شد. اين ديدار چگونه بود و وضعيت اين دو را چگونه يافتيد؟

به نظر هر دوي آنها از نظر سلامت خوب و از ديدار ما خوشحال بودند. براي پارلمان اروپايي اين دو زنداني سياسي نيستند، اين دو برندگان جايزه ساخاروف هستند. ما با آنها درباره وضعيتشان، جايزه‌اي كه برده‌اند و همچنين سوال‌هايي كه از مقامات دارند صحبت كرديم.

آيا آنها سوالي داشتند؟ شما پاسخي هم دريافت كرديد؟

بله. يكي از سوال‌ها اين بود كه چرا زندانيان سياسي به جاي دادگاه هاي كيفري در دادگاه انقلاب محاكمه مي شوند. خانم ستوده معتقدند كه اين پرونده‌ها بايد در دادگاه كيفري بررسي شوند. ما اين را با مقام‌هاي قضايي ايران مطرح كرديم و توضيحات آنها را درباره اين نحوه رسيدگي دريافت كرديم.

آيا شما اين پاسخ را قانع كننده يافتيد؟

خب آنها سيستم قضايي را توضيح دادند، و البته ما هم نظر خود را گفتيم كه اينگونه پرونده‌ها بايد در دادگاه كيفري بررسي شود. ما تنها مي توانيم نظر خود را مطرح كنيم.

آيا هيچ برنامه‌اي براي سفر خانم ستوده و آقاي پناهي به اروپا و دريافت جايزه ساخاروف وجود دارد؟

فعلا خير، برنامه نداريم. ما از آنها دعوت كرده‌ايم اما فكر نمي‌كنم كه آنها بتوانند موفق به سفر بشوند.

در نتيجه راهي نيست كه آنها جايزه خود را دريافت كنند؟

چرا. راه‌هاي بسياري وجود دارد و من اميدوارم كه آنها جايزه ساخاروف خود را دريافت كنند.

انتهاي پيام/ص

يکشنبه 1 دي 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 61]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن