واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: استادان پراستناد ايراني معرفي شدند
از سوي مركز منطقهاي اطلاع رساني علوم و فناوري
به گزارش خبرنگار مهر، دكتر جعفر مهراد رئيس پايگاه استنادي علوم جهان اسلام اعلام كرد: با توجه به اينكه در سالهاي اخير استادان و پژوهشگران ايراني در توليد علم سهم موثري داشته و موجبات ارتقاء علمي، تحقيقاتي، فناوري و نوآوري را در دانشگاهها و مراكز تحقيقاتي به ارمغان آوردهاند، حاصل تلاش و مجاهدت هاي علمي پژوهشگران ايراني علاوه بر كاربردهايي كه در عرصه هاي مختلف علمي، صنعتي و اجتماعي دارد به صورت مقالههاي پژوهشي نيز در مجلات معتبر بينالمللي چاپ و منتشر ميشود.
ايران از نظر توليد علم مقام شامخي در بين كشورهاي جهان دارد در حالي كه حجم مقالات دانشمندان ايراني در خور توجه است، كيفيت مقالات توليد شده نيز منطبق با معيارهاي علم سنجي و بر حسب استناد اندازه گيري ميشود.
براساس اعلام اين پايگاه، استناد، نماد كيفيت است. استناد به دانشمندان و پژوهشگران بخش مهمي از فرايند تحقيق و ارزش و اعتبار نويسنده به حساب مي آيد. تحليل استنادي در پايگاه هايي كه به همين منظور تاسيس شده است از اصول اساسي سنجش عملكرد پژوهشگران قلمداد ميشود.
پايگاه ISI يكي از نظامهاي استنادي معتبر بين المللي است. ثبت و نمايه سازي مقالات علمي در اين پايگاه و مطالعه تعداد استنادهاي دريافت شده توسط پژوهشگران برتر حايز اهميت فراوان است. در حالي كه چندين ده هزار عضو هيات علمي در دانشگاهها و پژوهشگاههاي جمهوري اسلامي ايران به تدريس و تحقيق مشغول ميباشند، نقش پژوهشگران پر استناد از همه برجسته تر است.
از اين رو طبق داده هاي موجود در ISI، دكتر مهدي دهقان از دانشگاه صنعتي اميركبير رتبه اول را از نظر تعداد استنادهاي دريافت شده در اختيار دارد.
رتبه هاي دوم تا پنجم پژوهشگران پر استناد ايراني به ترتيب به دكتر محمد عبدالهي از دانشگاه علوم پزشكي تهران، دكتر حبيب فيروزآبادي از دانشگاه شيراز، دكتر مجتبي شمسي پور از دانشگاه رازي و دكتر مهراورنگ قائدي از دانشگاه ياسوج تعلق دارد.
دكتر محمدرضا گنجعلي (دانشگاه تهران)، دكتر علي كاوه (دانشگاه علم و صنعت ايران)، دكتر سعيد عباسبندي (دانشگاه بينالمللي امام خميني) (ره)، دكتر بيژن دواز ( دانشگاه يزد) و دكتر محمد علي زلفي گل (دانشگاه بوعلي سينا) نيز به ترتيب رتبههاي شش تا ده پژوهشگران پر استناد ايراني را به خود اختصاص دادهاند.
دكتر مهراد در بخش ديگر از اين گزارش اعلام كرد: رتبههاي يازده تا پانزده از نظر تعداد استنادهاي دريافت شده در اختيار دكتر علي اصغر انصافي (دانشگاه صنعتي اصفهان)، دكتر علي نظري (دانشگاه آزاد اسلامي)، دكتر محمدرضا زرين دست (دانشگاه علوم پزشكي تهران)، دكتر پور عبدالله ( دانشگاه آزاد اسلامي) و دكتر مسعود صلواتي نياسري (دانشگاه كاشان) مي باشد.
دكتر سياوش مدائن دومين شخصيت علمي از دانشگاه رازي، پژوهشگر پراستناد ISI، مقام 16 را به دست آورده است.
دكتر علي مرسلي وابسته به دانشگاه تربيت مدرس، برحسب تعداد استنادهاي دريافت شده رتبه 17 را در اختيار دارد.
دكتر علي رمضاني، دكتر ناصر ايرانپور و دكتر اميد اخوان نيز به ترتيب پراستنادترين پژوهشگران ايراني، رتبههاي 18، 19 و 20 را به دست آوردهاند. اين پژوهشگران به ترتيب به دانشگاههاي زنجان، شيراز و صنعتي شريف تعلق دارند.
رتبه هاي 21 تا 25 مربوط به دكتر زماني (دانشگاه آزاد اسلامي)، دكتر داوود گنجي (دانشگاه مازندران)، دكتر نظام الدين دانشور (دانشگاه تبريز)، دكتر احمد شعباني (دانشگاه شهيد بهشتي) و دكتر مجيد هروي (دانشگاه الزهرا) ميباشد.
دانشگاه صنعتي اصفهان، دانشگاه علم و صنعت ايران، دانشگاه تربيت مدرس، انستيتو پاستور ايران و دانشگاه علوم پزشكي تهران مفتخر به پژوهشگران پراستناد ايراني در ISI به ترتيب شامل دكتر عبدالرضا حاجي پور (رتبه 26)، دكتر تورج محمدي (رتبه 27)، دكتر يدا... يميني (رتبه 28)، دكتر مرتضي محمودي (رتبه 29) و دكتر رضا ملك زاده (رتبه 30) ميباشند.
رئيس پايگاه استنادي علوم جهان اسلام اظهار داشت: روش استناد دهي به منابع و مراجع به دقت نظر احتياج دارد. استنادها بر حسب موضوع و تناسب هم بايد شامل مواد و منابع نوشته شده در داخل و هم شامل منابعي باشد كه در خارج از كشور چاپ و منتشر ميشود. عدم توجه به منابع داخلي ناديده انگاشتن حقوق معنوي استادان و پژوهشگراني است كه در توليد علم پيشگام ميباشند. چنانچه اين مسأله كه از اهميت بالايي نيز برخوردار است رعايت شود، نتيجه به معرفي بيشتر دانشمندان ايران در عرصههاي بينالمللي منجر خواهد شد و اين آن چيزي است كه ايران براي حضور در عرصههاي بينالمللي نياز دارد.
يکشنبه 1 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 121]