واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: جلالي:معاون بينالملل قوه قضاييه موافق ديدار هيات پارلماني اروپا با ستوده و پناهي بود
رييس كميته روابط پارلمان اروپا در مجلس شوراي اسلامي در توضيحاتي درباره ديدار هيات پارلماني اروپا با نسرين ستوده و جعفر پناهي گفت كه پيش از اين محمدجواد لاريجاني، معاون بينالملل قوه قضاييه، با اين ملاقات موافقت كرده اما مجلس مخالف اين ديدار بوده و ما اين عمل را مخالف عرف ديپملاتيك ميدانيم.
به گزارش ايسنا، كاظم جلالي در جلسه علني صبح امروز(يكشنبه) در پاسخ به تذكر دو نفر از نمايندگان در اين رابطه اظهار كرد: از همكاران كه حساسيت به جايي دارند تشكر ميكنم اما با توجه به اينكه مطالب مختلفي در رسانهها مطرح شده و شايد ذهنها را مشوش كرده باشد مطالبي را براي روشنگري عرض ميكنم.
وي افزود: آخرين سفري كه گروه ايراني روابط به پارلمان اروپا داشت حدود شش سال پيش بود و از آن پس هر ساله قرار بود سفر رفت و برگشتي داشته باشيم. همچنين در پارلمان اروپا به دليل اهميت جمهوري اسلامي ايران، گروه خاصي براي روابط با ايران تشكيل شد در حالي كه در پارلمان اروپا براي بسياري از كشورها گروه روابط وجود ندارد و آنها به شكل منطقهاي با برخي از كشورها رابطه دارند.
نماينده مردم شاهرود در مجلس ادامه داد: در طول شش سال گذشته گروه روابط با ايران در پارلمان اروپا مرتبا شرايطي را براي حضور در ايران ميگذاشتند اما همواره شخص آقاي لاريجاني(رييس مجلس) به ما ميگفت كه هيچ پيششرطي براي سفري نميپذيريم و ما هم اين را اعلام ميكرديم البته برخي اوقات هم برخي نارساييها از طرف ما وجود داشت تا اينكه در بهمن سال گذشته آنها ميخواستند به ايران بيايند و هر بار كه ميخواستند بيايند صهيونيستها و نمايندگان افراطي آمريكا بودند كه آنها را از سفر به ايران باز ميداشتند.
جلالي خاطرنشان كرد: به دليل خلأيي كه ما در پارلمان اروپا داريم اين پارلمان جولانگاه سازمان منافقين، ضد انقلاب و اپوزيسيون شده كه مرتب در پارلمان اروپا حضور دارند ولي متاسفانه حضور جمهوري اسلامي در پارلمان اروپا بسيار كم است.
وي ادامه داد: گروه روابط با پارلمان ايران بيشترين علاقمندي را به ايران و فرهنگ و تمدن ايران دارند و خانم كرومبرگ كه رييس هيات است، هنگامي كه مريم رجوي در پارلمان اروپا حضور مييابد بلافاصله مخالفت ميكند و بيانيه ميدهد.
رييس كميته روابط پارلمان اروپا در مجلس شوراي اسلامي اظهار كرد: در مورد اين سفر هم وزارت خارجه به ما گفت كه اينها پيششرطي ندارند. ما براي آخرين هماهنگي جلسهاي ترتيب داديم، مدير كل اروپاي وزارت خارجه در اين جلسه شركت كرد، از دبيرخانه شوراي امنيت ملي كسي حضور نيافت و از وزارت اطلاعات هم بعد از اين كه به وزير و معاون او اطلاع داديم دو نفر از نيروهايشان حضور داشتند. از مجلس هم من و آقاي بروجردي براي هماهنگي آخرين برنامه به جلسه رفتيم تا ببينيم آنها پيششرطي دارند يا خير.
اين عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس يادآورد شد: در اين جلسه مدير كل وزارت خارجه گفت اخيرا سوسياليستهاي اروپا به ايران آمدند و با دكتر محمدجواد لاريجاني ديدار كردند و خواستار اين شدند كه در سفر پارلمان اروپا با اين دو نفر ملاقات كنند و ايشان هم براي ملاقات با آنها موافقت كردند. ما قبل از اين مخالفت كرديم و گفتيم كه به عنوان مجلس با هر گونه ملاقاتي با كساني غير از مسئولين جمهوري اسلامي مخالفيم و دليلش اين است كه آنها حرفهاي اپوزيسيون را زياد شنيدهاند يك بار هم حرفهاي خود ما را بشنوند.
وي تصريح كرد: من با آقاي محمدجواد لاريجاني تماس گرفتم و از ايشان پرسيدم شما چنين قولي دادهايد؟ ايشان گفت من قول دادم به اين دليل كه اين افراد كه در كشور جرمي مرتكب شدهاند، محاكمه شده و مدت مجازاتشان را كشيدهاند پس ما چه چيزي داريم مخفي كنيم پس اينها با هر كس ميخواهند ملاقات كنند، ملاقات كنند. مگر در جمهوري اسلامي ايران چيزي براي پنهان كردن داريم. ما به عنوان قوه قضاييه موافق هستيم. ضمنا ايشان گفتند كه اين افراد آزاد هستند(نسرين ستوده و جعفر پناهي) چطور ميشود كه به هيات اروپايي گفت كه با آنها ملاقات نكنند؟ البته آقاي لاريجاني گفتند چون آنها مهمان مجلس هستند، هر چه شما نظر بدهيد به همان عمل ميكنيم. من هم تاكيد كردم كه مجلس با هر ملاقاتي خارج از برنامه مخالف است.
جلاللي در بخش ديگري از اظهارات خود خاطرنشان كرد: من همچنين در اين جلسه گفتم اگر آنها ملاقات كنند و جايزه ساخاروف را بدهند چه ميشود؟ مدير كل وزارت خارجه گفت: اين امكان وجود ندارد زيرا جايزه ساخاروف از سوي رييس پا لمان اروپا در پارلمان اروپا و با تشريفات خاصي داده شود. لذا به عنوان وزارت خارجه ميگوييم اينها به هيچ وجه جايزه را نميدهند. من اين شبهه را مطرح كردم كه با توجه به اينكه آنها آزاد هستند اگر در يك سفارتخانه خارجي ملاقات كنند، چه ميشود؟ آقاي بروجردي مطرح كردند وزارت اطلاعات تمهيدي كند كه اين اتفاق نيفتد.
نماينده مردم شاهرود در مجلس ادامه داد: وقتي اعضاي پارلمان اروپا به ايران آمدند طبق روال معمول برنامه در اختيار خودشان بود آنها به سفارت يونان رفتند زيرا يونان رييس پارلمان اروپاست. و سفراي اروپايي را به همراه اينها براي هماهنگي برنامهها دعوت كرده بود.
جلالي در پايان گفت: اين عمل خلاف عرف ديپلماتيك است. مجلس همه اقداماتش را انجام داد. در حدي كه ميتوانست شبهاتي را مطرح كرد و جواب گرفت و فكر ميكنم جاي كوتاهي نگذاشتيم.
يکشنبه 1 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]