واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: طرح بررسي فاكتورهاي خطر قلبي در زنان بيرجند اجرا ميشود
رئيس مركز تحقيقات قلب و عروق دانشگاه علوم پزشكي بيرجند از اجراي طرح بررسي فاكتورهاي خطر قلبي در زنان بيرجند خبر داد و گفت: در اين طرح 500 نفر از زنان زير پوشش كميته امداد مورد ارزيابي قرار ميگيرند.
به گزارش گروه استانهاي باشگاه خبرنگاران، طوبي كاظمي پيش از ظهر امروز در كارگروه بانوان و سلامت خراسان جنوبي اظهار داشت: بيماريهاي قلبي و عروقي شايعترين دليل مرگ و مير در دنيا هستند.
وي با اشاره به نتايج تحقيقاتي كه در سال 89 صورت گرفت، تصريح كرد: اين تحقيقات نشان داد كه از سال 83 تا 89 دليل 30 درصد مرگها در خراسان جنوبي بيماريهاي قلبي و عروقي بوده است.
فاكتورهاي خطر بيماريهاي قلبي در زنان بيشتر از مردان وجود دارد
رئيس مركز تحقيقات قلب و عروق دانشگاه علوم پزشكي بيرجند از سكتههاي قلبي به عنوان يكي از عمدهترين دلايل مرگ و مير ناشي از بيماريهاي قلبي ياد كرد و گفت: با وجود اينكه سكته قلبي در زنان بسيار كمتر از مردان است ولي مرگ و مير ناشي از آن در زنان بيشتر از مردان بوده است.
كاظمي ادامه داد: سن بالا و داشتن بيماريهاي همراه مانند ديابت از جمله عوامل مؤثر بر اين موضوع بودهاند.
وي تصريح كرد: توجه با اين موضوع آنقدر مهم بوده است كه پيشگيري از بيماريهاي قلبي و عروقي در زنان و كودكان دو سال متوالي به عنوان شعار هفته جهاني قلب در دنيا در نظر گرفته شده است.
رئيس مركز تحقيقات قلب و عروق دانشگاه علوم پزشكي بيرجند با تأكيد بر نقش مؤثر زنان در سلامت خانواده، اذعان داشت: توجه زنان به تغذيه مناسب خانواده ميتواند از بسياري از بيماريها پيشگيري كند.
بيماريهاي روانتني يكي از عمدهترين دلايل بروز بيماريهاي قلبي
كاظمي كم تحركي، چاقي، ديابت، تريگليسريد خون و دخانيات را از فاكتورهاي خطر بيماريهاي قلبي عنوان كرد و افزود: فاكتورهاي خطر در زنان بسيار بيشتر از مردان وجو دارد.
وي اضافه كرد: طبق تحقيقات صورت گرفته اين فاكتورهاي خطر ارتباط زيادي با نوع رژيم غذايي دارند.
رئيس مركز تحقيقات قلب و عروق دانشگاه علوم پزشكي بيرجند با بيان اينكه بيماريهاي روانتني يكي از عمدهترين دلايل بروز بيماريهاي قلبي است، متذكر شد: در صورتي كه بتوانيم جامعه را از نظر رواني سالم نگه داريم، ابتلاء به اين بيماريها در جامعه بسيار كاهش پيدا ميكند.
كاظمي زنان سرپرست خانوار، زنان مطلقه، همسر معتاد و همسر زنداني را از جمله زنان آسيبپذير جامعه برشمرد و گفت: زنان مطلقه 60 درصد بيشتر از ساير زنان در معرض اين بيماريها هستند.
وي از اجراي طرح بررسي فاكتورهاي خطر قلبي در زنان بيرجند خبر داد و گفت: در اين طرح 500 نفر از زنان بالاي 30 سال زير پوشش كميته امداد خميني از نظر ابتلاء به بيماريهاي قلبي مورد ارزيابي قرار ميگيرند.
صدور شناسنامه سلامت براي زنان مطلقه بيرجندي
رئيس مركز تحقيقات قلب و عروق دانشگاه علوم پزشكي بيرجند با اشاره به گرفتن آزمايشات قند، چربي و تيروئيد از اين افراد، يادآور شد: در پايان اين طرح براي همه آنها شناسنامه سلامت صادر ميشود.
كاظمي با بيان اينكه تشخيص زودرس سبب جلوگيري از بيماري ميشود، اظهار كرد: در اين طرح آموزش همگاني، تستهاي غربالگري، درمان و كاهش فاكتورهاي خطر در زنان انجام ميشود.
وي خاطر نشان كرد: براي اجراي اين طرح 150 ميليون ريال اعتبار مورد نياز است.
انتهاي پيام/م
يکشنبه 1 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 100]