واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مديركل بهزيستي خراسان جنوبي:طرح غربالگري اضطراب كودكان 5 و 6 سال در خراسان جنوبي آغاز شد
مديركل سازمان بهزيستي خراسان جنوبي از آغاز طرح غربالگري اضطراب كودكان 5 و 6 سال در خراسان جنوبي همزمان با پنج استان ديگر خبر داد.
به گزارش خبرگزاري فارس از بيرجند، محمدحسن اكبريمطلق صبح امروز در مهد دنياي فرشتگان بيرجند اظهار داشت: در سازمان بهزيستي به دليل رسالتي كه به آن محول شده است خدمات، برنامهها و اقدامات خوبي در حوزههاي مختلف صورت گرفته است.
وي ادامه داد: دو حوزه توانبخشي و حوزه اجتماعي به عموم مردم خدمات ارائه ميدهد و تنها مختص قشر خاصي از جامعه نيست.
غربالگري اضطراب يكهزار كودك در خراسان جنوبي
مديركل سازمان بهزيستي خراسان جنوبي با بيان اينكه طرح غربالگري اضطراب كودكان 5 و 6 ساله در مهدهاي كودك مركز استان از ابتداي ديماه جاري اجرايي ميشود.
اكبريمطلق ادامه داد: اين طرح همزمان در پنج استان ديگر كشور شامل تهران، آذربايجان غربي، كرمان، يزد و فارس نيز به صورت پايلوت اجرا ميشود.
وي گفت: در اين طرح يكهزار كودك پنج و شش ساله در مهدهاي كودك بيرجند غربالگري ميشوند.
از هر 8 كودك يك كودك دچار اختلال اضطراب است
مديركل سازمان بهزيستي خراسان جنوبي اذعان داشت: به طور كلي يك كودك از هشت كودك دچار اختلال اضطراب هستند.
اكبريمطلق تصريح كرد: شيوعشناسي اختلال نشان داده است كه در حدود هشت تا 12 درصد كودكان و پنج تا 10 درصد نوجوانان با يكي از معيارهاي تشخيصي اختلال اضطرابي كه تا حدودي روند عادي زندگي كودك و عملكرد روزانه وي را مختل ميكند، مواجه هستند.
وي يادآور شد: اختلال اضطرابي كودك پديدهاي گذرا نبوده و در صورت عدم درمان تا سنين نوجواني و بزرگسالي ادامه پيدا ميكند و از اينرو مشكلات بسياري فرا روي فرد قرار ميگيرد.
مديركل سازمان بهزيستي خراسانجنوبي خاطرنشان كرد: مطالعات نشان داده است تداوم اختلالات اضطرابي در دوران نوجواني سبب اختلال قابل ملاحظه باليني يا تخريب عملكرد اجتماعي، تحصيلي، شغلي و ساير زمينههاي مهم كاركردي فرد ميشود.
اكبريمطلق اظهار كرد: اختلال مذكور علاوه بر صدمات بسياري كه از جهات رشدي، شخصيتي و غيره بر كودك ميگذارد، سبب تاثيرات نامطلوب در رابطه والدين و ساير خواهران و برادران ميشود.
وي افزود: چنانچه اختلال دوران كودكي مورد توجه قرار نگيرد و مداخلات لازم براي رفع آن انجام نشود ميتواند در بزرگسالي منجر به عدم انجام مناسب فعاليتهاي درسي، رفتارهاي اجتنابي، ترس مرضي، افسردگي و سوء مصرف مواد شود.
مداخلات به هنگام افراد در معرض ابتلا به انواع آسيبهاي رواني
مديركل سازمان بهزيستي خراسانجنوبي اضافه كرد: بر همين اساس از جمله وظايف مهم دفتر مشاوره و خدمات روانشناختي معاونت توسعه پيشگيري، مداخلات به هنگام براي شناسايي افراد در معرض ابتلا به انواع آسيبهاي رواني ميشود.
اكبريمطلق با بيان اينكه يكي از رسالتهاي دفتر معاونت پيشگيري، ارتقاء سلامت روان و پيشگيري است، اذعان داشت: از جمله اين اقدامات برنامههاي غربالگري است كه با تشخيص زود هنگام اختلالات و كاهش بيماريها، تاثير عميقي در ارتقاء سلامت روان جامعه خواهد داشت.
وي گفت: برنامه غربالگري ضمن اينكه خدمات ارزانتر را به جامعه هدف ارائه ميدهد با تشخيص زودهنگام از ايجاد معضلات و مشكلات بعدي نيز ميكاهد.
انتهاي پيام/69017/ق40
يکشنبه 1 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]