واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: بگلريان: منعي براي حضور اقليتهاي ديني در ادارات دولتي نيست
نماينده ارامنه جنوب در مجلس شوراي اسلامي احساس تبعيض در استخدامها يا گزينشها را از جمله مشكلات اقليتهاي ديني در ايران ميداند و در عين حال تاكيد ميكند كه منعي براي حضور اقليتهاي ديني حتي در ادارات دولتي وجود ندارد.
او همچنين بر مليت «ايراني» ارامنه ايران تاكيد ميكند و ميگويد: «در حقوق بينالملل ما را بر اساس پاسپورتمان كه مليت ايراني در آن ثبت شده، ميشناسند.»
روبرت بگلريان كه 52 سال دارد، از دوره هفتم مجلس شوراي اسلامي تاكنون به عنوان نماينده ارامنه اصفهان و جنوب كشور در مجلس حضور داشته است. او كارشناس ارشد علوم اقتصادي و عضو كميسيون انرژي مجلس است.
در مجلس اول مشروطه آيتالله طباطبايي وكالت ارامنه را به عهده داشت
نماينده ارامنه جنوب در مجلس شوراي اسلامي در گفتوگو با خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اينكه در مجلس اول مشروطيت، ارامنه نمايندهاي در مجلس نداشتهاند، گفت: در آن دوران آيتالله بهبهاني وكالت كليميان و آيتالله طباطبايي وكالت ارامنه را به عهده داشتند و از مجلس دوم بعد از متمم قانون اساسي در مشروطيت، براي اقليتها نماينده در نظر گرفته ميشود و تقسيمبندي ارامنه شمال و جنوب براي نمايندگان هم از همان جا انجام ميشود زيرا ارامنه از نظر جمعيت از ديگر اقليتها بيشتر بودند و پراكندگي جغرافياييشان در كشورمان بيشتر بود بنابراين اقليتهاي ديگر هر كدام در مجلس يك نماينده دارند اما مسيحيان ارمني دو نماينده دارند.
روبرت بگلريان اضافه كرد: اقليتهاي ديني شناخته شده در ايران، مسيحيان، كليميان و زرتشتيان هستند اما قانون اساسي تعريف ديني-قومي كرده و نمايندگان اقليتهاي ديني در مجلس را به مسيحيان ارمني و مسيحيان آشوري تقسيم كرده است.
در دفاترمان ارباب رجوع مسلمان هم داريم
وي با بيان اينكه بر اساس قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران، نمايندگان راه يافته به مجلس شوراي اسلامي، نماينده همه ملت ايران هستند، تصريح كرد: ما در دفاتر خود ارباب رجوع مسلمان هم داريم و تمامي كساني كه به ما مراجعه ميكنند ارامنه نيستند حتي با وجود اينكه در زمان برگزاري انتخابات و رايگيري، نمايندگان فرمانداري و نيروي انتظامي جلوي هموطنان مسلمان را در حوزههاي اخذ راي اقليتهاي ديني ميگيرند، قانون قيدي نگذاشته كه يك مسلمان به ما راي بدهد و در اين باره مسكوت است. مثلا در اصفهان كساني بودند كه به من راي دادند البته وقتي درون جامعه ما رقابت براي نمايندگي وجود دارد ما خودمان مواظب اين هستيم كه يك مسلمان نيايد به رقيب ما راي دهد.
منعي براي حضور اقليتهاي ديني حتي در ادارات دولتي وجود ندارد
نماينده ارامنه جنوب در مجلس درباره مطالبات ارامنه از نمايندگانشان در مجلس شوراي اسلامي، تصريح كرد: اعضاي جامعه ارمني كه به ما مراجعه ميكنند بخشي از جامعه ايران هستند و مسائلي كه دارند مسائلي است كه به صورت كلي به مردم ايران مربوط ميشود اما بخشي از مسائل هم به جنبه اقليت ديني بودن افراد مربوط است. مثل احساس تبعيض در استخدامها يا گزينشها. در ادبيات سياسي هم گفته ميشود كه احساس عدالت و احساس آزادي از خود عدالت و آزادي مهمتر است. گاهي اوقات اين چالش بين احساس و برداشت عقلي افراد پيش ميآيد و بابي براي مراجعه به نمايندگان ميشود اما عمدتا اين احساس واقعي نيست و منعي براي حضور اقليتهاي ديني حتي در ادارات دولتي وجود ندارد.
سياستهاي كلي نظام نسبت به اقليتهاي ديني يكسان بوده است
وي در بخش ديگري از اين گفتوگو درباره تاثيرات تغيير فضاي داخلي ايران و همچنين وجهه ايران در عرصه بينالمللي، يادآور شد: همانطور كه در داخل كشور همه مردم از تغيير دولت تاثيرپذير بودند، جامعه ارمني هم به سهم خود متاثر از اين امر بود. در سالهاي گذشته وضعيتي بود كه نگرانيهاي جدي براي مردم پيش آورده بود البته با توجه به تجربه همزيستي اديان مختلف، سابقه تمدني، فرهنگي و تاريخي ايران و ساختار قومي و ديني كشور ما، سياستهاي كلي جمهوري اسلامي ايران نسبت به اقليتهاي ديني بعد از انقلاب يكسان، يكپارچه و منسجم بوده است و اين كمك كرده بتوانيم در تعاملاتمان با مقامات نظام، مسئولين و مديران، مسائل را با درك متقابل حل كنيم.
بگلريان تصريح كرد: به نظر ميرسد در نگاه نظام و دولتها به جوامع اقليتهاي ديني ما شاهد روند باثباتي بودهايم، فارغ از اينكه چه دولتي با چه خصوصياتي در رأس كار بوده است. اگرچه به طور عام انتخابات يازدهم رياستجمهوري علاوه بر شور و سرزندگي كه در جامعه پديده آورده تاثير مثبتي در جامعه ايران و جامعه جهاني داشته و بر ايرانيان خارج از كشور هم اثر مثبتي داشته است. در همين راستا مسيحيان ارمني هم با شور و شوق بيشتري مسائل ايران را پيگيري ميكنند.
ارتباط ما با ارمنستان مثل ساير شهروندان ايراني است
اين نماينده مجلس شوراي اسلامي درباره روابط ارامنه ايران با ارامنه در كشور ارمنستان، گفت: مليت ما ايراني است و در حقوق بينالملل هم ما را بر اساس پاسپورتمان كه مليت ايراني در آن ثبت شده، ميشناسند. ما ايراني هستيم و نمايندگي مردم ايران و به طور خاصتر، جامعه مسيحي ارمني ايران را به عهده داريم. ارتباط ما با ارمنستان هم مثل هر شهروند ديگري است. اگرچه ممكن است ما نمايندگان به تبع كارمان ارتباط بيشتري داشته باشيم مثلا به خاطر مسائل فرهنگي، اقتصادي و اجتماعي با سفير ارمنستان از نزديك آشنا هستيم.
نمايندگان اقليتهاي ديني در مجلس خود را از جناحبنديها دور نگه ميدارند
بگلريان با اشاره به عضويت نمايندگان ارامنه در مجلس در گروه دوستي پارلماني ايران و ارمنستان، يادآور شد: بر اين اساس ما با نمايندگان مجلس ارمنستان هم تعاملاتي داريم.
وي درباره نقش نمايندگان اقليتهاي ديني در جبههبنديهاي سياسي مجلس، تاكيد كرد: بنا بر ماهيت وجودي انسان هيچ كس فارغ از جهتگيري سياسي نيست ولي نمايندگان اقليتهاي ديني در مجلس به طور مشخص و سازماندهي شده خود را از همهي جناحبنديها دور نگه ميدارند و اين يك سنت قديمي بوده است بنابراين ما عضويت گروه و جناحي را نداريم و حتي نمايندگان اقليت مجلس فراكسيوني در پارلمان ندارند. اگرچه گاهي از سوي فراكسيونهاي رهروان ولايت و اصولگرايان دعوت ميشويم اما معمولا در اين جلسات شركت نميكنيم.
نماينده ارامنه جنوب در مجلس با بيان اينكه نمايندگان اقليتهاي ديني در موارد مشترك مربوطه تعاملاتي با يكديگر دارند، اظهار كرد: در عين حال در خيلي مسائل هم ممكن است اختلافنظرهايي وجود داشته باشد.
بگلريان اضافه كرد: مثلا در لايحه حمايت از كودكان بيسرپرست و بدسرپرست يا لايحه حمايت از خانواده تلاش ميكرديم تبصرهاي به نفع اقليتهاي ديني اضافه شود و در چنين مواردي فعاليت نمايندگان اقليت به صورت تيمي است اما در مورد مسائلي كه جنبهي تخصصي دارد موردي و فردي و با نگاه كارشناسي فارغ از دين برخورد ميكنيم.
گفتوگو از خبرنگار پارلماني ايسنا: الهه حميديكيا
انتهاي پيام
يکشنبه 1 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 100]