واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: اهتمام شوراي شهر براي خروج صنايع آلاينده از پايتخت
مصوباتي نظير ساماندهي مراكز خطرناك شيميايي، سرمايهگذاري در مجتمعهاي صنفي خدماتي بهمنظور انتقال مشاغل آلاينده و طرح جامع ساماندهي صنايع و صنوف ازجمله اقداماتي است كه از سوي شوراي شهر به انجام رسيده است.از سوي ديگر شهرداري تهران در قالب برنامه 5ساله اول و دوم خود، كار انتقال صنايع آلاينده را در دستور كار خود قرار داده است.
در اينباره رحمتالله حافظي رئيس كميسيون سلامت، محيطزيست و خدمات شهري بسيار اميدوار است كه با درنظر گرفتن نگرانيهاي شوراي شهر چهارم براي سلامت و ايمني زندگي شهروندان تا قبل از پايان برنامه 5ساله دوم شهرداري كار ساماندهي صنوف آلاينده در شهر به پايان برسد.
محمد حقاني، نايبرئيس كميسيون سلامت، محيطزيست و خدمات شهري شوراي شهر نيز با اشاره بهوجود اصناف گسترده در تهران ضمن تأكيد بر لزوم ساماندهي اين صنوف با مشاركت مردم و اصناف از شهرداري تهران خواست تا با فراهم كردن بسترهاي لازم از نظر ميزان امكانات، تسهيلات مورد نياز و خدمات مناسب نظير تأمين انرژي و... فضاهاي مناسب كسب و كار صنوف درخارج شهر را ميسر سازد.
بنابراين گزارش، شوراي اسلامي شهر تهران در اواخر دوره سوم خود سعي كرد با طبقه بندي اصناف به 3بخش قرمز (صنايع آلاينده) زرد (صنايعي كه با انجام برخي اصلاحات ميتوان از آلايندگي آن كاست) و سبز (صنايع پاك كه فعاليتشان در سطح شهر خالي از اشكال است) به معرفي استانداردهاي لازم براي واحدهاي صنفي بپردازد.
براساس اين مصوبه 139 اتحاديه و 191رسته شغلي در گروه قرمز، 28 اتحاديه و 100رسته درگروه زرد و 40 اتحاديه و 416رسته در گروه سبز دسته بندي شد. رحمتالله حافظي در گفتوگو با همشهري از نهادها و سازمانهاي تأمينكننده زمين در خارج از محدوده شهر تهران سخن گفت كه درصورت واگذاري زمين مناسب، شهرداري تهران را در فراهم ساختن زيرساختهاي مورد نياز براي انتقال صنوف آلاينده به خارج از شهر ياري خواهند كرد.
وي عملكرد شهرداري تهران را در انتقال برخي صنوف آلاينده به خارج شهر خيلي موفقيت آميز ارزيابي نكرد و گفت: اگر چنانچه شهرداري تهران در اجراي تكاليفش در اينباره محدوديتي داشته باشد ميتواند به شوراي شهر منتقل كند و شورا در اينباره از هيچ كمكي دريغ نخواهد كرد. حافظي در عين حال بابت اقدامات انجام شده در اين حوزه از شهرداري تشكر كرد.
وي همچنين به راهاندازي مجتمعهاي صنفي خدماتي در كيلومتر 15جاده خاوران با 162هكتار مساحت و 1164كارگاه، مجتمع تالاب بهرام در جاده خاوران به مساحت 65كيلومتر و 1015كارگاه، مجتمع جاده ورامين خاورشهر به مساحت 26هكتار و 400كارگاه، مجتمع چاردانگه با 146هكتار مساحت و يا مجتمعي براي شيميايي فروشان در زميني به مساحت بيش از 2هكتار اشاره كرد كه انواع صنوف اعم از چوب كاران، مبل سازان، آلومينيومكاران، فلزكاران، درودگران، سنگتراشان، صنوف مرتبط با اجاق گاز، بخاري، صنعت پوشاك يا فروشندگان مواد شيميايي در آن حضور دارند.
اين كار از نظر رئيس كميسيون سلامت شوراي شهر نقش مؤثري در كاهش آلايندگي آبهاي زير زميني و خاك خواهد داشت. رئيس كميسيون سلامت شوراي شهر همچنين از لزوم انتقال اوراقكنندگان خودرو در منطقه جنوب ميدان شوش به خارج شهر سخن گفت و افزود: تأكيد شوراي شهر اين است كه آنها حداكثر تا 6ماهه نخست سال93 از شهر خارج شوند. مؤسسات حملونقل كالا و بار، تعميرگاهها و نمايشگاههاي اتومبيل نيز از نظر حافظي مزاحمتهاي زيادي براي شهروندان دارند كه بايد از شهر خارج شوند.
انتقال مراكز خريد و فروش خودرو به آراد كوه
رضا قديمي مديرعامل شركت ساماندهي مشاغل شهر تهران از جديت كار ساماندهي اتحاديههاي حملونقل بار و مراكز خريد و فروش خودرو سخن گفت كه قرار است در زميني به مساحت 300هكتار در نزديكي آراد كوه صورت بگيرد. بنابراين گزارش، مديرعامل شركت ساماندهي مشاغل شهر تهران همچنين از خروج واحدهاي آبكاري صنعتي از شهر تهران خبر داد. وي همچنين از پاكسازي و انتقال كامل شيمياييفروشان از خيابان ناصر خسرو تا پايان سال92 سخن گفت و افزود: اين امر با جديت دنبال ميشود و درصورت مقاومت واحدهاي متخلف پلمب خواهند شد. يكي ديگر از مشاغلي كه سبب مزاحمت براي شهروندان ميشود مربوط به افرادي است كه بهطور غيرقانوني اقدام به سد معبر درمحلات و مناطق به اسم نمايشگاه خودرو ميكنند به همين دليل به گفته رضا قديمي شهرداري تهران در 5 مركز شهيد دوران، خاوران، چيتگر، شهيد سعيدي و شهيد رجايي مراكزي را به همين منظور راهاندازي كرده است. از سوي ديگر وي از توافق با مسئولان اتحاديه صنف كفش ماشيني و دست دوز، ليتوگرافي، صحافي، صندلي سازان خودرو، كشبافان، گلسازان و كلاه آتشنشاني درباره انتقال از نقاط مركزي شهر تهران خبرداد.
يکشنبه 1 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]