واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: جاي خالي كارت هوشمند درمان
انوشيروان محسني بندپي، مديرعامل اين سازمان معتقد است كه استفاده از كارت هوشمند به جاي دفترچه بيمه ميتواند برخي مشكلات بيماران را رفع كند. او در دفاع از صدور كارت هوشمند درمان گفت: با صدور كارتهاي هوشمند بسياري از مشكلات بيمهاي در سطح كشور ازجمله تعدد دفاتر بيمهاي و همچنين سوابق بيمهشدگان برطرف خواهد شد.
به همين دليل يكي از برنامههاي سازمان بيمه سلامت اين است كه پس از ادغام سازمانهاي بيمهگر براي بيمهشدگانش كارت هوشمند درمان صادر كند. اين سازمان پيش از اين براي گروهي از بيماران خاص كارت هوشمند درمان صادر كرده بود و دليل صدور اين كارتها نيز جلوگيري از راهيافتن داروي بيماران خاص به بازار آزاد اعلام شد. مسئولان وقت معتقد بودند كه با اين كارتها ميتوان بهراحتي سير خريد و فروش داروها را پيگيري كرد و اگر داروخانهها يا شركتهاي واردكننده دارو اين اقلام را وارد بازار آزاد كنند بهراحتي رديابي و شناسايي ميشوند.
بندپي توضيح داد: در قانون به صدور كارت هوشمند درمان هيچ اشارهاي نشده است، اما راهاندازي زيرساختهاي كارت هوشمند جزو وظايف سازمانهاي بيمهگر اعلام شده. ايجاد پايگاه اطلاعاتي بيمه ايرانيان يكي از زيرساختهاي مهم كارت هوشمند سلامت است كه بايد هرچه زودتر به انجام برسد.
طرح صدور كارت هوشمند درمان نخستين بار در سال 88 از سوي سازمان تأمين اجتماعي مطرح شد. در آن زمان مديران تأمين اجتماعي معتقد بودند كه صدور اين كارت از هدر رفتن هزينه در بخشهاي مختلف درماني جلوگيري خواهد كرد و ريشه فساد در بخش درماني را ميخشكاند. پروژه تأمين اجتماعي اگرچه بهصورت پايلوت در استان يزد هم به اجرا درآمد، مخالفت مديران بعدي با اين پروژه سبب مسكوتماندن آن شد. حالا بار ديگر سيدتقي نوربخش، مديرعامل تأمين اجتماعي گفته كه كارتهاي هوشمند صادر خواهد شد و توضيح داده: كارت هوشمند درمان جزو اهداف سازمانهاي بيمهگر است اما نميتوان وعده خاصي را براي اجراييشدن اين اقدام داد.
منابع بيمه هدر ميرود
جلوگيري از هدررفت منابع و اعتبارات درماني مهمترين دليلي است كه براي صدور كارت هوشمند به آن اشاره شده است. در حال حاضر بسياري از پزشكان بيآنكه نيازي به اقدامات تشخيصي وجود داشته باشد، براي بيمارانشان بارها و بارها انواع آزمايش، عكسبرداري، سونوگرافي و امآرآي تجويز ميكنند و بيماران هم تمام اين مراحل را پشتسر ميگذارند. از آنجايي كه بخشي از هزينههاي اين اقدامات را سازمانهاي بيمهگر پرداخت ميكنند، انجام آزمايشهاي غيرضروري متعدد سبب هدر رفت بودجه بخش سلامت خواهد شد.
اگر كارت هوشمند براي بيماران صادر شود، خلاصهاي از سوابق آنها همزمان در اين كارت و در يك مركز اطلاعات پزشكي ذخيره شده و در اختيار مراكز درماني گذاشته ميشود تا پزشك بتواند با دسترسي به اين اطلاعات نيازش را برطرف كند و مجددا اقدامات تشخيصي را براي بيمار تجويز نكند. در اين روش اگر پزشكي با يك مركز راديولوژي يا يك آزمايشگاه تفاهمنامه غيراخلاقي داشته باشد تا بيماران را روانه اين مراكز كند و بعد درصد مشخصي نيز از آزمايشگاه بگيرد از سوي سازمانهاي بيمهگر شناسايي و به تخلفاتش رسيدگي خواهد شد.
شنبه 30 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 56]