واضح آرشیو وب فارسی:مهر: كارت هوشمند جايگزين كارت ملي مي شود/فرهنگ نامگذاري كردي ترويج پيدا كند
سنندج - خبرگزاري مهر: مدير كل ثبت احوال استان كردستان گفت: از 15 بهمن ماه سال جاري كارت هوشمند جايگزين كارت ملي مي شود.
به گزارش خبرنگار مهر، عبدالله خسروي زاده ظهر سه شنبه در جمع اصحاب رسانه اظهار داشت: با فراهم كردن زيرساخت هاي نرم افزاري و سخت افزاري لازم در آينده اي نزديك براي همه شهروندان استان كارت هوشمند ملي صادر مي شود.
وي با اشاره به اين مطلب كه ارائه كارت هوشمند به شهروندان كليد دولت الكترونيك است، افزود: يكي از مزيت هاي كارت هوشمند اين است كه مندرجات و عكس كارت ملي هوشمند، ليزري و از هفت لايه تشكيل شده كه جعل آن امكان پذير نيست.
مدير كل ثبت احوال كردستان بيان كرد: در كارت هوشمند ملي براي هر فرد يك رمز پيش بيني شده كه دارنده آن از طريق اين رمز مي تواند وارد فضاي مجازي شود.
خسروي زاده يادآور شد: اعتبار كارت هوشمند ملي 10 ساله است و براي تغيير كدپستي و فايل هاي اطلاعاتي نيازي به تعويض كارت نيست.
وي ادامه داد: كاربرد كارت هوشمند در شش مورد مي تواند جايگزين مخابرات (سيم كارت)، كارت شناسايي، گواهينامه، شناسنامه، كارت عابر بانك، كارت خدمات حمل و نقل، كارت سلامت و بيمه خدمات درماني است.
مدير كل ثبت احوال كردستان گفت: همچنين كارت هوشمند در چهار مقطع اصلي ارتباط دولت با شهروندان، ارتباط دولت با تجارت و صنعت، ارتباط دولت با كاركنان و ارتباط دولت با دولت خدمات ارائه دهد.
فرهنگ نامگذاري كردي ترويج پيدا كند
خسروي زاده در بخش ديگري از سخنان خود اظهار داشت: فرهنگ كردي در بحث نام ها بسار غني است و نشان دهنده ارزش و جايگاه اين خطه است.
وي با اشاره به اين مطلب كه نام يكي از اصليترين واژهها براي مشخص كردن هويت افراد است، افزود: نام هاي بي مسما و خارجي متاسفانه صدمات شخصيتي جبران ناپذيري را به فرزندان وارد مي كند و در سنين نوجواني و ميانسالي نيز مشكلات شغلي و شخصيتي را به دنبال دارد.
مدير كل ثبت احوال كردستان بيان كرد: بايد فرهنگ نامگذاري كردي در بين مردم ترويج داده شود و اصالت ها حفظ شود تا مانع ورود فرهنگ بيگانه به استان شويم.
خسروي زاده يادآور شد: در حال حاضر در كردستان نام هاي محمد، آرتين، ماردين، ارسام و آژوان در بين پسرها و نام هاي فاطمه، ستايش، هستي، اوين، شنيا و نيان در بين دختران از بيشترين ميزان طرفدار برخوردار هستند.
وي ادامه داد: نام گذاري براساس فرهنگ كردي نشانه توجه مردم كردستان به نامهاي اصيل منطقه است و مي توان با ترويج و گسترش، آن را به فرهنگ غالب تبديل كرد.
مدير كل ثبت احوال كردستان در بخش ديگري از سخنان خود گفت: ثبت وقايع چهارگانه در ثبت احوال شامل مرگ، توليد، ازدواج، طلاق و در كنار آنها انتشار آمار جمعيتي از مهم ترين وظايف اين سازمان در كشور است.
كد خبر: 2197490
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۲۶ - ۱۳:۰۳
سه شنبه 26 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 124]