واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: ميزان شيوع ديابت در شهر قزوين 15درصد برآورد شده است
معاون بهداشتي رييس دانشگاه علوم پزشكي قزوين، با اشاره به وضعيت شاخص هاي سلامت گفت: ميزان شيوع ديابت در شهر قزوين 15 درصد برآورد شده است كه در كشور رتبه اول را دارد.
ˈسعيد اسكوييˈ در گفت و گو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران قزوين؛ با اشاره به وضعيت نامناسب تغذيه اي در استان افزود: براساس آمار حدود 53 درصد از شهروندان قزويني روغن جامد مصرف مي كنند، حدود 60 درصد افراد اصلاً ماهي نمي خورند، حدود 50 درصد جمعيت اضافه وزن و چاقي دارند و 37 درصد جمعيت نيز كم تحرك هستند.
وي اضافه كرد: بيشتر سالمندان با مشكلاتي چون پوكي استخوان، آرتروز، آلزايمر، ديابت و ساير مشكلات دست و پنجه نرم مي كنند، در حاليكه آنان بايد از زندگي خود احساس رضايت داشته باشند و افزايش اميد به زندگي آنان همراه با داشتن احساس مثبت به زندگي باشد.
اسكويي ادامه داد: استان قزوين در زمينه شاخص هاي بهداشتي مانند مرگ و مير نوزادان، كودكان زير يك سال و زير پنج سال و همچنين مرگ مادران باردار كه از شاخص هاي توسعه هر كشوري بشمار مي رود از وضعيت مناسبي برخوردار است.
اين مسوول، اميد به زندگي در بانوان را 74 سال و در مردان 72 سال ذكر و اظهار كرد: نتيجه و خروجي ارتقاي سلامت داشتن احساس مثبت به زندگي در مردم خواهد بود.
اسكويي، با بيان اينكه براساس برنامه سازمان بهداشت جهاني اميد به زندگي در كشورها مي تواند به 80 سال و بالاتر برسد، خاطرنشان كرد: تلاش مي شود در سه تا پنج سال آينده، اميد به زندگي مردم استان را يك سال افزايش دهيم.
اسكويي خاطرنشان كرد: نيازهاي سلامت در قرن 21 نيازمند رويكرهاي جديدي است و سازمان بهداشت جهاني كشورها را مكلف كرده است تا براي كاهش برخي شاخص هاي اساسي تا سال 2020 اقدامات لازم را انجام دهند.
رييس مركز بهداشت استان قزوين افزود:براين اساس كشورها متعهد شده اند بميزان 25 درصد از خطر مرگ زودرس ناشي از بيماري هاي قلبي عروقي، سرطان و ديابت، 10 درصد عدم تحرك بدني، 30 درصد مصرف نمك، 30 درصد استفاده از دخانيات در افراد بالاي 15 سال، 25 درصد ميزان شيوع فشار خون بالا و حداقل 10 درصد استفاده از الكل را تا سال 2020 كاهش دهند./ش
شنبه 30 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]