تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 9 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هرگز دل به باطل بودن حق و به حق بودن باطل يقين نمى كند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1813157341




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

فضيلت پياده روي اربعين وزيارت سيدالشهداء


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: فضيلت پياده روي اربعين وزيارت سيدالشهداء
نزديك 14 قرن از زيارت قبر شهيدان كربلا توسط فرزندان سيد الشهداء و كاروان اسيران كربلا ، جابر بن عبدالله انصاري و عطيه كوفي مي گذرد و امروز آن حركت مبدا و خواستگاه يك حركت عظيم است.

شيعيان و دوستداران اباعبدالله الحسين عليه السلام اعم از زن و مرد، پير و جوان و كودك، فقير و غني و عرب و عجم با هر زبان و نژادي از سراسر گيتي با پاي پياده به سوي كربلا در حركتند تا همزمان با سالروز رسيدن كاروان حسيني به كربلا خود را به حرم سرور آزادگان برسانند.

اما آيا رفتن به زيارت با پاي پياده موضوعيت دارد؟

اين سوالي است كه حضرت آيت الله العظمي شبيري زنجاني در گفتگو با شفقنا به آن پاسخ مي دهد.

اين مرجع تقليد شيعيان ضمن بيان فضيلت زيارت امام حسين عليه السلام و تقدير از كساني كه اين حركت عظيم را رقم زده اند, با افسوس از اينكه نتوانسته در بين مردم پياده به كربلا برود مي گويد: بسيار اشتياق دارم پياده به كربلا بروم و اگر قدرت داشتم مي رفتم.

به عنوان اولين سوال از آيت الله العظمي شبيري پرسيديم:

- فضيلت زيارت حضرت ابا عبد الله الحسين عليه السلام از ديدگاه روايات اهل بيت عليهم السلام تا چه اندازه است؟

در روايات بسياري بر زيارت آن حضرت تاكيد شده، حتي در پاره اي از اين روايات، از وجوب و فرض بودن اين زيارت ياد شده، تا بدانجا كه برخي علماء همچون مرحوم علامه مجلسي و پدر بزرگوارشان به اين نظر متمايل شده اند كه بر كسي كه توانايي انجام زيارت آن حضرت را دارد اين زيارت در عمر يك بار واجب است.

در روايات بسياري، زيارت امام حسين عليه السلام به منزله يك عمره مقبوله دانسته شده و در برخي روايات، ثواب بيشتري براي زيارت امام حسين عليه السلام ذكر شده است.

بنابر روايت معتبري حضرت صادق عليه السلام در سجده پس از نماز خود، براي زائران آن حضرت، كه در اين راه، مال خود را صرف كرده و بدنهاي خويش را به زحمت مي اندازند و رنگ صورت هايشان در اثر تابش خورشيد برمي گردد، دعا كرده و سلامت ايشان و خانواده هايشان را از درگاه خداوند طلب كرده اند.

- پياده سفر كردن به كربلا موضوعيت دارد؟

بله، امام حسن و امام حسين عليهما السلام پياده به مكه مي رفتند و اين خودش، يك نوع احترام است؛ حتي در روايتي در كتاب بحار الانوار در معجزات امام حسن عليه السلام اشاره شده كه آن حضرت در بازگشت از مكه به مدينه، با پاي پياده حركت مي كردند تا بدانجا كه پاهاي ايشان ورم مي كند.

- اما زمان امام حسن مجتبي عليه السلام ، وسائل عبور و مرور مثل امروز نبوده است.

نه، وسائل عبور و مرور بوده و حضرات هم به آن دسترسي داشته اند؛ با وجود اينكه مركب داشتند ولي باز پياده مي رفتند . در واقع خود اين پياده رفتن يك اداء احترام است؛ در روايتي معتبر در كتاب كافي ، ابن بكير از امام صادق عليه السلام درباره بيست سفر پياده حج امام حسن مجتبي عليه السلام سوال مي كند حضرت در پاسخ اشاره مي فرمايند كه حضرت با پاي پياده به حج مي رفتند در حالي كه محمل ها و كجاوه ها همراه حضرت حركت مي كردند.

محدث جليل القدر مرحوم حاجي نوري (قدس سره) با پياده روي مستمر خود در ايام اربعين، به همراه بزرگان علماء از نجف به كربلا، به اين مراسم شكوهي ويژه بخشيده، و سر انجام در مسير بازگشت پياده روي، جان خويش را فدا كرد و به ديار باقي شتافت.

مرحوم آقاي "محسني ملايري" نقل مي كرد كه" مرحوم آقا سيد عبد الهادي شيرازي" به قم آمد؛ آقا "مير سيد علي كاشاني" هم بودند. گفتيم با درشكه به منزل آقاي بروجردي برويم . آقا سيد عبدالهادي چشمانش نمي ديد. به جايي كه رسيديم ايشان پرسيد تا منزل آقاي بروجردي چقدر فاصله است؟ گفتيم: فلان مقدار. آقا سيد عبدالهادي گفت: مناسب است كه اينجا پياده شويم و بقيه راه را پياده برويم.

اين پياده روي يك نوع احترام و خضوع و خشوع است و خودش از مصاديق تعظيم شعائر است.

- اگر سفر به كربلا همراه با خطر باشد جايز است؟

در مورد اينكه آيا خطر، مانع از سفر به كربلا مي شود بين علماء اختلاف است و بعضي از علما حتي در فرض ضرر داشتن، آن را تجويز كرده اند ولي اگر خطر نباشد اين پياده رفتن موضوعيت دارد.

- به نظر شما بهتر نيست كه هزينه كربلا را به فقراء بدهيم؟

نوعا كساني به فقراء كمك مي كنند كه اهل كربلا رفتن هستند. همين موعظه هايي كه در اين مراسم مي شود منجر به كمك كردن به فقراء مي شود؛ و كربلايي ها هستند كه خير را انجام مي دهند. و كساني كه اين جملات را به زبان مي رانند نوعا اين مطالب، تنها بهانه اي براي آنها، براي مخالفت با زيارت است و عملا به فقرا كمك هم نمي كنند. درباره سفر حج هم نظير اين حرفها در زمان ائمه معصومين عليهم السلام مطرح بوده و در روايات تأكيد شده كه ثواب سفر حج از انفاق در راه خدا بيشتر است كه شايد نكته آن هم، همين باشد كه سفر حج مقبول، خود سبب انجام بسياري از كارهاي خير از جمله انفاق در راه خداست.

- شما خودتان هم به كربلا رفته ايد؟

بله؛ الحمد لله، مكرر مشرف شدم.

- مايليد پياده به زيارت امام حسين عليه السلام برويد؟

بله بسيار اشتياق دارم و اگر قدرت داشتم مي رفتم ؛ ولي الان ديگر توان و قدرت پياده رفتن را ندارم.

شنبه 30 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 92]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن