واضح آرشیو وب فارسی:مهر: بودجه پژوهش بايد براي توليد علم مفيد هزينه شود
همدان-خبرگزاري مهر: رئيس دانشگاه علوم پزشكي همدان با بيان اينكه طي سال اخير بودجه تعلق گرفته به حوزه پژوهش كاهش يافته است، گفت: انقباض بودجه در حوزه پژوهش براي توسعه علم، نگران كننده است، بودجه تعلق گرفته به حوزه پژوهش بايد دراستاي توليد علم مفيد در جامعه هزينه شود.
به گزارش خبرنگار مهر، حبيب الله موسوي بهار پيش از ظهر شنبه در آيين تجليل از پژوهشگران برتر استان همدان اظهار داشت: كشور ايران در سال هاي 2011 و2012 و2013 رتبه هاي بالاي علمي را در جهان و منطقه كسب كرده كه كسب چنين رتبه هايي ماحصل تلاش پژوهشگران در سال هاي گذشته بوده اما در حال حاضر با انقباض بودجه ها در حوزه پژوهش اين موضوع نگران كننده است كه آيا باز هم اين رتبه ها كسب مي شود.
وي با بيان اينكه دانشگاه علوم پزشكي با 15 درصد شهم توليد علم رتبه نخست در كشور را به خود اختصاص داده است، بيان داشت: آنچه كه در توليد علم و پژوهش مورد اهميت بوده اين است كه بتوان از علم در راستاي حل مشكلات و مسائل موجود در جامعه استفاده كرد.
رئيس دانشگاه علوم پزشكي همدان با اشاره به اينكه تبديل علم به فن آوري از موارد ديگر مورد توجه در توليد علم است، ابراز داشت: گام بعدي در توليد علم و انجام پژوهش هاي كاربردي تبديل علم به ثروت در كشور بوده كه از اهميت بالايي در راستاي توسعه كشور برخوردار است.
موسوي بهار در ادامه افزود: كشور ايران در زمينه توليد علم طي سال 2011 در جهان رتبه 20 را داشت و كشورتركيه رتبه 11 را كسب كرده بود كه اين رقم در سال 2012 در ايران به 16 و در تركيه به 18 رسيد.
وي ادامه داد: از ميان 57 كشور اسلامي ايران، تركيه، مالزي با رتبه هاي 16،18 و 28 در ميان 30 كشور برتر توليد كننده علم قرار دارند و در سال 2013 نيز ايران با فاصله خوبي از تركيه به رتبه 15 دست يافته است.
رئيس دانشگاه علوم پزشكي همدان با بيان اينكه بيشترين مقاله ارجاع شده، به حوزه پزشكي در كشور مربوط است،عنوان داشت: علوم پزشكي با 15 درصد سهم توليد علم در كشور رتبه برتر را به خود اختصاص داده كه شامل 11 درصد شيمي، 8 درصد كشاورزي و 9 درصد بيولوژي است.
67 درصد اعتبارت پژوهشي دولتي است
موسوي بهار با اشاره به اينكه 86 درصد مقالات اندكس شده مربوط به وزارت بهداشت است، بيان داشت: دانشگاه علوم پزشكي همدان در ميان 24 دانشگاه تيپ دو رتبه پنجم پژوهش را كسب كرده و امسال به دانشگاه هاي تيپ يك پيوسته و در حال حاضر با 8 دانشگاه تيپ يك كشور رقابت دارد.
وي با بيان اينكه در سال 88، سه هزار ميليارد تومان صرف پزوهش در كشور شده است، ابراز داشت: در بودجه 92 براي پژوهش تغييري انجام نشده و رشد بودجه پژوهش از سال 88 تا كنون دو درصد بوده است.
رئيس دانشگاه علوم پزشكي همدان با اشاره به اينكه بودجه تعلق گرفته به حوزه پژوهش بايد دراستاي توليد علم مفيد در جامعه هزينه شود، اظهار داشت: متاسفانه بخش خصوصي در سرمايه گذاري در امور پژوهشي وارد نشده و از سرمايه گذاري در اين حوزه امتناع مي كند و 67 درصد اعتبارات تخصيص داده شده به پژوهش دولتي است.
68 پژوهشگر برتر استان همدان تجليل شدند
معاونت پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي همدان نيز در اين برنامه با بيان اينكه در اين همايش از 68 نفر از پژوهشگران برتر استان تجليل مي شود، ابراز داشت: براي انتخاب هر كدام از پژوهشگران شاخص هاي مختلفي مانند طرح تحقيقاتي خاتمه يافته، مقاله علمي و كتاب تاليفي مد نظر قرار گرفته است.
سعيد بشيري اظهار داشت: 68 پزوهشگر برتر شامل 17 فن آور برتر و 51 پژوهشگر برتر بوده كه از بين 51 نفر، 36 نفر از دانشگاه هاي استان و 14 نفر از دستگاه هاي اجرايي و يك نفر پيشكسوت هستند و هر كدام بر مبناي شرايط خاص توسط كميته هاي علمي و ارزيابي و كميته فن آوران انتخاب شدند.
كد خبر: 2199990
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۳۰ - ۱۴:۳۵
شنبه 30 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]