واضح آرشیو وب فارسی:فارس: كليشههايي كه بايد بشكندچالشهاي ساخت توليدات سينمايي ديني در پايتخت معنوي كشور
ساخت توليدات سينمايي با موضوعات ديني و رضوي در مشهد، پايتخت معنوي ايران چنگي به دل نميزند اين در حالي است كه قرار است در سال 207 اين شهر به عنوان پايتخت فرهنگي جهان اسلام معرفي شود.
به گزارش خبرگزاري فارس از مشهد، ساخت توليدات سينمايي با موضوعات ديني و رضوي در پايتخت معنوي ايران مدتي است كاهش پيدا كرده در حالي كه از يك سو به گفته هنرمندان، مشهد ظرفيت و پتانسيل بسياري براي توليد اين نوع آثار دارد و از طرف ديگر در سال 2017 اين شهر به عنوان پايتخت فرهنگي جهان معرفي خواهد شد.
از اين رو اين امر نيازمند جستجوي مشكلات هنرمندان در اين عرصه و برنامهريزي مسئولين مرتبط براي رفع مشكلات فوق است.
** كارشناسان بايد سواد ديني را با دانش سينما تلفيق كنند
يك نويسنده و كارگردان باتجربه سينماي ديني و رضوي در اين باره به خبرنگار فارس گفت: سينماي ديني و رضوي بايد به مخاطبان فرهنگ رضوي را منتقل كند؛ از اين رو چگونگي شناساندن اين نوع فرهنگ به آنها از مهمترين نكات در ساخت توليدات سينماي ديني و رضوي است.
جواد عليزاده اظهار داشت: مهمترين موضوع در ساخت اين نوع آثار دسترسي به منابع مكتوب و شفاهي است. همچنين در صورت نبود منابع مكتوب، فيلمساز نيازمند راهنمايي و اطلاعات ديني كارشناسان است كه در اين ميان لازم است كارشناسان مربوطه سواد ديني را با دانش سينما تلفيق كنند تا اطلاعات مناسب به هنرمند بدهند.
** مشهد پتانسيل خوبي براي نوشتن داستانهاي ديني دارد
يك نويسنده سينماي ديني با اشاره به اين مطلب كه اشراف سازنده اين نوع ژانر با موضوعات ديني از مهمترين موارد ساخت توليدات رضوي است، گفت: يك اثر سينماي ديني بايد حس و حال خوبي را در مخاطب ايجاد كند نه اين كه تنها ظاهر ديني داشته باشد از اين رو لازم است فيلمساز تجربه كافي در ساخت اين نوع موضوع را بدست آورده باشد.
مهدي محمدي تصريح كرد: برخي از دستگاههاي دولتي و نهادهاي مرتبط از فيلمسازان مي خواهند آثار سفارشي بسازند كه اين امر باعث ميشود توليدات سفارشي افزايش يافته و كيفيت آنها كاهش پيدا كند.
به گفته وي، بيشتر فيلمسازان خراسان رضوي به ساخت موضوعاتي در داخل حرم مطهر علاقمند هستند كه اين امر باعث تكراري شدن فضاي تصوبربرداري خواهد شد، ضمن آن كه آنها ميتوانند به موضوعات غيرمستقيم نيز روي آورند و از اين فضاي كليشهاي و تكراري دور شوند.
محمدي افزود: با اين كه داستانهاي ديني براي مخاطب تا حدودي مشخص شده و فعاليت در عرصه موضوعات جديد، نيازمند ريسكپذيري هنرمند است اما قطعاً نگاه جديدي را به مخاطب منتقل خواهد كرد.
** ساخت آثار سينماي ديني نيازمند بودجه اختصاص
رئيس انجمن سينماي جوان خراسان رضوي ضمن بيان اين مطلب كه در استان ما ساخت توليدات سينماي ديني و رضوي ميان هنرمندان با استقبال زيادي روبهرو است، گفت: متاسفانه عمده مشكلاتي كه هنرمندان در اين عرصه با آن مواجهاند نبود بودجه مناسب و اختصاصي است كه اين امر باعث دلزدگي هنرمند از ساخت فيلم هاي سينمايي ميشود.
نسرين شاه محمدي ادامه داد: اگر دستگاههاي مرتبط از جمله بنياد جشنواره رضوي، سازمان سينمايي و غيره با در نظر گرفتن بودجه اختصاصي در اين عرصه به كمك هنرمندان بيايند قطعا آثار فاخري ساخته خواهد شد.
وي تصريح كرد: در حال حاضر فيلمنامههاي هنرمندان سينماي ديني و رضوي استان با كيفيت پاييني نوشته ميشود كه به نظرم با برگزاري كارگاههاي تخصصي براي آنها ميتوانيم به ارتقاء اين فيلمنامهها كمك كنيم؛ از اين رو لازم است مسئولين استاني و كشوري نگاه ويژهتري به اين امر داشته باشند.
** اختصاص بودجه مناسب تا پايان سال به سينماي ديني استان
معاون سينمايي و هنري ادارهكل فرهنگ و ارشاد خراسان رضوي نيز در اين زمينه مي گويد: سينماي ديني و رضوي مخاطب را به سوي حقايق الهي سوق ميدهد كه باعث به كمال رسيدن وي ميشود.
سيد حميد طباطبايي با اشاره به اين كه در سينماي ديني و رضوي بايد از توجه به معيارهاي ظاهري خودداري كرد، اظهار داشت: معاونت هنري و سينمايي ادارهكل فرهنگ و ارشاد خراسان رضوي در نظر دارد از ظرفيتهاي موجود در استان از جمله ترويج و نشر موضوعات قرآني، پيوند قرآن با هنر و تقويت آثار قرآني به ساخت توليدات سينماي ديني و رضوي فاخر كمك كند.
اين مقام مسئول تصريح كرد: هنرمندان براي ساخت آثار خود نيازمند ايدههاي مناسب هستند كه همراه با آگاهي و استفاده از تكنيكهاي مناسب ميتوانند ايده خود را به شكل تصوير درآورند؛ از اين رو لازم است معاونت سينمايي بسترهاي لازم را در اين زمينه فراهم كند.
طباطبايي در نظر گرفتن بودجه مناسب ساخت اين نوع آثار را براي فيلمسازان مهم دانست و بيان داشت: يا وجود مشكلات مالي، اميدواريم در ماههاي پاياني امسال بودجه فوق را در اختيار سينماگران ديني استان قرار دهيم.
وي با ابراز خرسندي از برگزاري كارگاههاي آموزشي تخصصي به صورت ماهي يكبار در مجتمع امام رضا (ع) گفت: خوشبختانه در اين زمينه هيچ گونه محدوديتي نداريم و قرار است در 10 روز برگزاري يازدهمين جشنواره فيلم فجر امسال نيز با حضور اساتيد و هنرمندان معروف كشور پس از برگزاري جلسات نقد و بررسي، اين كارگاههاي تخصصي فيلمنامهنويسي را نيز برگزار كنيم.
انتهاي پيام/2202/
شنبه 30 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]