واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: تخصيص ۷۰ درصد بودجه به مراقبت بهداشتي اوليه
حريرچي گفت: ۷۰ درصد بودجه به مراقبتهاي بهداشتي اوليه داده شده است و در اين زمينه نيز ما نياز به اصلاحات نظام سلامت داريم.
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران، حريرچي در برنامه نبض كه شب گذشته پخش شد، گفت:ما در حدود ۸ سل كه از قانون ۴ و اجرا شده قرار بوده به يك مسيرهايي حركت كنيم اما اين مسيرها را اشتباه آمدهايم بودجه نسبت به سال گذشته كمتر شده كه در اين صورت اهداف برنامهٔ قانون ۵ را اين بودجه تعريف نخواهد كرد.
وي افزود: يك تغيير جهت عمدهاي رخ داده و امسال براي اولين بار رشد بيمهها به ۶۶ درصد رسيده است.
رشد ۲۷ درصدي در بخش سلامت
حريرچي ادامه داد: در وزارت بهداشت يك رشد ۱۰۰ درصدي نياز داريم كه در بخش سلامت يك رشد ۲۷ درصدي داشتهايم و اين به معني يك تغيير نگرش است در فصل قانون گذاري از ۱۹۸۰۰ هزار ميليارد تومان به بيست و پنج هزار ميليارد رسيدهايم و اين اعم از بودجه عمومي است و پيش بيني ميشود رقم بودجه كل سال ۹۳ به هفتاد و پنج هزار ميليارد برسد.
كاهش سامانه خريد راهبردي سال ۹۳ نسبت به سال گذشته
رضايي معاون قوانين مجلس گفت: چند سياست بر قوانين مجلس و دولت حاكم است، يك پارچگي در تخصيص منابع عمومي كه ما اين يكپارچگي را نميبينيم، سياست سهم مردم كه بايد به ۳۰ درصد برسد، تدبير نظام بودجه ريزي عملياتي كه در واقع عملياتي نيست، هدفمند كردن يارانهها كه اين هدفمندي ديده نشده، قطع وابستگي هزينههاي جاري دولت به نفت كه اين وابستگي افزايش پيدا كرده است.
وي افزود: سامانه جامع خريد راهبردي در بودجه ۹۳ نسبت به سال ۹۲ كمتر شده و ۱۰۰ ميليارد تومان رسيده است كه اين يك جهت گيري بر خلاف برنامه است.
سهم حوزه سلامت زير ۴ درصد است
خضري نماينده مجلس گفت: در بحث بودجه عملياتي ما بايد استانداردها را ارزيابي كنيم كه در حال حاضر سهم حوزه سلامت به ۴ درصد نميرسد ولي ما بايد مدعي باشيم تا سهم سلامت به ۷ درصد برسد در اين صورت اوضاع حوزه سلامت زير رقم ۴ قرار ميگيرد به عنوان مثال در خصوص مناطق محروم، آمبولانسها بالاي ۷ سال خدمت ميكنند در صورتي كه استفاده از آمبولانسها بايد زير ۵ سال باشد.
۷۵ درصد مولفهها خارج از حوزه سلامت است
خضري افزود: ۷۵ درصد مولفهها خارج از حوزه سلامت است و تمام بارهاي هزينهاي را حوزه سلامت بايد تحمل كنيد در بحث افزايش بودجه از ۳۲ درصد به ۴۲ درصد رسيده و پرداختي از جيب مردم و بيمهها است و سرانه در آمد مطلوب نيست و در يكسري احكام برنامهٔ پنجم، احكام در جهت برنامه نيست.
تخصيص ۶۰ هزار ميليارد تومان بودجه بري سال ۹۳
واعظ مهدوي رئيس انجمن علمي اقتصاد سلامت گفت: در هر زماني كه حتي تورم مهار بوده اما پرداختي از جيب مردم بالا رفته و اين نشان ميدهد كه دولتها در اسارت تصميمات گذشته هستند و دولت جديد نيز نميتواند خود را از قيد و بندهاي گذشته رها كند تورم ايجاد شده و قيمت دارو و نيازهاي مردم بالا رفته است.
وي افزود: در لايحه بودجه ۹۳، ۶۰ هزار ميليارد تومان بودجه در نظر گرفته شده است اما با اين ساختار اقتصادي و سطح تورم ما در هزينههاي بهداشت و درمان در بن بست باقي ميمانيم ما بايد به فكر اصلاح شرايط باشيم و برخلاف تصور دولتها كه گرانفروشي در آمد حاصل ميكند برعكس، افزايش قيمت ارز هزينهاي براي دولت است.
تورم بدترين نوع سوبسيد فقرا به اغنيا است
حريرچي گفت: در اهداف قانون پنجم نسب به سال ۹۲ پيشرفت جزئي خواهيم كرد ولي اين پيشرفت ايده آل نيست كل بودجه عمومي دويست و ده هزار ميليارد تومان است كه ۴۲ هزار ميليارد تومان براي هدفمندي در نظر گرفته شده و در اين شرايط كشور دچار تورم است و دولت مجبور است هزينههاي گذشته را ادامه دهد در شرايط تورم بيشترين آسيب به فقرا است و در كل، تورم به اين نوه سوبسيد فقرا به اغنيا است.
تجميع سرانه دستگاههاي اجرايي
رضايي گفت: همانطور كه وزير بهداشت گفته، وزارت بهداشت بيمار است و ما بايد در برنامه پنجم توسعه پزشك خانواده تربيت كنيم ما سيستم ارجاعي نداريم چون ساختار نداريم و هر چه قدر پول به بودجه تزريق كنيم كم است در اين صورت همه دستگاههاي اجرايي سرانههايشان بايد تجميع شود تا بهبود وضعيت حاصل شود و اين ممكن نميشود مگر اينكه قانون كامل اجرا شود.
افزايش قيمت حاملهاي انرژي برابر با افزايش تورم است
واعظ مهدوي گفت: هر گونه افزايش قيمت حاملهاي انرژي باعث افزايش تورم است و پرداختي از جيب مردم بيشتر ميشود.
وي افزود: ۲ نكته در اين مورد اهميت دارد، در مورد يكپارچگي رديفها كه تعدد رديفها مغاير يكپارچگي نيست و ما در مواقعي كه پول كم داريم بايد رديفها را ببنديم.
مبحث بودجه عملياتي است كه بخش بهداشت و درمان يكي از عملياتيترين بودجهها را داشته است ولي كافي نيست و ما در محدوديت درآمدها قرار داريم و ميزان ۵۰ هزار ميليارد تومان هزار مالياتي داريم.
تخصيص ۷۰ درصد پول به مراقبت بهداشتي اوليه
حريرچي گفت: پاسخ نظام سلامت به تغييرات عظيم كم بوده است و ما اصلاح مديريت نكردهايم در اصلاحات نظام سلامت سه ضلع دولت مجلس و ملت بايد همكاري داشته باشند و دست به دست هم بدهند تا اصلاحات اساسي در حوزه سلامت داشته باشيم وگرنه نظام سلامت به سمت قهر قهرا ميرود.
وي افزود: ۷۰ درصد پول به مراقبتهاي بهداشتي اوليه داده شده است و در اين زمينه نيز ما نياز به اصلاحات نظام سلامت داريم و اين محقق نميشود مگر با همكاري اين سه ضلع.
انتهاي پيام/
شنبه 30 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]