واضح آرشیو وب فارسی:مهر: "فاضلاب" رودهاي نورآباد را ترك كرد/ 12 سال انتظار براي رسيدن به تصفيه خانه
نورآباد - خبرگزاري مهر: فاضلاب شهر نورآباد كه سالها مهمان رودهاي اين شهر بود بالاخره بساط خود را از رودخانه جمع كرد تا راهي خارج شهر شود ولي به رغم فعاليتهاي صورت گرفته همچنان شاهد دربه دري اين فاضلاب براي هدايت به تصفيه خانه فاضلاب هستيم.
به گزارش خبرنگار مهر، امروزه ايجاد شبكه هاي فاضلاب شهري نقش مهمي در جلوگيري از آلوده شدن آبهاي زير زميني، ارتقاء سطح سلامت و بهداشت جامعه، حفظ و حراست از رودخانه ها و جلوگيري از انتشار بيماري هاي ناشي از دفع غير اصولي فاضلاب دارند.
اين در حاليست كه پيش از اين فاضلاب شهر نورآباد وارد رودخانه هاي اين شهر مي شد تا خانه رودهاي نورآباد در اجاره فاضلاب باشد و همين امر صداي همسايه ها را درآورد. با انتشار گزارشهاي خبرگزاري مهر و پيگيريهاي جدي مسئولان شاهد بوديم كه اين مشكل به طور كامل رفع شد و بساط فاضلاب از خانه رودهاي نورآباد برچيده شد.
ولي اين پايان كار نبود چرا كه شهر 75 هزار نفري نورآباد فاقد سيستم تصفيه خانه فاضلاب است به طوريكه بهره برداري از طرح تصفيه خانه فاضلاب اين شهر به يكي از خواسته و مطالبات اساسي مردم تبديل شده است.
كلنگ زني مجدد تصفيه خانه نورآباد - سال91
عمليات ساخت اين طرح در سال 81 آغاز شد اما پس از مدتي به بهانه تكميل طرح هاي نيمه تمام ديگر شهرها طرح تصفيه خانه فاضلاب شهر نورآباد تعطيل شد.
با گذشت يك تعطيلي 10 ساله با پيگيرهاي خبرگزاري مهر و همت مسئولان شركت آب و فاضلاب اين طرح در آئيني مجدد در خردادماه سال 91 با حضور مدير عامل شركت آبفا كشور و جمعي از مسئولين استان و شهرستان يك بار ديگر كلنگ زني شد كه انتشار اين خبر موجي از نور اميد را در دل شهروندان نورآباد ايجاد كرد.
اما متاسفانه شادي و اميد مردم نورآباد براي ادامه روند ساخت اين پروژه با گذشت 3 ماه از آغاز طرح بار ديگر به ياس و نا اميدي تبديل شد و پروژه به سبب نبود اعتبار و كوتاهي پيمانكار متوقف شد.
مدير آب و فاضلاب شهر نورآباد در گفتگو با مهر با اشاره به اينكه عمليات مجدد طرح تصفيه خانه فاضلاب شهر نورآباد با تلاش مسئولين شركت آب و فاضلاب استان و ديگر مسئولين در تيرماه سال 91 شروع شد افزود: اين طرح با ظرفيت نهايي 80 هزار نفر و افق سال 1420با داشتن دو لاگن و به صورت سيستم لجن فعال در حال ساخت است.
نادر بهرامي پيشرفت فيزيكي طرح تصفيه خانه فاضلاب شهر نورآباد را 20 درصد ذكر كرد و اظهار داشت: علت اصلي عدم پيشرفت اين پروژه كمبود اعتبار بوده كه اميدواريم كه با توجه به سفر اخير استاندار لرستان و بازديدي كه به صورت ميداني از اين طرح داشتند در آينده اي نزديك شاهده ادامه كار و به بهره برداري رسيدن اين پروژه باشيم.
بهرامي با اشاره به اينكه به طور 100 درصد فاضلاب شهر نورآباد جمع آوري شده است اظهار داشت: كلكتورها و ايستگاه پمپاژ اين پروژه اجرا شده است و در حال كار هستند و فاضلاب شهر را به طور 95 درصد از سطح رودخانه مركز شهر جمع آوري و به خارج از شهر منتقل كرديم كه اين موضوع مورد تقدير استاندار نيز قرار گرفت كه اميدواريم در آينده نيز با تخصيص اعتبار كافي شاهد به بهره برداري رسيدن اين طرح باشيم.
مدير عامل شركت آب و فاضلاب شهري استان لرستان نيز در اين باره با اشاره به اينكه مطالعات طرح ساخت تصفيه خانه فاضلاب شهر نورآباد از سال 75 آغاز شده است اظهار داشت: طي چند مرحله با اجراي شبكه توزيع خطوط انتقال، ايستگاههاي پمپاژ و حتي قسمت هايي از تصفيه خانه فاضلاب كارهايي مهم انجام شده است.
مهدي اكبريان افزود: به دليل مشكلات مالي كه در تامين پروژه اتفاق افتاد ما به ناچار مجبور شديم كه بيشتر تمركز خود را به خطوط انتقال و شبكه توزيع قرار بدهيم به نحوي كه بتوانيم پساب كه متاسفانه در دسترس رودخانه اي قرار گرفته به يك نوعي از مركز شهر انتقال بدهيم و براي انجام اين اقدام بالغ بر هشت ميليارد تومان طي سه سال سرمايه گذاري توسط شركت آب و فاضلاب شهري استان صورت گرفته است.
وي اختصاص تنها اعتبارات دولتي براي ادامه ساخت اين پروژه را ناكافي عنوان كرد و اظهار داشت: تقريبا حدود يك سال است كه مطالعات مالي اين پروژه را انجام داده ايم.
مدير عامل شركت آب و فاضلاب شهري استان لرستان اظهار اميدواري كرد كه ادامه ساخت اين طرح در پايان سال 92 شروع و يك قسمت از تصفيه خانه در پايان 93 فعال شود.
استاندار لرستان نيز در ان رابطه به مهر گفت: مراحل اداري ادامه ساخت اين طرح طي شده است و برنامه زمانبندي براي اتمام اين پروژه در ارديبهشت ارائه شده است.
هوشنگ بازوند با تاكيد بر اينكه تمام تلاش مديريت اجرايي استان اين است اين زمان را فشرده تر كنيم اظهار داشت: اما فعلاً طي مباحثي كه با مسئولان شركت آب و فاضلاب استان صورت گرفته اين پروژه در سال 93 به صورت خوب فعال مي شود و در اوايل سال 94 نيز به طور كامل بهره برداري خواهد رسيد.
وي عنوان كرد: سقف اعتباري كه براي اين طرح در نظر گرفته شده است حدود 30 ميليارد تومان بوده كه توسط بخش خصوصي بعنوان سرمايه گذار انجام خواهد داد.
شهرستان دلفان به مركزيت شهر نوراباد با 146 هزار نفر جمعيت در شمال غربي استان لرستان و در همسايگي استانهاي كرمانشاه و همدان قرار گرفته است.
.................................
گزارش و عكس: مصطفي معظمي گودرزي
كد خبر: 2199720
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۳۰ - ۱۰:۳۷
شنبه 30 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]