تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1834265941
مسئوليتهاي اجتماعي شركتهاي نفت و گاز در استان بوشهر
واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مسئوليتهاي اجتماعي شركتهاي نفت و گاز در استان بوشهر
رشد و توسعه صنعت نفت و گاز با وسعتي چشمگير در استان بوشهر، به رغم برخورداري از دستاوردهاي سودمند و ارزنده براي كشور، موجد برخي دگرگونيهايي در ابعاد اقتصادي و اجتماعي شده است.
به گزارش خبرگزاري فارس از بوشهر، امروزه انتظارات و توقعات اكثريت مردم از شركتها، فراتر از چارچوبهاي اقتصادي بوده و قدم به خواستهاي اجتماعي گذاردهاند، بديهي است، رشد و توسعه صنعت نفت و گاز با وسعتي چشمگير در استان بوشهر، به رغم برخورداري از دستاوردهاي سودمند و ارزنده براي كشور، موجد برخي دگرگونيهايي در ابعاد اقتصادي و اجتماعي شده است.
همانطور كه چنين تجربهاي را ساير مجامع و كشورهاي دنيا در رابطه با اغلب صنايع خود طي دو قرن گذشته تجربه كردهاند به گونهاي كه رشد صنايع مختلف در گذشته، آثار نامطلوب اجتماعي و اقتصادي را در رابطه با تحول و دگرگوني اشكال اقتدار، مالكيت، منشهاي انساني، الگوهاي مصرفي، تراكم جمعيت در مراكز شهري، مهاجرتهاي بي رويه، كميت و كيفيت طبقات اجتماعي و اقشار و گروهها ايجاد كرده است.
علاوه بر آن، رشد صنعت در هر بخش، شيوههاي سرمايه گذاري، روشهاي توليد، زمينههاي اشتغال را در ابعاد مختلف دگرگون كرده و بافتهاي اجتماعي را متغير ميكند.
اين مسئله در استان بوشهر كه طي مدت كوتاهي سرمايهگذاريهاي گستردهاي را در ابعاد صنايع نفت،گاز و پتروشيمي به خود ديده است، از حساسيت ويژهاي برخوردار شد، به گونهاي كه پيش بيني ميشود، رشد و شكوفايي صنايع پارس شمالي مزيد بر پروژههاي قبلي، بسياري از ملاحظات اجتماعي و اقتصادي را از طريق تحت تاثير قرار دادن منطقه در ابعاد زيست محيطي و ...، به چالش كشيده و مشكلاتي را فرا روي مديران راهبردي كشور و استان قرار دهد.
تعريف مسئوليت پذيري اجتماعي شركتها
مسئوليت اجتماعي، مجموعه وظايف و تعهداتي است كه شركتها بايد در جهت حفظ و مراقبت و كمك به جامعهاي كه در آن فعاليت ميكنند انجام دهند، در واقع مسئوليت اجتماعي، تعهد تصميم گيران براي اقداماتي است كه به طور كلي علاوه بر تامين منافع خودشان، موجبات بهبود رفاه جامعه را نيز فراهم ميآورند سازمانها بايد با اختصاص منابع مالي در بهبود رفاه اجتماعي مورد قبول اكثريت جامعه بكوشند. اين قبيل اقدامات عبارتند از كمك به موسسات فرهنگي و بهبود كيفيت زندگي، حفاظت از محيط زيست و تعهد به ارتقاء سطح كيفيت آموزشي براي بهره برداري از فرصتهاي شغلي مردم منطقه پيراموني خود است، امروزه در ارزيابي شركتها در استانداردهاي EU حداقل 100 امتياز از 1000 امتياز به مسئوليت پذيري اجتماعي شركتها اختصاص مييابد. شركت زيمنس سالانه 20هزار دلار در حوزههاي پيراموني خود در عربستان سعودي در چارچوب مسئوليتهاي اجتماعي هزينه ميكند و ميزان كمكها و سرمايه گذاري شركت ماكروسافت در حوزه بهداشت و سلامت از سازمان بهداشت جهاني بيشتر است.
رونق گرفتن و توسعه صنعت گاز و پترو شيمي در استان بوشهر، به طور معمول نويدبخش پيشرفت فزاينده منطقه، در حوزههاي مختلف، گردشگري، امور اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، توام با توسعه حمل و نقل و ارتباطات، صنايع راه آهن، فرودگاه و ... است.
پيامدهاي پروژههاي صنعت نفت و گاز در استان بوشهر
آنچه كه در عمل طي اجرايي شدن بسياري از پروژههاي صنعت نفت و گاز در استان به همراه داشته است را ميتوان به شرح ذيل فهرست كرد.
توسعه صنعتي و پيشرفتهاي فناورانه در استان مبناهايي را براي تغيير از يك جامعه كاملا روستايي به جامعهاي صنعتي و شهرنشيني فراهم كرده است. به گونهاي كه تحولات ناشي از تاسيس صنايع بزرگ در مناطق، پارادوكس بزرگي را به دنبال خود داشته است. چرا كه از يك طرف جامعهاي نوين با استعدادهاي اقتصادي و اجتماعي متحول خلق شده و از سوي ديگر معضلات قابل توجهي را در فرآيند الگوهاي سنتي حيات جوامع ايجاد كرده كه به نوبه خود منجر به بروز مسايل اجتماعي و اقتصادي متعددي شده است.
بهره برداري از تاسيسات بزرگ صنعتي، بدون توجه به مسايل ناشي از آن و انجام اقدامات پيشگيرانه؛ پيامدهاي ناخواسته فراواني به دنبال آورد است به گونهاي كه پس از راه اندازي و آغاز به كار اين قبيل تاسيسات صنعتي، منطقه وسيع بومي و مسكوني به دليل تاثير پذيري از امكانات تاسيس شده در نواحي صنعتي، آلودگيهاي زيست محيطي، اقتصاد مصرفي، ورود نيروي غير بومي، گسترش روابط تجاري و تاثير آن بر اقتصاد خرد روستاها و خانوارها، تغيير در نظام معيشت و ...، با مسايل عديدهاي مواجه كرده است.
در مناطقي كه شاهد حضور گسترده شركتها و اجراي پروژههاي صنعتي بزرگ در استان بودهايم، سطح امكانات و خدمات ارايه شده به بوميان منطقه در قبل و بعد از توسعه صنعتي؛ در منطقه تغيير محسوسي نداشته است. در نتيجه منافع پروژههاي ياد شده براي ساكنين منطقه ناچيز بوده است. ولي انواع عوارض و دشواريهاي ديگري نظير تورم، بروز آسيبهاي اجتماعي، تراكم جمعيت، بروز اختلال در شبكه روابط اجتماعي، ناامنيهاي اجتماعي و اقتصادي دامن گير اهالي منطقه شده است.
به علت فقر دانش و مهارت مردم بومي در راستاي تامين نيازهاي پروژه، نه تنها مشاغل سنتي و معمول منطقه مانند كشاورزي خارج از فصل در حال از بين رفته است، بلكه با ورود نيروهاي كار غير بومي زمينه براي از خودبيگانگي مردم از محل سكونت خود فراهم شده است.
استقرار تاسيسات و سازماندهيهاي لازم در منطقه فعاليت كاركنان پروژه در راستاي تامين رفاه اجتماعي و اقتصادي براي آنها، به گونهاي پرتو افكني كرده و با ايجاد توقع و افزايش سطح انتظارات مردم منطقه، شكاف اقتصادي و اجتماعي را براي مردم بومي جلوه گري كرده است كه در اثر آن؛ مردم منطقه قبل از استقرار پروژههاي صنعتي به دستاوردهاي سنتي قناعت ميكردند، اما پس از تاسيس و راه اندازي صنايع، به شدت احساس نابرابري و دلسردي كرده و نسبت به كار و تلاش افسردگي پيدا كردهاند.
جابجايي و مهاجرت مردم ناشي از استقرار صنعت و نياز به نيروي انساني، سيل مهاجرت كارگران و ... را به سوي حوزههاي محدودي از منطقه و انتقال خانوادهها سبب شده و بحران آسيبهاي اجتماعي را در منطقه بوجود آورده است.
مشكلات زودرس ناشي از تحولات سريع و همه جانبهاي كه در اثر تعامل رفتاري، رواني، اقتصادي و فرهنگي افراد، با دو اردوگاه سنتي و نوين نشات گرفته از دستاوردهاي پروژههاي صنعتي در همه زمينهها دامنگير ساكنين منطقه شده و منجر به افزايش كمي و كيفي ناهنجاريها و آسيبهاي اجتماعي و اقتصادي ميشود.
از تحقيقات گذشته در رابطه با آثار اجتماعي صنعت مستقر در عسلويه بر منطقه چنين مستفاد شده است كه توسعه صنعتي در اين منطقه به رغم برخورداري از منافع اقتصادي در سطح ملي، در ابعاد اجتماعي و فرهنگي، با دشواريهاي بسياري مواجه شده و روي هم رفته، مردم محلي در مقابل آنچه از دست دادهاند، مطلوبيت زيادي به دست نياوردهاند و توسعه صنعتي سبب محو چهره فقر و محروميت از منطقه نشده است. از اين رو بايد اذعان داشت هرچند فرآوردههاي توليدي حاصل از تاسيسات صنعتي سبب رونق اقتصادي در سطح راهبردي شده است، ليكن موجد افزايش شكاف ميان مركز و پيرامون بوده است.
راه حل چيست؟
در سالهاي اخير هر چند وزارت نفت در راستاي مسئوليتهاي اجتماعي شركتها پروژههاي اجتماعي محور متعددي را در استان به انجام رسانده است و در دولتهاي نهم و دهم در قالب سفرهاي استاني پروژههاي بزرگي در استان بوشهر طرح ريزي و اجراء شده است وليكن همچنان فاصله بين وضعيت موجود و آرمانها بسيار زياد نشان ميدهد.
بر زمين ماندن مصوبه جذب 50 درصد نيروي اشتغال بومي پس از سالها ، تبديل به موضوعي تكراري و كسالت آور شده است، با وجود اينكه حداقل 70 درصد از فعاليتهاي توليد انتقال و صادرات نفت و گاز كشور كه منبع 80 درصد از درآمد ارزي كشور است در استان بوشهر صورت ميگيرد، همچنان بخش ورزش استان محتاج كمترين كمكهاي مالي است اين موضوع وقتي آزاردهندهتر ميشود كه وزارت نفت از باشگاههاي ورزشي دربالاترين سطوح ملي حمايت ميكند كه فرسنگها از دود و آلودگي و محروميت مناطق عمليات خود بدور هستند.
قرار گرفتن در معرض آلودگي فلرهاي مناطق نفت و گاز، آسيبهاي اجتماعي ناشي از ورود افراد و كارگران غير بومي و تخريب مراتع، زمينهاي كشاورزي و منابع آبزي حقوقي براي ساكنان بومي و مسئوليتهايي براي شركتهاي داخلي و خارجي ايجاد ميكند، در سال گذشته به دليل نداشتن مباني منطقي و نظري صحيح استانهاي مجاور نيز مصوباتي براي استفاده از مزاياي بوميان مناطق نفت و گاز استان به تصويب رساندهاند كه نشانگر عدم درك صحيح مسئولان از موضوع است.
وزيدن نسيم اعتدال و اميد بر اين مرز پرگهر و گشايشهاي ديپلماتيك اخير بارقههاي اميد به رونق و تحرك بيشتر در حوزههاي نفت و گاز استان را نويد بخش است كه زمينهساز فرصتها و چالشهاي مربوط به خود است.
گسترش دامنه فعاليتهاي توسعه ميادين گازي پارس به مناطق مركزي و شمالي استان نياز به پژوهش مستقل و تعيين نقشه راه براي پيشگيري از آسيبهاي بوجود آمده در پارس شمالي است به منظور كاهش ريسك فعاليت شركتهاي نفت و گاز در استان براي حوزه اقتصاد، اجتماع و محيط زيست و بومي كردن صنايع نفت و گاز در استان ابتدا بايد فارغ از شعارزدگي نسبت به تهيه نقشه راه در اين حوزه اقدام كرد نقشه راهي كه ميتواند با مديريت و ساماندهي سرمايههاي مادي و انساني ساكنان بومي زمينه استفاده بهينه از فرصتهاي پيش آمده را فراهم كرد و آسيبهاي زيست محيطي، اقتصادي و اجتماعي توسعه صنايع نفت و گازدر استان را به حداقل ممكن برساند.
--------------------------------
يادداشت از: رسول رستمي
--------------------------------
انتهاي پيام/66006/خ40
شنبه 30 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 78]
صفحات پیشنهادی
رئيس دانشگاه علمي كاربردي بوشهر خبر دادپذيرش دانشجو در 4 رشته مرتبط با نفت و گاز در استان بوشهر
رئيس دانشگاه علمي كاربردي بوشهر خبر دادپذيرش دانشجو در 4 رشته مرتبط با نفت و گاز در استان بوشهر رئيس دانشگاه علمي كاربردي استان بوشهر از پذيرش دانشجو در چهار رشته مرتبط با نفت و گاز در استان بوشهر خبر داد به گزارش خبرگزاري فارس از بوشهر فضلالله لك ظهر امروز در نشست مديران دانشمديرعامل شركت گاز استان بوشهر خبر دادنصب 21 هزار انشعاب گاز در شهرها و روستاهاي دشتستان
مديرعامل شركت گاز استان بوشهر خبر دادنصب 21 هزار انشعاب گاز در شهرها و روستاهاي دشتستان مديرعامل شركت گاز استان بوشهر از نصب 21 هزار انشعاب گاز در شهرها و روستاهاي دشتستان خبر داد غلامعباس حسيني امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در دشتستان اظهار داشت توسعه شبكه گازرساني در شهرست138 شهر و روستاي استان بوشهر گازدار شدند/ 54 طرح بزرگ گازرساني در دست اجرا است
138 شهر و روستاي استان بوشهر گازدار شدند 54 طرح بزرگ گازرساني در دست اجرا است بوشهر - خبرگزاري مهر مديرعامل شركت گاز استان بوشهر گفت 138 شهر و روستاي استان بوشهر گازدار شدند به گزارش خبرنگار مهر غلامعباسي حسيني عصر جمعه در حاشيه بازديد از طرحهاي گازرساني استان بوشهر با اشارمديركل تعزيرات حكومتي استان بوشهر خبر داد۳۹۰ ميليون ريال جريمه براي عرضهكننده خارج از شبكه فرآوردههاي نفتي
مديركل تعزيرات حكومتي استان بوشهر خبر داد۳۹۰ ميليون ريال جريمه براي عرضهكننده خارج از شبكه فرآوردههاي نفتي مديركل تعزيرات حكومتي استان بوشهر گفت يك عرضهكننده خارج از شبكه فرآوردههاي نفتي در استان بوشهر به پرداخت جيمه بيش از 390 ميليون ريال جريمه شد به گزارش خبرگزاري فارس ازمديرعامل شركت گاز استان بوشهر خبر داداجراي 146 كيلومتر شبكه گازرساني در روستاهاي دشتستان
مديرعامل شركت گاز استان بوشهر خبر داداجراي 146 كيلومتر شبكه گازرساني در روستاهاي دشتستان مديرعامل شركت گاز استان بوشهر از اجراي 146 كيلومتر شبكه گازرساني در روستاهاي دشتستان خبر داد غلامعباس حسيني امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در دشتستان اظهار داشت در چند سال اخير در بحث گازاستاندار بوشهر مطرح كردضرورت توجه به پژوهش در حوزه نفت و گردشگري استان بوشهر
استاندار بوشهر مطرح كردضرورت توجه به پژوهش در حوزه نفت و گردشگري استان بوشهر استاندار بوشهر بر ضرورت توجه به پژوهش در حوزه نفت و گردشگري استان بوشهر تاكيد كرد به گزارش خبرگزاري فارس از بوشهر مصطفي سالاري صبح امروز در حاشيه بازديد از نمايشگاه دستاوردهاي پژوهشي مركز آموزش و پژوهشمسئول طب كار بهداشت و درمان صنعت نفت بوشهر خبر دادبرگزاري 20 دوره تخصصي بهداشتي و درماني در صنعت نفت استان بوش
مسئول طب كار بهداشت و درمان صنعت نفت بوشهر خبر دادبرگزاري 20 دوره تخصصي بهداشتي و درماني در صنعت نفت استان بوشهر مسئول طب كار بهداشت و درمان صنعت نفت بوشهر از برگزاري 20 دوره تخصصي بهداشتي و درماني در صنعت نفت استان بوشهر خبر داد به گزارش خبرگزاري فارس از جم سعيد لطفي جمعهشب دبورس انرژي: جايگاه ويژه اندازه گيري و شفافيت در شركت هاي نفتي و گازي
بورس انرژي جايگاه ويژه اندازه گيري و شفافيت در شركت هاي نفتي و گازي تهران واحد مركزي خبر اقتصادي 1392 09 23 مدير عامل بورس انرژي با اشاره به اهميت اندازه گيري در صنعت نفت گفت با توجه به خصوصي سازي ها به ويژه اجراي سياست هاي كلي اصل 44 دقت در محاسبه مقادير نفتي و اندازه گمديركل تامين اجتماعي استان اصفهان در ديدار با فرماندارخور و بيابانك عنوان كرد: هدف تامين اجتماعي گسترش چتر حما
مديركل تامين اجتماعي استان اصفهان در ديدار با فرماندارخور و بيابانك عنوان كرد هدف تامين اجتماعي گسترش چتر حمايتي و پوشش بيمهاي حداكثري است گسترش چترحمايتي تامين اجتماعي و حمايت از نيروي كار و كارفرمايي را از مهمترين اهداف اين سازمان برشمرد مديركل تامين اجتماعي استان اصفهان در۱5 کارمند ایرانی شرکت نفت و گاز در عراق به شهادت رسیدند
۱5 کارمند ایرانی شرکت نفت و گاز در عراق به شهادت رسیدند جام نیوز به نقل از روسیاالیوم نوشت منابع خبری محلی در عراق گزارش دادند بر اثر حمله تروریستی به کارمندان ایرانی شرکت نفت و گاز در استان خانقین ۱۶ تن از آنان به شهادت رسیدهاند حملات تروریستی روز جمعه در عراق منجرئيس بازرسي فني شركت گاز استان اردبيل:استفاده از تكنيكها و فرآيندهاي جديد مديريتي در دستور كار است
رئيس بازرسي فني شركت گاز استان اردبيل استفاده از تكنيكها و فرآيندهاي جديد مديريتي در دستور كار است رئيس بازرسي فني شركت گاز استان اردبيل گفت يكي از برنامههاي مهم اين شركت در آيندهاي نزديك بهرهمندي از تكنيكها و فرآيندهاي جديد مديريتي RBI است كه در اين راستا بازرسي بر پايه خمعاون سياسي، اجتماعي استاندارسيستان و بلوچستان منصوب شد
معاون سياسي اجتماعي استاندارسيستان و بلوچستان منصوب شد زاهدان-خبرگزاري مهر علي اصغر جمشيد نژاد نوسرامنداني با پيشنهاد استاندار و به حكم وزير كشور به عنوان معاون سياسي اجتماعي استاندار سيستان و بلوچستان منصوب و به طور رسمي فعاليت خود را آغاز كرد به گزارش خبرنگارمهر علي اصغر جاستاندار بوشهر تأكيد كردتوسعه زيرساختهاي نمايشگاهي در استان بوشهر
استاندار بوشهر تأكيد كردتوسعه زيرساختهاي نمايشگاهي در استان بوشهر استاندار بوشهر بر توسعه زيرساختهاي نمايشگاهي و توجه به توليدات نخبگان استان تأكيد كرد به گزارش خبرگزاري فارس از بوشهر مصطفي سالاري صبح امروز در حاشيه بازديد از نمايشگاه اختراعات و نوآوريهاي مخترعان كشوري در بو-
گوناگون
پربازدیدترینها