واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: اوباما: برگزيدن شيوه ديپلماتيك در قبال ايران براي اجتناب از مقابله نظامي ضروري است/ لزومي براي تحريم جديد عليه ايران ديده نمي شود
رئيس جمهور آمريكا در كنفرانس خبري خود در كاخ سفيد به مناسبت پايان سال 2013 ميلادي در سخناني بر برگزيدن شدن شيوه ديپلماتيك از سوي اين كشور در قبال ايران تاكيد كرد.
به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران؛"باراك اوباما" رئيس جمهور آمريكا لحظاتي پيش در سخناني اظهار داشت:برگزيدن شيوه ديپلماتيك در قبال ايران براي جلوگيري از مقابله نظامي ضروري است.
رئيس جمهور آمريكا درباره برنامه هستهاي ايران گفت درباره ايران اين احتمال وجود دارد تا براي مشكلي كه بيش از يك دهه وجود داشته راهحلي پيدا شود.
اوباما در ادامه با ادعاي اينكه هدف از گفتوگو با ايران اين است كه از دستيابي اين كشور به سلاح هستهاي جلوگيري شود افزود:با اين وجود تمام گزينهها در قبال اين كشور روي ميز است.
رئيس جمهور آمريكا در بخش ديگري از اظهاراتش گفت:براي آمريكا مهم است آيا توافق با ايران امكانپذير است يا نه.
وي با اشاره به اينكه "من در پي اين هستم كه به صورت ديپلماتيك ايران را از دستيابي به سلاح بازدارم افزود:فكر ميكنم احساس كنگره امريكا هم همين است."
"باراك اوباما" ادامه داد:ايرانيها شكي نداشته باشند كه كنگره از وضع تحريمهاي جديد خوشحال ميشود.
اوباما در بخش ديگري از نشست خبري خود به مناسبت پايان سال 2013 ميلادي گفت:واشنگتن درباره مذاكرات جدي است و در پي اين است كه فضايي ايجاد كند كه ايران رو به جلو حركت كند.
رئيس جمهور آمريكا مدعي شد:تحريمها براي آوردن كشورها به پاي ميز مذاكره طراحي شدهاند و وقتي ايران به مذاكره آمده لزومي براي تحريم ديده نمي شود.
وي در ادامه سخنان خود با بيان اينكه سال 2014 براي آمريكا سال شكوفايي خواهد بود افزود:ما در زمينه هاي مختلف به پيشرفت هاي زيادي دست يافتيم.
"باراك اوباما" همچنين از عزم اين كشور براي خروج كامل سربازان آمريكايي از افغانستان خبر داد.
رئيس جمهور آمريكا روز جمعه در پاسخ به پرسشهاي مطرح شده درباره فعاليتهاي جاسوسي گسترده آژانس امنيت ملي آمريكا اعلام كرد برخي كنترل ها بر اين فعاليتها لازم است، اما «ما نمي توانيم به صورت يكجانبه خود را خلع سلاح كنيم.»
اوباما طي كنفرانس خبري خود در كاخ سفيد در اين باره اعلام كرد وي چند هفته آينده را به بررسي پيشنهادهاي مطرح شده از سوي يك هيات مشاوره رياست جمهوري در خصوص نحوه كنترل فعاليتهاي آژانس امنيت ملي خواهد پرداخت.
اوباما در اين باره گفت اين امكان وجود دارد كه برخي از اطلاعات مربوط به ارتباطات تلفني كه توسط آژانسهاي اطلاعاتي جمع آوري شده اند، به جاي نگهداري توسط دولت آمريكا توسط شركتهاي خصوصي نگهداري شوند تا بدين ترتيب اعتماد مردم آمريكا به اين برنامه ها دوباره برقرار شود.
اوباما در اين باره گفت «ما نمي توانيم به صورت يكجانبه خود را خلع سلاح كنيم»، اما فعاليتهاي جمع آوري اطلاعات مي تواند به صورت پالايش شده انجام شود تا بدين ترتيب مردم اعتماد بيشتري به حفظ حريم خصوصي خود پيدا كنند.
پرسش درباره جاسوسي دولت آمريكا از غير نظاميان و مقامات دولتهاي خارجي در ماه ژوئن و پس از آن آغاز شد كه ادوارد اسنودن پيمانكار پيشين آژانس امنيت ملي آمريكا اسنادي را درباره جمع آوري گسترده اطلاعات تماسهاي تلفني و پست الكترونيك توسط اين آژانس منتشر كرد.
اوباما اذعان كرد اين افشاگري ها به «گفتگوهاي مهم و لازمي» درباره توازن ميان نيازهاي امنيتي و حريم خصوصي منتهي شده است.
وي افزود: «اين بحث مهم و لازم بوده است، اما اين موضوع نيز اهميت دارد كه در خاطر داشته باشيم طرح اين مسائل، آسيبهاي غير ضروري را به توانايي هاي اطلاعاتي آمريكا و ديپلماسي اين كشور وارد كرده است.»
رئيس جمهور آمريكا در ادامه گفت اطلاعات افشا شده باعث شده است برخي كشورهايي كه سوابق بدي در زمينه حقوق بشر، حفظ حريم خصوصي و آزادي بيان در مقايسه با آمريكا دارند، به خود اجازه دهند سياستهاي آمريكا را تقبيح كنند.
اوباما از پاسخ دادن درباره اينكه آيا براي پيگرد قانوني اسنودن به وي مصونيت خواهد داد يا نه خودداري كرد.
يكي از پيشنهادهاي مطرح شده از سوي هيات منتصب رئيس جمهور براي پيشنهاد اصلاحات در خصوص فعاليتهاي اطلاعاتي آمريكا، توقف جمع آوري اطلاعات انبوه سوابق تماسهاي تلفني موسوم به «متا ديتا» است.
وي در پاسخ به اينكه آيا اين پيشنهاد را اجرايي خواهد كرد يا نه گفت جمع آوري اين اطلاعات، توجيه دارد. وي افزود اين فرآيند مي توانست به صورتي متفاوت انجام شود و اينكه داشتن اين اطلاعات به صورت يكجا مي تواند پيگيري تماس تروريستها به آمريكا را ممكن كند و بدين ترتيب آژانس امنيت ملي مي تواند از تهديدها جلوگيري به عمل آورد.
انتهاي پيام/
شنبه 30 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 134]