واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: افتتاح سمينار «زن در جهان اسلام يكصد سال اخير» در موزه ملي ايران
سرويس فرهنگي، هنري: سمينار بينالمللي «زن در جهان اسلام، يكصد سال اخير» ديروز در محل آمفيتئاتر موزه ملي ايران برگزار شد.
به گزارش خبرنگار ما، اين سمينار ديروز كه با هدف آشنايي با مطالعات زنان در كشورهاي اسلامي، آشنايي با رويكردهاي نوين در حوزه اسلام و مسأله زن، شناخت و تبيين موقعيت زن در تاريخ و جوامع اسلامي در دوران جديد و معاصر، فراهم آوردن عرصهاي براي همانديشي پژوهشگران در حوزه مسائل زنان و اسلام و غيره به دبيري منصوره اتحاديه برگزار شده بود، با استقبال زنان متخصص در حوزههاي مطالعات زنان روبرو شد.
دكتر منصوره اتحاديه، دبير علمي سمينار در مراسم افتتاحيه ششمين سمينار بينالمللي زنان در جهان اسلام، گفت: «براي قرنها، زنان در تاريخ غايب بودند و مردان از اعمال خارقالعادهشان نوشتند، ولي نامي از زنان نبود و اگر زني در وقايع سياسي موفقيتي كسب ميكرد، آن را غيرعادي ميدانستند».
وي افزود: «دوريس لسنيگ، نويسنده بزرگي كه به تازگي درگذشته است، مينويسد: «زنان ابتدا از خاطرهها محو و بعد از تاريخ حذف ميشوند». غيبت زنان در تاريخ را بايد جبران كرد. البته انجام اين كار، راهي سخت و پرپيچ و خم است».
اتحاديه در ادامه گفت: «نكته قابل توجه در مورد اين سمينار، استقبال گسترده پژوهشگران زن داخل و خارج كشور است. همين مسأله نشان ميدهد كه مطالعات زنان تا چه حد رشد كرده است. امروز زنان به جنبههاي متنوع و مختلف زندگي خود پرداختهاند و حضور خود را به همه اثبات كردهاند و امروز، آنچه روزي آرزو بود، جامه عمل پوشيده است. تاريخ درباره انسان است، چه زن و چه مرد.
اتحاديه در ادامه گفت: «در طول اين دو روز 69 سخنران داريم كه از اين تعداد، 27 نفر مرد و بقيه زن هستند. اساسيترين مبحث بر مبناي موضوع ادبيات و زنان تقسيمبندي شده است».
در ادامه اين مراسم، حوريه سعيدي، رئيس انجمن زنان پژوهشگر تاريخ گفت: «اين انجمن، صنفي و علمي است و حدود 15 سال است كه در ارتباط مستقيم با بحث زن در تاريخ كار ميكند. يكي از دغدغههاي ما اين است هيچ افراطي در اين فعاليت صورت نميگيرد و همه استاداني كه به اين حوزه اشراف دارند، به ما حق ميدهند كه در مورد اين مسأله كه بشريت نسبت به آن كملطفي كرده است، تلاش كنيم».
دكتر الهام ملكزاده، دبير اجرايي ششمين سمينار زنان در جهان، نيز گفت: «تير امسال كه پايان مهلت ارسال مقالات به اين سمينار بود، 348 چكيده مقاله به دست ما رسيد و بعد از آنكه كميتههاي داوري مختلف تشكيل شدند، از بين آنها 147 مقاله به تأييد رسيدند. اين، بدون احتساب مقالات هيات علمي ما بود كه ميخواستيم علاوه بر فعاليت در پشت صحنه، به لحاظ علمي هم در اين سمينار نقش داشته باشند».
دكتر «عبدالقادر تومي» كه از كشور الجزاير در اين سمينار شركت كرده بود، در اين مراسم گفت: «كاوش در تاريخ همچون وضو براي نماز ميماند، كه انسان را براي پذيرش آماده ميكند. بايد از سربازان گمنامي كه در برگزاري سمينار تلاش كردند، تشكر ويژه داشته باشم». وي افزود: «الجزاير هم زنان زيادي را پرورده است كه به آنان افتخار ميكند.»
در ادامه اين مراسم دكتر صادق آيينهوند، گفت: «مقام و عظمت زن ناشناخته است. جايگاه زن بايد بهتر شناخته شود و كار جديتري در اين زمينه انجام شود. متأسفانه زنان هنوز هم در حاشيه قرار دارند. با اينكه خدمات زن و جايگاه و پايگاه وي بر كسي پوشيده نيست، ولي هنوز در حاشيه است و اين، يك تضاد است. من در اينجا بزرگاني را ميبينم كه دغدغه اين مسأله را دارند و از جايگاه خود براي بالا بردن جايگاه زن استفاده ميكنند، ولي زنان، خودشان هم بايد تلاش كنند. حضور زنان نبايد فقط به معناي پر كردن دانشگاهها باشد».
همچنين در اين سمينار پنج ميزگرد، زن و رسانه، زنان در تركيه، «زن، سينما، تئاتر و موسيقي»، زن و گفتمان زنان و بازنمايي زن ايراني برگزار شد.
ششمين دوره سمينار «زن در جهان اسلام، يكصد سال اخير» كه روز گذشته در موزه ملي ايران افتتاح شد، امروز ساعت 18 در محل آمفيتئاتر اين موزه و اهداي جوايز و گواهي ارائه مقالات به كار خود پايان ميدهد.
شنبه 30 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]