واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: چگونگي بازگشت دانشجويان ستارهدار و استادان اخراجي به دانشگاهها
وزيرعلوم تحقيقات و فناوري چگونگي بازگشت« دانشجويان ستارهدار و استادان اخراجي ،بدهي به دانشگاهها و كسري اعتبار» و فعاليت تشكلهاي دانشجويي و سياسي در دانشگاهها راتشريح كرد.
دكتر فرجيدانا درگفتگو باايسنا با بيان اين كه بايد سعي كنيم ارتباط سياست را با مقوله علم و فناوري به نوعي قطع كنيم، اظهار داشت: بايد افرادي كه عهدهدار علم و فناوري هستند، از رفت و آمد سياستمدارها و جناحهاي سياسي در مديريت كشور كمترين تاثير را بپذيرند و برنامههاي علم و فناوري جداي از اين كه چه دولتي بر سر كار است، بايد بتواند مسير خود را ادامه دهد و دچار وقفه نشود.
وزير علوم خاطرنشان كرد: اين به اين معني است كه افراد انتخاب شده براي مديريت دانشگاهها بايد در جايگاهي كه هستند، اصلح و از متعهدين متخصص و آگاه به امور باشند نه افرادي كه به گروه و دسته و جناح خاصي وابستهاند و با انتخابات بيايند و با انتخابات بعدي نيز بروند.
وزير علوم با بيان اين كه اعتراض به هيچ وجه به معني ساختارشكني نيست، اظهار داشت: اين اعتراض دانشجو به معني زيرسوال بردن اساس نظام نيست، بلكه به اين معني است كه دانشجو با آزادي بيشتر و چشم تيزبينتر به مسائل علمي توجه كرده و كاستيها را ميبيند و بر خود لازم ميداند كه نسبت به آنچه كه موافق منافع ملي نميبيند، اعتراض كند. وي همچنين درباره فعاليت تشكلهاي دانشجويي و سياسي در دانشگاهها، اظهار داشت: ما از فعاليت قانوني كليه تشكلها در چارچوب قانون حمايت ميكنيم، چرا كه ملزم به اين كار هستيم و بايد اين كار را انجام دهيم.
وي با تاكيد بر اين كه بايد از انجام حركتهاي تند و شتابزده پرهيز كنيم، اظهار كرد: بعضا در دورههاي گذشته شاهد چنين حركتهايي بوديم كه سبب كدورت ميشد كه اين موضوع به صلاح هيچ كس نيست مطمئن باشيد كه بدخواهان ما قائل به اين حركتهاي تند و شتابزده هستند كه انگشت اتهام را به سمت دولت و مسئولان نظام بگيرند.
وزير علوم با بيان اين كه يكي از چالشهاي روبروي وزارت علوم براي اداي وظايف مساله اعتبارات است، گفت: در سال 91 از بودجه «ساير» حدود 900 ميليارد تومان عدم پرداخت داشتيم كه با مجموع سال 90 در اين دو سال 1200 ميليارد تومان كسري اعتبارات داريم.
وي افزود: اگر اين رقم را در مقابل يك بودجه بزرگ ببينيم درصد كمي است، اما جالب اين است كه بودجه مصوب وزارت علوم در سال جاري 4200 ميليارد تومان بوده است، يعني كسري موجود يك چهارم كل بودجه يك سال وزارت علوم است.
فرجي دانا با بيان اين كه اكثر دانشگاهها از ديون سنگيني رنج ميبرند، اظهار داشت: روساي دانشگاهها به سختي به وظايف خودشان ميپردازند، از قراردادهاي تغذيه دانشجويي كه
يك باره چند برابر بار بر دوش دانشگاهها گذاشت تا هزينههاي حقالتدريس كه بعضا دانشگاهها تا دو سال و پيش از آن به اعضاي هيات علمي خود و استادان ديگر بدهي دارند.
وي همچنين درباره وضعيت دانشجويان بازگشت به تحصيل كه از تحصيل محروم شده بودند، اظهار داشت: از حدود 400 نفري كه شكايت خود را از طريق هيات مركزي گزينش با مكانيزمهاي قانوني ارائه كردهاند، 126 نفر پس از بررسي پرونده به دانشگاهها بازگشته و مشغول ادامه تحصيل شدند.
فرجي دانا همچنين درباره شكايت استادان بازنشسته نيز، گفت: در بحث استادان بازنشسته رسيدگي به برخي از شكايات مربوط به دانشگاههاست كه بايد توسط آنها انجام شود، برخي نيز مربوط به بازنشستگيهايي است كه بر اساس آييننامه ابلاغي وزارت انجام گرفته بود، كه با توجه به اين كه اين آييننامه توسط هيات عمومي ديوان نقض شده است، احكام بازنشستگيها نيز خود به خود نقض ميشود كه اخيراً ابلاغ نقض اين احكام از طريق هيات عمومي ديوان به سازمان بازنشستگي كشوري داده شده است.
شنبه 30 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]