واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: معرفي كتاب
سيماي امام حسين(ع)
حجتالاسلام والمسلمين محمدرضا اكبري
دفتر نشر فرهنگ اسلامي
چاپ ششم: 1389
190ص ـ 2600 تومان
امام حسين(ع) مردي آسماني و از تبار پاك نوح و ابراهيم و محمد و علي عليهمالسلام است. شناخت چنين شخصيت درخشاني كه پروردگار عالم او را امام و الگوي مردم قرار داده و رسول خدا(ص) او را سرور جوانان اهل بهشت معرفي كرده، از ضروريات زندگي كساني است كه ميخواهند خود را به آن نمونه متعالي بشريت نزديك كنند. بر همين اساس در طول تاريخ، كتابهاي زيادي درباره امام حسين(ع) نوشته شده؛ اما از آنجا كه انقلاب كربلا درخشندهترين فصل زندگي آن امام را تشكيل ميدهد، اكثر تأليفات به آن واقعه اختصاص يافته و به ساير ابعاد و صفات حضرت كمتر پرداخته شده است.
اگرچه بخش گستردهاي از كتاب حاضر مربوط به حقايق، معارف و فرازهاي سازنده انقلاب حسيني است، اما سعي مؤلف بر آن بوده كه نگاهي جامع به آن شخصيت متعالي داشته باشد.
«از طلوع تا عروج»، «امام حسين(ع) در آينه وحي»، «حسين(ع) در نگاه انديشمندان»، «محبت به امام حسين(ع)»، «امامت حسين بنعلي(ع)»، «صحنههاي اعجاز»، «جلوههاي فضيلت»، «منشور اخلاقي حسينبنعلي(ع)»، «سيماي ياران»، «سيماي دشمنان»، «نهضت عاشورا» و «درسها و عبرتهاي عاشورا» عناوين فصلهاي دوازدهگانه اين كتاب را تشكيل ميدهد.
قسمتي از اين كتاب را با هم ميخوانيم: «امام حسين(ع) تابلوي تمامنماي عزت و آزادگي بود. ديگر چه كسي ميتواند آزادگي را مانند او ترسيم كند؟ اگر آزادگي تجسم يابد، حسينبنعلي ميشود. او بزرگترين مصيبتهاي عالم را كه بر اهل زمين و آسمان گران آمد، پذيرفت؛ اما زير بار ذلت نرفت و با يزيد دست بيعت نداد. با انقلاب كربلا عزت با نام حسين(ع) همنشين شد و ديگر نه عزت بدون حسين(ع) تفسير ميشود و نه حسين(ع) بدون عزت تداعي ميگردد. عزت حسين(ع) معجزهاي بود كه در عصر ذلت درخشيد و همه را در حيرت فرو برد و اين معجزه براي هميشه ميدرخشد؟»
بهترين فرزند در مكتب علي(ع)
تأليف: علي ثقفي
ناشر: هاد
چاپ اول: 1392
333 ص ـ 9850 تومان
به راستي اگر بخواهيم بهترين فرزند روزگار را شناسايي كنيم، بايد سري به خانه كوچك علي(ع) كه از همه تاريخ بزرگتر است، بزنيم. در اين خانه نه تنها بهترين فرزندان زندگي ميكنند، بلكه بهترين پدر و برترين مادر دهر حضور دارند و اين بينظيرترين خانواده هستي است.
اميرالمؤمنين(ع) در سالهاي پاياني عمر، در حالي كه دلي آزرده و جسمي خسته از دنيا و اهلش دارد، زبان به نصيحت فرزندش گشوده و ميخواهد همه آنچه را كه عزت دنيا و سعادت آخرت در آن نهفته است، بازگويد تا گوشهاي براي آموزش همه فرزندان زميني و زمان باشد. هر چند او فرزندش امام حسن مجتبي(ع) را مخاطب قرار داده است و ميدانيم او از اين نصايح بينياز است؛ اما چون امام به فرموده پيامبر(ص) كه «من و علي پدر اين امت هستيم»، خود را پدر همه فرزندان اسلام ميداند، لذا از بن دل و عمق باور مطالبي را بيان ميدارد كه اگر گوش شنوايي بشنود، شايد صلاح دنيا و فلاح آخرت خود را يافته باشد.
نگارنده در اثر حاضر به شرح و توضيح اين نامه حضرت علي به فرزندش پرداخته و تلاش كرده پيام آن بزرگوار را حتيالامكان به سهم خودش به گوش جوانان برساند و از پدران امروز خواسته تا اولاً خود براي يافتن حيات طيبه از اين آموزهها بهره ببرند و ثانياً فرزندان خود را به سوي اين جواهرات ناب علوي تشويق و ترغيب كنند.
در بخشي از كتاب آمده است: «بايد از دنيا گذشت و دل از اين عجوزه هزار داماد رها ساخت و قبل از آنكه غرق در آن شد، غمخوار خويش گرديد و اگر آدمي غم خود را بخورد دل از جهان و آنچه در آن است، كنده و به خويشتن خويش باز ميگردد و از هواي نفس دوري ميگزيند و به حقيقت حيات و زندگي راستين پي خواهد برد. آنگاه بازيچه دست روزگار نخواهد شد و خويشتن را به زشتيها نخواهد آلود.»
تا هميشه آشنا
(تصويرهايي از زندگي امام خميني(ره))
محمود محمدينسب
ناشر: روزانه
چاپ اول: 1392
320 ص ـ 10000 تومان
اين كتاب شامل بيش از 300 خاطره از امام خميني(ره) است و به لحاظ محتوايي از سوي مركز تنظيم و نشر آثار امام(ره) مورد بررسي قرار گرفته و تأييد شده است و داراي چهار بخش كلي: انقلاب، جمهوري اسلامي، جنگ تحميلي و رحلت است. «تا هميشه آشنا» تصويرهايي است از شخصيتي بينظير كه زهد و عبادت و علم و مبارزه را در كنار هم و در حد اعلا داشت و انتخاب خاطرات نيز در جهت معرفي بهتر وجوه مختلف شخصيتي ايشان است. زبان انتخاب شده براي روايت نيز كاملاً امروزي و متناسب با سليقه نسل جوان است.
شنبه 30 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]