واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: هشدار! وجود حباب در برخي تك سهم ها
معاون بازار شركت بورس و اوراق بهادار نسبت به وجود حباب در برخي از تك سهم ها در بازار سرمايه هشدار داد و گفت: با وجودي كه برخي از طرح ها در سال هاي بعد توسط شركت ها به بهره برداري مي رسند، اما سهام اين شركت ها از هم اكنون با رشد زيادي مواجه شده كه حبابي است.
علي صحرايي در گفتگو با ايرنا افزود: البته سهام شركت هاي بنيادي بورس حبابي نيست و قيمت ها بر اساس واقعيت رشد يافته است.
وي در باره عرضه سهام خرد توسط سازمان خصوصي سازي نيز اظهار داشت: ميزان تقاضا در بازار سرمايه بالا است و بايد به آن پاسخ داده شود تا قيمت ها بي رويه رشد نيابد.
معاون بازار شركت بورس و اوراق بهادار تصريح كرد: بر اساس مصوبه هيات وزيران سازمان خصوصي سازي سهام شركت هاي بزرگ را در بازار سرمايه عرضه مي كند.
ارزش معاملات در سال 88 معادل 184 هزار و 166 ميليارد ريال بود كه از ابتداي سال تا 24 آذر ماه به 719 هزار و 542 ميليارد ريال رسيد. حجم معاملات هم در سال 88 بالغ بر 85 هزار و 625 ميليون سهم بود و از ابتداي سال به 136 ميليارد و 729 ميليون سهم رسيد.
همچنين در سال 88 تعداد 351 ميليون سهم به صورت روزانه در بورس اوراق بهادار معامله مي شد، در حالي كه از ابتداي امسال، متوسط حجم روزانه معاملات به 764 ميليون سهم رسيده است. اين افزايش در حجم و ارزش معاملات نشان از اعتماد سرمايه گذاران به بازار سهام دارد.
ارزش جاري بازار در سال 88 حدود 651 هزار و 428 ميليارد ريال بود كه اين رقم از ابتداي سال تاكنون به 4261 هزار و 801 ميليارد ريال رسيده است. ارزش اسمي بازار نيز از 287 هزار و 502 ميلياردريال در سال 88 به 673 هزار و 246 ميلياردريال رسيده است.
همچنين متوسط قيمت به سود (P/E) بازار سهام در سال 88 حدود 5.81 مرتبه بود كه اين رقم در سال 89 به 7.70 مرتبه، در سال 90 به 6.05 مرتبه، در سال 91 معادل 5.35 مرتبه و از ابتداي امسال به 8.15 مرتبه رسيده است.شاخص كل هم در سال 88 حدود 12 هزار و 536 واحد بود كه امروز به بيش از 87 هزار واحد رسيده است. شاخص سهام شناور آزاد، شاخص 50 شركت فعال تر و شاخص 30 شركت بزرگ همگي از سال 88 تاكنون رشدي بيش از 100 درصد را تجربه كرده اند. از سوي ديگر نخستين نشست همانديشي با فعالان بازار سرمايه با موضوع بررسي و تحليل شرايط روز بازار سرمايه، باحضور مديران عامل شركت هاي سرمايه گذاري و هلدينگ ها در محل سازمان بورس و اوراق بهادار برگزار و اعضا در اين نشست با تاسيس خانه متخصصان مالي موافقت كردند.
به گزارش پايگاه اطلاع رساني بازار سرمايه، در اين نشست كه علاوه بر رئيس سازمان بورس، معاون اقتصادي وزير اقتصاد، اعضاي هيات مديره سازمان بورس، مديران عامل بورس اوراق بهادار تهران، بورس انرژي و فرابورس ايران نيز حضور داشتند، مديران عامل شركتهاي سرمايه گذاري و هلدينگ ها ديدگاه هاي خود را درخصوص شرايط كنوني بازار سرمايـه و راهكارهاي تقويت نقش بازار سرمايه در تأمين مالي بيان كردند.
علي صالح آبادي رئيس سازمان بورس و اوراق بهادار با بيان اينكه برگزاري جلسات هم انديشي با فعالان بازار، فرصتي ارزشمند براي سازمان بورس به منظور آشنايي بيشتر با دغدغه هاي فعالان بازار و نيز بهره گرفتن از ديدگاه هاي تخصصي ايشان در تصميمگيريهاست، از تداوم برگزاري اين نشست ها خبر داد.وي همچنين از برنامه ريزي سازمان بورس براي تسهيل فرآيند افزايش سرمايه شركت ها، مذاكره با وزارت نفت براي تأمين مالي پروژه هاي نفتي ازطريق تأسيس صندوق پروژه، انتشار اسناد خزانه اسلامي تا پايان سال، برنامه ريزي براي انتشار اوراق مشاركت قابل تبديل به سهام و نيز جمع بندي نهايي سازوكار آزادسازي سهام عدالت در دولت در آينده نزديك خبر داد.
سخنگوي سازمان بورس و اوراق بهادار همچنين با اشاره به شرايط كنوني بازار سرمايه از شركت هاي سرمايه گذاري و هلدينگ خواست با استفاده از رونق كنوني بازار و عرضه سهام در بازار ثانويه، نسبت به تأمين مالي اقدام كنند.
شنبه 30 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]