واضح آرشیو وب فارسی:ايران: در مراسم نكوداشت هاشم فياض عنوان شد موزه تعزيه بنا ميشود
احمد مسجدجامعي در مراسم بزرگداشت زندهياد هاشم فياض از برپايي موزه تعزيه خبر داد.
رئيس شوراي شهر تهران كه در فرهنگسراي ابن سينا سخن ميگفت، افزود: ما در اطراف تهران امامزادهها و تكيههاي مختلفي داريم كه در واقع شهر تهران حول محور آن شكل گرفته است، تقريباً در 200 سال گذشته همه اينها به نحوي آئين تعزيه را برپا ميكردند. الان تكيهاي در تهران به نام تكيه نفرآباد داريم. اين تكيه در محله نفرآباد شهرري است. همان وقتي كه اين محله ساخته ميشد، بناي اين تكيه را گذاشتند. بيش از 300 سال اين تكيه برقرار است و هفت نسل متوالي اين تكيه برپا است.
هماكنون هم يك بانو متولي فعلي اين تكيه است. وي با اشاره به جايگاه تكايا ادامه داد: جايگاه تكيه در ساخت و بافت زندگي مردم طوري بوده كه در ميانه زندگي قرار داشته. ايام محرم هم در همان بازار و بازارچه سقفي ميزدند و خيمهاي ميافراشتند و به ياد و نام حضرت سيدالشهدا عزاداري ميكردند. آثار آن هم در دورههاي مختلف ديده ميشد. داوود فتحعليبيگي پژوهشگر، كارگردان، بازيگر هنر سنتي تعزيه هم مجري اين برنامه آئيني بود. كتاب روزشمار شبيهخواني يكي از آثار او در زمينه تاريخ تعزيهگرداني است.
وي در ابتدا با اشاره به علاقه و دوستياش با هاشم فياض گفت: خيلي علاقه داشتم كه در يك برنامه تلويزيوني بتوانم مرحوم هاشم فياض، سعدي افشار و چند هنرمند برجسته را دور هم جمع كنم و كساني هم كه به واسطه من اين هنر را آموخته بودند هم دعوت شوند تا بتوانم سنت آموزش سينه به سينه شبيهخواني را در رسانه عمومي به تصوير بكشم، اما چه ميشود كرد كه هاشم فياض رفت و من در حال اجراي برنامهاي بودم. حتي در خلال برنامه چون از علاقه من به او خبر داشتند، باخبرم نكردند.
محمدحسين ناصربخت، پژوهشگر تعزيهخواني، ديگر سخنران اين مراسم بود. او با اشاره به آخرين ديدارش با هاشم فياض گفت: آخرين ديدار من با او در سوگواره قم بود. من و يكي از دوستانم هم براي داوري آن سوگواره همراه هاشم فياض بوديم.
در حقيقت او داور بود و ما براي اينكه كار ياد بگيريم، همراهش بوديم. با اينكه در اواسط كار مريض شد، تا آخر كار ماند و به روزهاي پاياني نيز خودش را رساند. همواره تأكيد ميكرد كه تمام زندگياش را مديون امام حسين(ع) است. چهارمين سخنران اين مراسم اردشير صالحپور، مدرس هنر تعزيهخواني بود.
او با اشاره به نقش محوري هاشم فياض در تعزيهخواني و شبيهخواني تصريح كرد: هاشم فياض در واقع فرهنگستان تعزيهخواني بود. هم در آگاهي نسبت به قواعد و سنتها و هم در مقامي كه او جامهداني اين هنر را داشت. توجه داشته باشيم كه جامهداني در اين هنر بسيار مهم است، چرا كه نميشود لباسها و وسايل تعزيه را كرايه داد يا فروخت و اين وسايل و لباسها يك مقام مقدس يا به قولي كاريزماتيك دارند. در پايان اين مراسم از خانواده هاشم فياض تجليل شد و هدايايي به خانواده او تقديم شد.
مراسم ياد شده با حضور اساتيد و فرهنگيان، حجتالله نصرتي رئيس فرهنگسراي ابنسينا، شهابالدين صابونچي معاون فرهنگي اجتماعي شهرداري منطقه و... برگزار شد.
شنبه 30 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 80]