واضح آرشیو وب فارسی:ايران: گفت وگوي ظريف با نواز شريف و داوود اوغلو
ظريف در جريان سفر خود به پاكستان با نواز شريف، نخستوزير اين كشور ديدار و درخصوص تحولات مهم، روابط دوجانبه و موضوعات منطقهاي و بينالمللي تبادل نظر كرد.
وزيرامورخارجه كشورمان با دعوت از نخستوزير پاكستان براي ديدار از ايران، روابط با همسايگان را با توجه به پيوندهاي فرهنگي و تاريخي و منافع مشترك از اولويتهاي اصلي دولت يازدهم ذكر كرد و پاكستان را در اين زمينه داراي جايگاه خاص دانست. وزير خارجه كشورمان همچنين با احمد داوود اوغلو وزيرخارجه تركيه هم ديدار و گفتوگو كرد. مسائل دوجانبه، موضوعات مهم منطقه و مسائل بينالمللي از مهمترين مطالب مطرح شده در ديدار وزراي امورخارجه جمهوري اسلامي ايران و تركيه بود. ظريف و داوود اوغلو همچنين درخصوص تحولات جاري در زمينه بحران سوريه با يكديگر رايزني و تبادل نظر كردند.
همچنين وزير امور خارجه كشورمان كه براي حضور در شانزدهمين اجلاس وزراي سازمان همكاريهاي اقتصادي هشت كشور اسلامي در حال توسعه موسوم به گروه «دي8» روز پنجشنبه به پاكستان سفر كرده بود، طي سخنراني در جمع وزرا و رؤساي هيأتهاي كشورهاي عضو با تأكيد بر لزوم همكاري كشورهاي اسلامي بويژه در عرصه اقتصادي اظهار داشت: گروه «دي 8» به جهان اثبات كرده است كه كشورهاي اسلامي قادر به افزايش همكاريهاي اقتصادي به طور مؤثر هستند و تصميم اتخاذ شده در مورد حفظ گروه «دي 8» به صورت اعضاي محدود، به منظور تسهيل و تسريع در فرايند تصميمگيري در ميان كشورهاي عضو است.
به گزارش اداره كل ديپلماسي رسانهاي وزارت خارجه، ظريف افزود: پيشرفتهاي اخير اقتصادي در جهان و بحران مالي با اثرات گسترده آنها در جوامع، در نقاط مختلف جهان موجب شده است كشورها از روشهاي جمعي و همكاريهاي چند جانبه در بخشهاي مختلف، به عنوان وسيلهاي براي مقابله و مواجهه با چالشهاي خود بهرهبرداري كنند.
وزير امورخارجه كشورمان تأكيد كرد: علاوه بر كسب منافع مشترك به منزله گامي مهم در نظم جهاني در حال ظهور، استراتژي همكاريهاي منطقهاي، نه تنها به افزايش قدرت كشورهاي عضو براي مقابله مؤثرتر با نوسانات و بحرانهاي مالي جهان كمك خواهد كرد، بلكه آنها را قادر ميسازد تا منافع اقتصادي خود را جهت كمك به تأمين امنيت و ثبات منطقهاي و بينالمللي و توسعه پايدار بكار گيرند. ظريف در ادامه ضمن اشاره به اقدامات ارزشمند اعضاي گروه «دي 8» طي سالهاي اخير، از جمله انعقاد موافقتنامه تجارت ترجيحي، ايجاد تسهيلات روند صدور رواديد براي تجار و بازرگانان كشورهاي عضو، اقدامات گمركي و همكاري هواپيمايي كشوري و توافق بر سر منشور سازمان كه در نشست گذشته در اسلام آباد صورت گرفت را اقدامي مهم در به تصوير كشيدن گروه «دي 8» به عنوان يك بدنه مترقي و رو به جلو قلمداد كرد.
وزير امور خارجه كشورمان در پايان ضمن ارائه پيشنهادات لازم در راستاي كمك به بهبود وضعيت گروه «دي 8» در تعاملات بينالمللي، تصريح كرد: ما در حال كمك به افزايش بيشتر سهم ايران در كارگروه «دي 8» با هدف اجراي برنامههاي مورد نظر شامل: برگزاري يك انجمن تجارت آزاد و مناطق ويژه اقتصادي، نشست مقامات كنسولي كشورهاي عضو براي مقابله با مشكلات صدور ويزا و اجلاس معاونان وزيران در حوزه همكاريهاي صنعتي و همايش شهرداران در سال 2014 هستيم.
معاون اجرايي رئيس جمهور:
كاوشگر پژوهش به اهداف فضايي خود دست يافت
محمد شريعتمداري، با حضور در نخستين همايش تجليل از پژوهشگران پژوهشگاه فضايي ايران كه به مناسبت هفته پژوهش برگزار شد، خطاب به دستاندركاران فضايي كشور گفت: در نخستين روز از هفته پژوهش، كاوشگر پژوهش، به فضا ارسال شد. بر اساس گزارشي كه كارشناسان محترم ارائه كردند و هم مشاهدات عيني ما كه در صحنه حاضر بوديم، تمامي اهداف از پيش تعيين شده اعزام اين محموله به فضا بحمدالله به نتيجه قطعي رسيد و به همه اهداف نائل شد.
معاون اجرايي رئيس جمهور در اشاره به تأثير رسانهاي ارسال دومين ميمون از خاك ايران به فضا، افزود: آثار و نتايج اين اقدام بزرگ، هر چند در گذشته نيز به نوعي انجام شده بود و اين بار كامل و تكامليافتهتر شد، همچنان جاي تبيين و توضيح بيشتري براي جامعه ايران دارد.
شريعتمداري ضمن بيان اينكه در نقشه جامع علمي كشور، جايگاه سازمان فضايي ايران به روشني تبيين شده است، وظايف اصلي اين سازمان را برشمرد و خطاب به دانشمندان و مسئولان فضايي كشور گفت: اين سازمان دو وظيفه اساسي دارد كه در سند چشمانداز ايران 1404 بايستي به آنها دست پيدا كنيم. يكي دستيابي به فناوري اعزام انسان به فضاست كه مقدماتش همين اعزام كاوشگر پژوهش در چند روز پيش بود و موضوع ديگر، كسب دانش ساخت و پرتاب ماهواره به مدار زمينآهنگ (GEO) كه به روشني در اين سند كه يكي از مهمترين اسناد بالادستي فعاليتهاي ما و چراغ راه و يك دارايي ارزشمند براي همه ماست، آمده است. شريعتمداري در انتها خاطرنشان كرد: نگاه بلندمدت به موضوع علم و فناوري فضا را نميتوانيم ناديده بگيريم. كساني كه در گذشته دور به موضوع آي.تي توجه كردند، امروز ميبينيد صاحبان اصلي آي.تي در دنيا هستند. زود گام نهادن به عرصه تسخير فضا كه در آينده يكي از موضوعات اساسي در جهان خواهد بود كار بسيار مهمي است كه ما بايد به آن بپردازيم و نميتوانيم به آن بيتوجه باشيم. همه اينها نشان ميدهد كه دولت تدبير و اميد، براي موضوع علم و فناوري فضا بايد اهميت فوقالعادهاي قائل باشد.
شنبه 30 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 173]