واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
این افراد استعداد زیادی برای ابتلا به ام اس دارند
افرادی که از نظر ژنتیکی دارای طبع سردی هستند و مدام از غذاهای سرد به حد وفور استفاده میکنند، بیشتر در معرض بیماری اماس قرار میگیرند.
امام صادق (علیه السلام) فرمود: کام کودکانتان را با تربت حسین (علیه السلام) بردارید چرا که خاک کربلا فرزندانتان را بیمه می کند. جام خانواده؛ دو نوع مزاج وجود دارد؛ یک مزاج که افراد با آن به دنیا میآیند و به آن مزاج جبلی یا ارثی میگویند و مزاج دیگری که در طول زندگی بر انسان عارض میشود و به آن مزاج عرضی یا عارضی میگویند. بسیاری از مردم میتوانند نوع مزاج خود را تشخیص دهند، به عنوان نمونه فرد میگوید که مزاج من سرد است چون وقتی سردیها را میخورم بی حال میشوم، آب دهانم زیاد میشود و دل درد میگیرم؛ ولی این موارد ممکن است بر اثر مزاج عرضی او به وجود آمده باشد و مزاجی که با آن به دنیا آمده است، گرم باشد. درمان در طب سنتی به ضد است. وقتی سردی در بدن اتفاق میافتد آن را باید با گرمی درمان کرد. در این طیف خاص اگر به او گرمی داده شود شاید مشکلات گوارشی او برطرف شود اما چون یک مزاج پایه گرم دارد، ممکن است عوارضی مانند جوش، کهیر و یا خارش در او اتفاق بیفتد. افراد به ویژه آنهایی که مزاج مخلوط دارند، بهتر است برای تعیین دقیق نوع مزاج خود با پزشکان طب سنتی مشورت کنند. در شیوه زندگی ماشینی و شهری، فعالیتها و تحرکها کم و غذاهای بسیار نامناسب مانند غذاهای آماده (فستفودها) و کنسروها وارد رژیم غذایی مردم شده است که باعث تجمع سموم و اخلاط در بدن میشود. افرادی که از نظر ژنتیکی دارای طبع سردی هستند و مدام از غذاهای سرد به حد وفور استفاده میکنند، بیشتر در معرض بیماری اماس قرار میگیرند. به ویژه در زنان که رطوبت بدن آنها بسیار بیشتر از آقایان است، این غذاها باعث میشود که رطوبت در بدن آنها بیشتر شود. این رطوبتها در هر قسمت از بدن رسوب کند باعث بروز بیماری میشود. تجمع رطوبت در مغز ایجاد اماس، در سینه ها ایجاد کیست، در رحم ایجاد فیبرم و در تخمدان ایجاد کیستهای تخمدانی میکند. اولین قدم برای پیشگیری از این بیماریها، تغییر شیوه زندگی و اصلاح رژیم غذایی است که در طب سنتی اصول آن وجود دارد. وی در مورد تغییر رژیم غذایی توصیه کرد که به جای مصرف گوشت مرغ بهتر است از گوشت بوقلمون و به جای گوشت گاو نیز از گوشت گوسفند یا شتر استفاده شود. از آنجایی که در تهیه برخی از لبنیات پاستوریزه، از شیر خشک استفاده میشود، بهتر است افراد از لبنیات محلی استفاده کنند؛ همچنین در غذاهای آماده به دلیل وجود بنزوات سدیم و عوارض زیادی که برای بدن به دنبال دارد، مصرف آنها توصیه نمیشود. وجود استرس زیاد، در زندگی شهری در کنار عدم تحرک و مصرف مواد غذایی آماده موجب میشود دستگاه گوارش نتواند کار خود را به خوبی انجام دهد بنابراین بیشتر شهرنشینها دچار یبوست هستند. یبوست باعث میشود مواد ضایع دفع نشود و در بدن رسوب کند. این مدرس طب سنتی همچنین در مورد رژیم غذایی مناسب در درمان بیماریهای اماس، توصیههایی ارایه کرد.
طب سنتی و اماس اماس یا اسکلروز مولتیپل یک بیماری مزمن و بالقوه ناتوان کننده است که سیستم عصبی مرکزی شامل مغز و نخاع را درگیر میکند. به بیماران دارای اماس توصیه می شود از نانهای سبوس دار مانند نان سنگک به ویژه نوع تیره آن استفاده کنند. این دسته از بیماران از آب میوههای کارخانهای نباید استفاده کنند و بهتر است گوشت بوقلمون، گوسفند و شتر مصرف کنند. این بیماران باید از مواد غذایی گرم استفاده کنند با این حال بهتر است مزاج سنجی شوند. افرادی که از نظر ژنتیکی دارای طبع سردی هستند و مدام از غذاهای سرد به حد وفور استفاده میکنند، بیشتر در معرض بیماری اماس قرار میگیرند. بیماران دارای اماس، برای درمان بیماری خود و جلوگیری از پیشرفت آن باید از محصولات غذایی طبیعی (ارگانیک) بر اساس نوع مزاج خود استفاده کنند. اختلال در غدد درونریز موجب میشود که سیستم داخلی بدن به هم ریخته و انسان از حالت تعادلی روحی و روانی خارج شود. پس میتوان نتیجه گرفت بهترین راهکار درمانی که در زمینه پیشگیری از بیماری اماس نیز برای این گروه مۆثر خواهد بود این است که افراد زودرنج و حساس باید تلاش کنند تا تفسیر خود را از موقعیتهای اجتماعی به گونهای تغییر دهند تا کمترین فشار روانی بر آنان وارد شود. بنابراین گزارش، بهترین راهکار درمانی که در زمینه پیشگیری از بیماری ام اس مۆثر است، پرهیز از بروز تنش در مناسبات بین فردی و سعی در کنترل احساسات و عواطف شخصی است. عموما در بیماران مبتلا به اماس، PH خون گرایش به حالت اسیدی دارد و اگر این حالت بر اثر نوع تغذیه تکرار شود، بیمار در معرض حملات مداوم قرار خواهد گرفت و حال بیمار به مرور رو به وخامت خواهد رفت. بیماران مبتلا به اماس علاقه وافری به مصرف غذاهای دارای حالت اسیدوز مانند ماست، بستنی، ترشی، تمر هندی، ماهی و امثال آن نشان میدهند ولی این بیماران باید از مصرف غذاهای اسیدی دوری جویند تا بدین وسیله از پیشرفت بیماری جلوگیری به عمل آورند. برای پیشگیری از این بیماری در سایر افراد نیز میتوان مصرف متعادل مواد غذایی به ویژه اجتناب از مواد غذایی اسیدی را توصیه کرد. غذاهای ممنوعه برای این افراد:
چای – قهوه – نسکافه – قند و شکر – شیرینیجات قنادی – سس – رب – هرچیزی که با قند و شکر تهیه شده باشد – انواع ترشیجات سرکه – شور – لبنیات – مرغ و تخم مرغ ماشینی – عدس – سیب زمینی – برنج سفید - گردو – آب یخ تنقلات مصنوعی – انواع غذاهای ساندویچی – گوشت گاو و گوساله – ماهی – همراه غذا مایعات – نوشابه های گاز دار کلیه غذاهای سردی بخش و اسیدی – پرخوری – دیر خوابیدن – سرو صداهای بلند – نورهای چشمک زن – مکان های شلوغ و پر سر و صدا – میوه جات ترش و کال – گوجه فرنگی – بادمجان – نجویدن غذا – بد و بی موقع غذا خوردن گروه خانواده جام نیوز/ 2005
۱۳۹۲/۹/۲۶ - ۲۱:۳۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 72]