واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
لبخندهای ظریف یخ تندروهای داخلی را آب نکرد/ پردهبرداری از تقسیم کار «جریانِ خاص» مجلسنشین برای فشار به وزیرامورخارجه
فرقی ندارد اگر دنیا لب به تحسین وزیر ظریف دولت روحانی بگشاید و از تیزهوشی و فراست او سخن بگوید، وقتی پای افراط و خط کشیدن وسط باشد، ظریف و غیر ظریف برای برخی نیروهای افراطی داخلی تفاوتی ندارد. سناریوهای تخریب یکی بعد از دیگری برای او نوشته می شود.
به گزارش نامه نیوز، انتخابات 24 خرداد اگر نام حسن روحانی که سالها در عرصه دیپلماتیک دنیا از او به عنوان شیخ دیپلمات یاد می کردند را بر سر زبانها انداخت، حال این روزها مردی دیگر از مردان دیپلماتیک کشور نامش ورد و آوازه شرق و غرب شده است. همو که روحانی در روز معرفی اش به وکلای ملت جانانه لب به تعریف از او گشود تا در میانه انتقادات نسبت به مدرک تحصیلی گرفته شده از آمریکا و سالهای زیاد حضورش در ینگه دنیا در نهایت رای مثبت بهارستان نشینان را برای مرد محبوب خود بگیرد. اما این پایان انتقادات بهارستان از وزیر استراتژیک پاستور نبود.
ظریف گرچه با باز کردن قفل مناقشات 10 ساله هسته ای در کمتر از 3 ماه از عمر دولت یازدهم به چهره ای شناخته شده در داخل و خارج از کشور تبدیل و بسیاری از تحلیلگران از معجزه کلام و خنده های او در مناقشات 10 ساله سخت گفتند اما هستند افراطیونی که ظریف خنده رو، خشم آنها را سبب شده است. و در این میان سهم برخی مجلسیها در کورس انتقاد از ظریف بیشتر و برجسته تر از دیگر سیاسیون است.
تذکرات شفاهی و کتبی، سوال پشت سوال، به راه انداختن طرح استیضاح و ... قصه تکراری این روزهای وزیر امورخارجه و وکلای مجلس نشین مردم شده است. هرچند وزیر خارجه در مدت حضورش در دستگاه دیپلماسی رویی گشاده به استقبال انتقادات و اعتراضات بهارستان نشینان رفت و تلاش کرد با گفتگو و تعامل ابهامات را برطرف کند اما گویی هنوز هستند کسانی که سر سازگاری با دیپلمات خوش برخورد کشورمان را ندارد و با چماق سوال و تذکر و حتی استیضاح به سراغ او می روند.
گویی ظریف که با فراست و زیرکی که نتیجه سال ها حضور و نشست و برخواست با سیاس ترین شخصیت های غربی است توانست بزرگان سیاست دنیا را دور یک میز بنشاند و آنها را مجبور به تن دادن به خواست هسته ای ایرن کند و صف طویل وزرای خارجه دیگر کشورهای دنیا برای سفر به ایران را به راه بیندازند، هنوز موفق به یافتن راهی برای آرام کردن افراطیون داخلی پیدا نکرده است.
در این میان سخنان روز گذشته محمدرضا باهنر درخصوص نوع انتقادات مجلسیها به ظریف در نوع خود جالب توجه بود و از نوعی برنامه ریزی پشت پرده در انتقادات علیه وزیر امورخارجه پرده برداری کرد. وی که با ایسنا گفتگو کرده بود در پاسخ به این سوال که چرا علی رغم حمایت رهبری از تیم مذاکره کننده، برخی نمایندگان انتقادات تندی را روانه تیم مذاکره کننده و موافقتانه ژنو می کنند و حتی خواستار جلوگیری و تجدید نظر رییس جمهور در ادامه کار وزیر خارجه شده اند، می گوید«شاید برخی از بخش های این کارها، تقسیم کار باشد!»
تقسیم کاری که تنها مروری اجمالی بر تذکرات، سوالات و انتقادات مطرح شده در مجلس به خوبی ماهیت افراد پشت پرده این خط فکری را مشخص می کند. میزان انتقادات و احضار کردن وزیر خارجه به بهارستان این روزها به حدی زیاد شده است که معاون پارلمانی وزارت خارجه چندی پیش گفته بود که احضار وزیر خارجه به مجلس هنر نیست! با این وجود برخی نمایندگان شاخص مجلس که عمدتا نزدیکی با جبهه پایداری دارند، احضار وزیر امور خارجه را به عنوان یک وظیفه برای خود برمیشمرند و در تازه ترین اقدام خواستار آن شده اند که رییس جمهور در ادامه کار ظریف در وزارت خارجه تجدید نظر کند.
این اقدامات در حالی صورت می گیرد که مذاکرات خردمندانه و هوشمندانه ژنو، با حمایتهای داخلی زیادی از سوی رهبری معظم، مراجع، سیاسیون و مردم عادی روبرو شد. اما گویی برخی سیاستهای افراطی و طرفداران سیاستهای افراطی، چه در داخل کشور و چه در خارج، در مسیر به نتیجه رسیدن این مذاکرات سنگاندازی می کنند. تا آنجا که صبر وزیر خنده روی دولت روحانی هم به سر آمده و سخنان این روزهایش رنگ و لعابی از دلخوری و کنایه را همراه خود دارد.
او دیگر چندان با خنده و رویی گشاده به انتقادات پاسخ نمیدهد و هرجا که انتقادات را خارج از دایره انصاف ببیند، برخلاف اسمش یک تنه در مقابل فشارها می ایستد و به صراحت یک دیپلمات به انتقادات پاسخ می دهد. با این وجود فشارها نه تنها کمتر نشده که گویی روز به روز از مسیر جدیدی این انتقادات مطرح می شود. ظریف اما برخلاق سابق این روزها گاه و بیگاه لب به گلایه میگشاید و با کنایه و ناراحتی سخن میگوید. او در آخرین اظهارنظر در پاسخ به تمام هجمهای که طی این روزها به او و تیم مذاکرهکننده هستهای و سفرهایی که برای حفظ امنیت ملی ایران کرده وارد شده است، گفت: «در زمان مناسب به همه ایرادها و اتهامات پاسخ خواهدداد. او درمتنی که ساعت 6 و 10 دقیقه صبح روی فیسبوک خود گذاشته نوشته است: «تیم مذاکرهکننده وظیفه مهمتری برای پیگیری منافع ملی دارد و پاسخ عمومی به برخی موارد را فعلا به مصلحت نمیداند و آماده است در برابر اتهامات ناروا و غیرمنصفانه به خاطر منافع ملی سکوت کند ولی در زمان مناسب به همه ایرادها و ابهامات پاسخ خواهیم داد.» او سپس به افرادی که در این چند روز از مرگ تفاهم ژنو سخن گفتهاند نیز چنین پاسخ داد: «البته برخی دوستان که از ابتدا دل خوشی از برنامه اقدام ژنو نداشتند مرگ زودرس آن را اعلام کردهاند که بیشتر بیان خواست تا واقعیت است.»
گویی این روزهای سیاست ایران چندان روزهای خوشایندی برای ظریف دیپلمات نیست، او اما هنوز بر مدار مدارا و گفتگو پیش می رود.
1392/9/26
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 63]