واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: كمبود آب از مشكلات جزيره قشم
استاندار هرمزگان گفت: كمبود آب از مشكلات مردم جزيره قشم است.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) منطقه خليج فارس،جاسم جادري در بازديد از پروژههاي در دست اجراي جزيره قشم، افزود: بايد تمامي مشكلات جزيره، بررسي و رفع شود، هر چند تاكنون در زمينه آبرساني اقدامات خوبي صورت گرفته اما نياز به آبشرين كن در جزيره به خوبي مشهود است.
استاندار هرمزگان با بيان اينكه در آينده نزديك سفر ديگر نيز به قشم خواهم داشت، تصريح كرد: در اين سفر تنها از پروژههاي در حال اجرا بازديد شد اما در سفر بعدي مشكلات جزيره در شوراي اداري، بررسي و براي رفع آنها تصميماتي گرفته خواهد شد.
مدير اجرايي پروژه پل خليج فارس نيز در اين بازديد با اشاره به تغيير طرح اصلي اين پروژه، توضيح داد: در ابتدا با طراحي كه انجام شده بود مبلغ 650 ميليون يورو براي احداث پل خليج فارس در نظر گرفته شد كه پس از ايجاد تغييرات كلي و اساسي در طرح، اين مبلغ 5.22 درصد افزايش يافته و به رقم 900 ميليون يورو رسيد.
كيا افزود: 15 درصد اعتبار اين پروژه كه مبلغي در حدود 140 ميليون يورو است قرار بود از طريق اعتبارات دولتي تامين شود كه تاكنون بخش كوچكي از اين مبلغ از محل اعتبارات مهر ماندگار اختصاص يافته و 85 درصد باقيمانده بايد از طريق بخش خصوصي تامين ميشد كه هنوز به نتيجه نرسيده است. اين پروژه تاكنون بيش از 12 درصد پيشرفت فيزيكي داشته است.
مدير اجرايي پل خليج فارس با بيان اينكه طراحي اين پل در دنيا منحصر بفرد است، بيان كرد: در طراحي پل خليج فارس دو باند رفت و برگشت خودرو و يك ريل قطار در كنار آن ديده شده است. تاكنون در همه جاي دنيا ريل قطار را در طبقه فوقاني پل تعبيه كردهاند. قرار گيري ريل قطار و محورهاي خودرويي در يك طبقه كاري جديد در دنيا است.
كيا با اشاره به پهناي 33 متري پل طراحي شده، ادامه داد: اگر يك باند از دو باند رفت و برگشت خودرو را حذف كنيم عملا ميتوانيم هزينه زيادي را كاهش دهيم ولي طراحيها دوباره بايد به طور كامل تغيير يابد. هم اينك 2 حوضچه كه هر كدام براي ساخت چهار كيسون ( پايههاي اصلي پل در دريا) به كارگرفته ميشوند جهت اجراي پروژه احداث شده است.
جادري، استاندار هرمزگان نيز در بازديد اظهار كرد: از زمان آغاز عمليات اجرايي پل خليج فارس تاكنون بارها در طراحي پروژه تغييراتي ايجاد شده كه اين امر موجب كندي روند پيشرفت آن شده است. پيشرفت فيزيكي 12 درصدي پروژه پل خليج فارس رضايت بخش نيست و با توجه به ظرفيتي كه براي احداث آن گذاشته شده انتظارات صاحب نظران را برآورده نكرده است.
وي خاطرنشان كرد: بايد بررسيها، تمهيدات و نظرات كارشناسي براي انجام پروژهها به ويژه طرحهاي ملي در وقت كافي انجام گيرد و سپس با در نظر گرفتن همه جوانب عمليات اجرايي را آغاز كرد.
در ادامه اين سفر، استاندار هرمزگان با حضور در محل پروژه در حال اجراي توليد همزمان برق و آب "مپنا" از اين طرح بخش خصوصي بازديد كرد.
عبدالصاحب ارجمند، مديرعامل شركت توزيع برق هرمزگان نيز در اين بازديد با بيان اينكه نيروگاه دو منظوره مپنا در توليد برق، راندمان بالاي 80 درصد دارد، افزود: اين پروژه در دو فاز با قدرت توليد 50 مگاواتي در دست ساخت است كه تاكنون يك فاز آن با ظرفيت توليد 25 مگاوات در ساعت به بهره برداري رسيده و وارد شبكه شده است.
وي ادامه داد: شركت توزيع برق استان هر كيلووات برق را از اين نيروگاه به مبلغ 71 تومان خريداري كرده و با مبلغ 26 تومان در اختيار مردم روستاهاي جزيره قشم قرار ميدهد.
عبدالحميد حمزهپور، مديرعامل شركت آب و فاضلاب روستايي هرمزگان نيز در اين بازديد گفت: پروژه توليد همزمان برق و آب مپناي قشم، چهار واحد آب شيرين كن با ظرفيت 18 هزار مترمكعب را در دستور ساخت دارد كه تاكنون يك واحد آن به ظرفيت توليد 4500 مترمكعب در روز به بهره برداري رسيده است.
وي افزود: شركت آب و فاضلاب روستايي استان، هر مترمكعب آب را به قيمت 1500 تومان از اين شركت خريداري كرده و به مبلغ 100 تومان به مردم ميفروشد.
استاندار هرمزگان در ادامه سفر خود به جزيره قشم، پروژه آب شيرين كن روستاي رمچاه را افتتاح كرد.
آب شيرين كن رمچاه با اعتبار بيش از 66 ميليارد ريال و با ظرفيت 1200 مترمكعب آب در روز 12 كيلومتر شبكه لوله گذاري داخلي دارد و جمعيتي در حدود 4000 نفر را تحت پوشش قرار ميدهد.
جادري در ادامه در جمع مردم روستاي رمچاه حضور يافت و مسائل روستاها را از زبان امام جمعه اهل سنت قشم شنيد.
عبدالرحيم خطيبي، كمبود آب و مراكز درماني را دو مشكل حياتي در روستاهاي قشم عنوان كرد و افزود: مردم روستاهاي قشم همواره با مشكل كمآبي روبرو بوده و اين بخش نيازمند توجه جدي است.
استاندار هرمزگان در پايان اين سفر با اشاره به روند اجراي پروژه مسكن مهر در استان، افزود: طرح مسكن مهر بدون در نظر گرفتن تمهيدات لازم براي تامين زير ساختهاي آن نظير آب، برق، تلفن، فضاي آموزشي و خدمات رفاهي و شهري اجرايي شده كه موجب شده هم اكنون ايجاد اين زير ساختها با مشكلات عديدهاي روبرو شود.
وي تاكيد كرد: البته دولت خود را موظف به اتمام پروژههاي طرح مسكن مهر ميداند و ساخت تمامي واحدها به پايان خواهد رسيد ولي در ادامه مسكن مهر جديدي با اين عنوان، نخواهيم داشت.
انتهاي پيام
جمعه 29 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]