واضح آرشیو وب فارسی:مهر: چرا ما خورشيد را زرد مي بينيم/ تصويري از رنگهاي مختلف تنها ستاره ما
ناسا يك تصوير باورنكردني منتشر كرده كه تركيب رنگهاي خيره كننده اي را نشان مي دهد كه از خورشيد در طول موجهاي مختلف ساطع مي شود اما چشم غير مسلح انسان نمي تواند آن را مشاهده كند.
به گزارش خبرگزاري مهر، اين تصوير كه براساس تصاوير رصدخانه ديناميك خورشيدي ناسا توليد شده از برد وسيعي از طول موجهايي استفاده كرده كه اين تلسكوپ از آن استفاده مي كند.
رصدخانه ديناميك خورشيدي طول موجها را به يك تصوير تبديل مي كند كه براي چشم انسان قابل مشاهده باشد و نور آن به رنگين كماني از رنگها تبديل شده است.
عكاسي از خورشيد با يك دوربين استاندارد يك تصوير آشنا براي انسان رقم مي زند: يك دايره بدون ويژگيهاي متمايز و زرد كه به نظر مي رسد هنگامي كه نزديك به افق مي شود اندكي به رنگ قرمز در مي آيد چرا كه نور از اتمسفر زمين عبور كرده و در نتيجه طول موجهاي آبي را پيش از آنكه به لنز دوربين برسد از دست داده است.
در حقيقت خورشيد نور را در تمام رنگها از خود ساطع مي كند، اما از آنجا كه زرد روشنترين طول موج خورشيد است ما اين رنگ را با چشم غير مسلح و يا دوربين مشاهده مي كنيم.
وقتي كه همه رنگهاي قابل مشاهده با هم يكي مي شوند دانشمندان آن را نور سفيد مي نامند، ما طيف قابل مشاهده از نور را مشاهده مي كنيم چرا كه خورشيد از يك گاز داغ توليد شده كه نور توليد مي كند. اما وقتي صحبت از طول موجهاي كوتاه تر به ميان مي آيد، خورشيد نور شديد ماورا بنفش و اشعه ايكس از خود ساطع مي كند زيرا خورشيد با انواع بسياري اتم پر شده است كه هركدام از آنها، هنگامي كه به يك دماي خاص مي رسند نور يك طول موج خاص را ساتع مي كنند.
خورشيد نه تنها دربرگيرنده اتمهاي مختلفي چون هليوم، هيدروژن و آهن است، بلكه انواع مختلف اتمها با بارهاي الكتريكي مختلفي كه از آنها با عنوان يون ياد مي شود نيز در خورشيد وجود دارند. هركدام از يونها نيز هنگامي كه به يك دماي خاص مي رسند، مي توانند نور را در يك طول موج خاصي ساطع كنند.
تلسكوپهاي خورشيدي از اين اطلاعات طول موجها به 2 روش استفاده مي كنند. روش اول، ابزارهاي خاصي چون طيف سنج طول موجهاي بسياري از نور را به طور همزمان مشاهده مي كنند و مي توانند مدت زمان هر كدام از طول موجهاي نور را انداره گيري كنند.
در روش دوم، طول موجهاي متفاوت اطلاعاتي را درباره مولفه هاي متفاوت سطح خورشيد و اتمسفر آن ارائه مي دهند از اين رو دانشمندان از آنها براي تكميل اطلاعات خود از ستاره منظومه ما كه دائما درحال تغيير است استفاده مي كنند.
دانشمندان با بررسي تصاوير خورشيد از طول موجهاي مختلف توسط ابزارهايي چون رصدخانه ديناميك خورشيدي، طيف نگار منطقه واسط ناسا، رصدخانه رابط سطح خورشيد و رصدخانه خورشيدي و هليوسفر ناسا و سازمان فضايي اروپا ، مي توانند به بررسي اين موضوع بپردازند كه چگونه ذرات و گرما در اتمسفر خورشيد حركت مي كنند.
كد خبر: 2199382
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۲۹ - ۱۲:۵۱
جمعه 29 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 76]