واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: وظيفه امروز حوزه و دانشگاه، تمدن سازي نوين اسلامي است
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي گفت: در حال حاضر وظيفه حوزه و دانشگاه در تمدن سازي نوين اسلامي معنا پيدا كرده است.
به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مشهد ، دكتر حسن رحيمپور ازغدي در همايش وحدت حوزه و دانشگاه با بيان اينكه امروز معناي وحدنپت حوزه و دانشگاه با معناي 60 سال پيش خود تفاوت كرده است، اظهار كرد: در دوره رضاخان سياست بر تضعيف حوزه بود و از آن طرف نيز دانشگاه تاسيس شد كه هدف از اين تاسيس در ابتدا تامين پيشرفت ايراني و اسلامي نبود بلكه هدف، كادر سازي براي ايجاد يك جامعه و حكومت وابسته به غرب و تحت كنترل غرب بود.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي با بيان اينكه در 100 سال گذشته هدف تاسيس دانشگاه در جوامع اسلامي رشد اين جوامع نبوده است، تصريح كرد: از ابتدا هدف اين بود كه بجاي حضور مستقيم نيروهاي انگليسي، آمريكايي، فرانسوي و ديگر قدرتهاي استكباري مسلمانان و به طور خاص در ايران، ايرانيهايي باشند كه همسو و هم فكر با آنها باشد.
وي با اشاره به تفكرات حاكم بر دانشگاه و حوزه در گذشته، ادامه داد: در زمان طاغوت حوزويان زياد به مسايل سياسي كار نداشتند و اين فضا، فضاي غالب در حوزه بود و همين مساله سبب شده بود تا بسياري از جريانها در دانشگاهها رخنه كنند و ضعيفترين جريان در اين خصوص جريان حوزوي و ديني بود اما به تدريج جريان مذهبي در دانشگاه قوي شد.
رحيمپور ازغدي با بيان اين مطلب كه در آن زمان بخش عمدهاي از حوزه ما پذيرفته بودند كه دين از سياست جداست، تصريح كرد: در آن زمان امام(ره) بحث تمدن سازي اسلامي و وحدت اسلامي را عنوان كرد.
وي با تاكيد بر اينكه امروز وظيفه اصلي حوزه و دانشگاه در تمدن سازي نوين اسلامي شكل ميگيرد، ابراز كرد: امروز پروژه اصلي حوزه و دانشگاه پروژه تمدن سازي اسلامي است و اين پروژه عملي نميشود مگر اينكه حوزه وارد تمام عرصهها شود.
اين استاد دانشگاه با بيان اينكه هنوز هزاران خاكريز خالي وجود دارد، ادامه داد: سياهي لشكر حوزويان و دانشگاهيان به هيچ درد نميخورد و ما بايد از لحاظ علمي و تكنولوژي در دانشگاه به استقلال كامل برسيم و در حوزه فرهنگي و اجتماعي نيز حوزه بايد كامل وارد شود اما متاسفانه امروز ميبينيم به راحتي دمشن ميتواند تهاجم فرهنگي كند و مقابله با اين تهاجم وظيفه حوزه است.
رحيمپور ازغدي ادامه داد: دانشگاه وقتي مي تواند در تمدن سازي اسلامي نقش داشته باشد كه بتواند فضاهاي خالي را پر كند و حوزهها نيز زماني موفقند كه جاهاي خالي مسايل اجتماعي و فرهنگي را بتوانند پر كنند.
وي تاكيد كرد: اگر تفكرات ما نزديك به تفكر امام رضا(ع) و ائمه اطهار(ع) شود ميتوانيم تمدن اسلامي را شكل دهيم.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي با تاكيد بر اينكه كل حيثيت شيعه و اسلام مديون 200 تا 300 فرد است، تصريح كرد: شخصيتهايي همچون سيد جمالالدين اسدآبادي، نواب صفوي، ميرزا كوچك خان، شيخ فضل الله نوري و ديگر روحانيون مبارز باعث آبروي حوزه شدهاند./س
جمعه 29 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 56]