واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: معرفي برندهاي مطرح جهان؛ اچ پي
هيولت پاكارد كه به اختصار اچ پي شناخته مي شود، توليدكننده آمريكايي نرم افزار و خدمات رايانه اي است كه دفتر مركزي آن در پالو آلتو، كاليفرنيا قرار دارد. اين شركت در يكم ژانويه 1939 توسط "ويليام هيولت" و "ديويد پاكارد"، دو دانش آموخته مهندسي برق از دانشگاه استنفورد، تاسيس شد.
پولنيوز، مازيار دانيالي - هيولت پاكارد كه به اختصار اچ پي شناخته مي شود، توليدكننده آمريكايي نرم افزار و خدمات رايانه اي است كه دفتر مركزي آن در پالو آلتو، كاليفرنيا قرار دارد. اين شركت در يكم ژانويه 1939 توسط "ويليام هيولت" و "ديويد پاكارد"، دو دانش آموخته مهندسي برق از دانشگاه استنفورد، تاسيس شد. اچ پي يكي از نخستين شركت هايي بود كه از ايده ها و حمايت پروفسور "فردريك ترمن" - در ارتباط قوي بين استنفورد و آن چه كه سرانجام به شكل "سيليكون ولي" ظهور كرد، پيشگام بود - سود برد.
به گزارش گروه بينالملل پولنيوز، اچ پي شهرت خود را به عنوان توليدكننده دستگاه هاي پيچيده كسب كرد. نخستين مشتري اين شركت، والت ديزني پروداكشنز بود كه هشت اوسيلاتور صوتي را براي توليد فيلم انيميشن "فانتازيا" (1940) خريداري كرد. طي جنگ جهاني دوم، اچ پي به توليد محصولاتي با كاربردهاي نظامي براي ارتش مشغول شد. طي اين دوران، اچ پي با آزمايشگاه پژوهشي نيروي دريايي براي توليد فناوري ضد رادار و پوسته فيوز پيشرفته توپ همكاري كرد.
پس از پايان جنگ، پاكارد مسئوليت امور مالي و تجاري شركت را بر عهده گرفت و هيولت رهبري فعاليت هاي پژوهش و توسعه را عهده دار شد. تنوع بخشي به محصولات در دستور كار اچ پي قرار گرفت و يكي از محبوب ترين محصولات اوليه آن يك فركانس متر سرعت بالا بود كه در سال 1951 عرضه شد. اين محصول در بازار به سرعت در حال رشد راديو اف ام و ايستگاه هاي پخش تلويزيوني براي تنظيم فركانس هاي واحد بر اساس مقررات كميسيون ارتباطات فدرال استفاده مي شد. طي جنگ كره، فروش محصولات نظامي به افزايش درآمدهاي اچ پي كمك كرد.
براي كمك به تامين مالي توسعه محصولات جديد، اچ پي با عرضه سهام عمومي در سال 1957 اقدام به افزايش پول كرد. همچنين، كمپيني طولاني براي گسترش خط توليد اچ پي از راه خريد شركت هاي ديگر در سال 1958 آغاز شد كه با خريد شركت اف ال موزلي، توليدكننده ركوردرهاي گرافيكي همراه بود. در سال 1961، اچ پي با خريد شركت سان بورن، توليدكننده ابزار پزشكي، فعاليت در اين حوزه را آغاز كرد.
در سال 1968، اچ پي نخستين ماشين حساب روميزي را عرضه كرد. در سال 1972 و با استفاده از فناوري پيشرفته مدار مجتمع، اچ پي نخستين ماشين حساب جيبي را معرفي كرد. قيمت اين وسيله يك ششم نمونه مدل روميزي اصلي بود.
اگرچه اچ پي هرگز به توسعه و توليد سيستم هاي تسليحاتي اقدام نكرد، اما در طول تاريخ خود وابستگي شديدي به هزينه هاي نظامي داشته زيرا دستگاه هاي اين شركت در توسعه و آزمايش محصولات نظامي - به ويژه اين كه سيستم هاي تسليحاتي بيش از پيش به فناوري هاي الكترونيك و نيمه رساناها وابسته مي شدند - استفاده مي شد. تخصص نظامي اچ پي در سال 1969 بيش از پيش مورد توجه قرار گرفت زيرا "ريچارد نيكسون"، رئيس جمهور وقت آمريكا، پاكارد را به عنوان معاون وزير دفاع منصوب كرد. وي بر طرح هاي اوليه برنامه جت هاي جنگنده موفق اف-16 و اي-10 نظارت داشت.
كسب و كار رايانه
نخستين رايانه هيولت پاكارد به نام HP 2116A در سال 1966 و به طور ويژه براي مديريت تست و اندازه گيري دستگاه هاي اين شركت توليد شد. در سال 1972، اين شركت مدل HP 3000 كه يك ميني رايانه با كاربرد عمومي بود را براي استفاده در بخش كسب و كار معرفي كرد. در سال 1976، "استفن وزنياك" كه كارآموز مهندسي در شركت اچ پي بود يك نمونه اوليه براي نخستين رايانه شخصي را ساخته و به شركت ارائه كرد. هيولت پاكارد با اين طرح مخالفت كرده و تمامي حقوق آن را در اختيار وزنياك قرار داد. پس از آن، وي به "استيون جابز" پيوست و شركت اپل را تاسيس كرد.
نخستين رايانه روميزي اچ پي به نام HP-85 در سال 1980 معرفي شد. از آن جايي كه اين محصول با رايانه شخصي آي بي ام كه به استاندارد اين صنعت مبدل شده بود، سازگاري نداشت نتيجه اي جز شكست براي اچ پي رقم نخورد. تلاش ديگر اچ پي براي حضور چشمگير در بازار رايانه هاي شخصي معرفي مدل HP-150 بود كه از يك نمايشگر لمسي سود برده و سازگار با سيستم رايانه شخصي آي بي ام بود. اگرچه اين محصول از نظر فني جالب توجه بود، اما به شكستي ديگر براي شركت مبدل شد.
در حقيقت، نخستين محصول موفق اچ پي در بازار رايانه شخصي يك پرينتر يعني اچ پي ليزرجت بود. اين محصول در سال 1984 روانه بازار شد و فروشي فوق العاده را براي اچ پي رقم زد. در اواسط دهه 1980، اچ پي دريافت كه كسب و كار در حوزه هاي اصلي علم و مهندسي خود را به شركت هاي رقيب مانند سان مايكروسيستمز، سيليكون گرافيكس و آپولو واگذار كرده است.
با آغاز دهه 1990، اچ پي به واسطه كاهش شديد قيمت سهام خود شاهد عدم تحقق برخي اهداف درآمد و سود بود. در نتيجه، پاكارد كه بازنشسته شده بود بار ديگر براي بر عهده گرفتن نقشي فعال در مديريت شركت به اچ پي بازگشت. چشمگيرترين تغييرات در گروه رايانه شخصي و با معرفي رايانه هاي جديد، پرينترهاي رنگي و لوازم جانبي با قيمت هايي پايين رخ داد كه اچ پي را در جمع سه توليدكننده برتر رايانه شخصي جهان قرار داد. در سال 1993 و پس از تكميل روند احياي شركت، پاكارد بار ديگر بازنشسته شد. در دهه 1990، اچ پي با شركت اينتل در طراحي ريزپردازنده 64 بيتي ايتانيوم همكاري داشت كه در سال 2001 معرفي شد.
در سال 2002، اچ پي شركت كامپك يكي از توليدكنندگان بزرگ رايانه شخصي در آمريكا را خريداري كرد. اين اقدام اندكي پس از انتخاب "كارلي فيورينا" به عنوان مدير عامل اچ پي صورت گرفت. وي نخستين زني بود كه هدايت شركتي در فهرست دائو جونز را بر عهده مي گرفت. پس از آن كه منافع پيش بيني شده براي خريد كامپك محقق نشد، فيورينا در سال 2005 مجبور به كناره گيري از سمت خود شده و "مارك هرد" جايگزين وي شد.
در دوران رهبري هرد، گسترش فعاليت هاي اچ پي در بخش دستگاه هاي قابل حمل مانند تلفن هاي همراه هوشمند مورد توجه قرار گرفت. در سال 2010، اچ پي شركت پالم را خريداري كرد كه در زمينه توليد دستيار شخصي ديجيتال و تلفن هاي همراه هوشمند فعاليت مي كرد. موقعيت پالم در بازار به شدت رقابتي تلفن هاي همراه هوشمند ضعيف بود، اما سيستم عامل چند وظيفه اي اين شركت كهWebOS نام داشت به عنوان يكي از سيستم هاي عامل پيشرو در نظر گرفته مي شد.
با اين وجود، هرد در سال 2010 و پس از رسوايي مربوط به روابط مشكوك با يك پيمانكار مجبور به ترك اچ پي شد. پس از وي، "لئو آپوتكر" به عنوان مدير عامل اين شركت انتخاب شد. در آگوست 2011، اچ پي توقف توليد تلفن هاي همراه هوشمند و تبلت تاچ پد كه تنها هفت هفته پيش در ماه ژوييه معرفي شده بود را اعلام كرد. بر همين اساس، اچ پي بر توليد نرم افزار و ارائه خدمات به كسب و كارها متمركز شده و شركت انگليسي اتونومي، توليدكننده نرم افزار، را به مبلغ 11.1 ميليارد دلار خريداري كرد.
در سال 2011، روند ناموفق فعاليت هاي اچ پي موجب شد تا آپوتكر نيز بركنار شده و "مگ ويتمن" كه قبلا مدير عامل شركت eBay بود، هدايت آن را بر عهده گرفت.
پنجشنبه 28 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 127]