واضح آرشیو وب فارسی:مهر: دوربين تنها فناوري موجود براي پايش زيستگاهها و جانواران در حال انقراض
معاون طبيعي و تنوع زيستي سازمان حفاظت از محيط زيست تنها فناوري استفاده شده براي حفاظت از زيستگاهها و جانوران در حال انقراض را دوربين دانست و گفت: با مذاكرات انجام شده قرار است يكي از محققان كشور براي زيستگاههاي كشور مطالعات جامعي را انجام دهد.
به گزارش خبرنگار مهر، احمدعلي كيخواه در حاشيه مراسم تفاهم نامه سازمان محيط زيست با معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري در پاسخ به خبرنگار مهر در زمينه استفاده از فناوريهاي نوين براي حفاظت از گونههاي در حال انقراض افزود: استفاده از فناوريهاي نوين در نقاط حساس كه از اين طريق بتوان زيستگاههاي اين جانوران را مونيتورينگ كرد و بدانيم كه از چه نقاطي عبور ميكنند در بسياري از كشورها كاربردي شده است.
معاون طبيعي و تنوع زيستي سازمان محيط زيست با تاكيد بر اينكه در نهايت سازمان بايد به سمت استفاده از اين فناوريها حركت كند، اظهار داشت: نميتوان تنها با بستر انساني همه مناطق را پايش كرد و قطعا در اين زمينه بايد امكاناتي فراهم شد.
وي ادامه داد: اين در حالي است كه با توجه به اعتباراتي كه براي اين سازمان اختصاص يافته است براي تامين نيازهاي اوليه با محدوديتهايي مواجه هستيم و به نظر ميرسد كه اين اعتبارات امكان استفاده از فناوريهايي چون فناوريهاي ماهوارهاي، GPS و دوربين را فراهم نخواهد كرد.
كيخواه، فناوريهاي مورد استفاده در اين زمينه را محدود به نصب دوربينها دانست و اضافه كرد: اقداماتي را به صورت ويژه در حوزه يوزپلنگ انجام شده كه نصب دوربين بوده است.
وي با اشاره به از دست دادن 60 پلنگ در 6 سال اخير خاطر نشان كرد: در كشور بر اساس آخرين آمارها در 6 سال گذشته تقريبا حدود 64 پلنگ (هرسال 10 پلنگ) را از دست داديم كه عمده تلفات نيز ناشي از حوادث جادهاي و پس از آن دلايلي چون مار گزيدگي، و طمعه مسموم و درگيري انسان با پلنگ بوده است.
كيخواه با ابزار تاسف از اينكه در بسياري از پروژههاي عمراني زيستگاههاي اين جانوران كوچك و تجزيه شده است، ادامه داد: معمولا حيوانات بزرگ جثه در وسعت زيادي تردد ميكند و زماني كه با موانع برخورد ميكنند با تلفات اينچنيني مواجه ميشويم.
معاون طبيعي و تنوع زيستي سازمان حفاظت از محيط زيست از همكاري با پژوهشگران فعال در اين حوزه خبر داد و يادآور شد: با يكي از نخبگان ايراني خارج جلسهاي داشتيم كه وي مطالعاتي در زمينه اتصال زيستگاههاي پراكنده و جداشده از هم در آمريكا داشته است و در اين جلسه مقرر شد تا مطالعات جامعي در زمينه كليه زيستگاههاي ايران به ويژه ايستگاههاي حساس از سوي اين محقق ايراني انجام شود.
كد خبر: 2199069
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۲۸ - ۱۵:۳۵
پنجشنبه 28 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 82]