واضح آرشیو وب فارسی:مهر: تحقيقات با موضوع شناسي و كاربردي شدن بايد از حالت آرامگاهي خارج شود
قزوين- خبرگزاري مهر: استاندار قزوين گفت: با موضوع شناسي بر اساس نياز جامعه، كاربردي كردن و استفاده از نتايج پژوهشي بايد تحقيق و پژوهش از وضعيت آرامگاهي خارج شده و نتايج آن در بهبود كيفيت زندگي مردم موثر باشد.
به گزارش خبرنگار مهر، مراسم تجليل از پژوهشگران برتر و اختتاميه نمايشگاه پژوهش، فناوري، اشتغال و توسعه كارآفريني ظهر پنجشنبه با حضور مرتضي روزبه استاندار، درافشاني معاون توسعه مديريت و منابع انساني استانداري، ابوالفضل طاهرخاني معاون سياسي امنيتي استاندار، مديران دستگاههاي اجرايي، جمعي از پژوهشگران، محققان در سالن اجتماعت استانداري قزوين برگزار شد.
مرتضي روزبه در اين مراسم گفت: آنچه در شرايط كنوني ديده مي شود آن است كه بيشتر تحقيقات زينت بخش اتاق مديران شده در حالي كه تحقيق زماني ارزشمند است كه از لابلاي كتابها، آزمايشگاهها و كتابخانه ها خارج شده و در افزايش كيفيت زندگي مردم تاثيرگذار باشد.
وي افزود: در حوزه تحقيق و پژوهش كلياتي در كشور وجود دارد كه قابل انكار نيست و محصولات و نتايج آن را در زمينه هاي مختلف
از جمله امور هسته اي، هوا، فضا، نانو، پزشكي و كشاورزي مشاهده مي كنيم اما هنوز نتايج مورد نظر ما در حوزه هاي كاربردي تامين نشده است.
استاندار قزوين تصريح كرد: خوشبختانه مديريت و هدايت حوزه تحقيقات و پژوهش در كشور توسط مقام معظم رهبري انجام مي شود و دغدغه رهبري مسير فعالان اين حوزه را بخوبي مشخص كرده و چراغ راه دست اندركاران است لذا اين تضمين وجود دارد كه اين پرچم به دست رهبري به سرانجام خوبي برسد.
تحقيقات زينت بخش اتاق مديران نباشد
روزبه تصريح كرد: تحقيقات نبايد زينت بخش اتاق مديران باشد و تا زماني كه نتايج فعاليتهاي پژوهشي در زندگي اجتماعي و عملي مردم ديده نشود نمي توان آن را مفيد دانست و ارزش گذاري كرد.
وي با اشاره به پيش شرط ها و ملزومات تحقيق موفق و اثربخش يادآورشد: موضوع شناسي و تعيين اولويت هاي پژوهشي بايد جدي گرفته شود تا مسائل و مشكلاتي كه براي جامعه آثار منفي و زيان باري به دنبال دارد به عنوان اولويت پژوهشي در دستور كار قرار گيرد.
استاندار افزود: امروزه بسياري از تحقيقات در اتاق مديران و كاركنان دستگاههاي اجرايي وجود دارد كه حتي يكبار هم خوانده نشده و فقط براي تزئين اتاق استفاده مي شود و به ابزاري براي فضل فروشي تبديل شده است.
وي پيگيري مستمر براي اجراي يافته هاي تحقيق را مهم دانست و گفت: تحقيقات بايد وارد متن جامعه شود و با موضوعات و معضلات جامعه پيوند و ارتباط موثري داشته باشد و بتواند در يك دوره زماني مشخص حداقل چند نمونه از آسيب ها و معضلات رفتاري و اجتماعي را برطرف كند.
استاندار بيان كرد: كارشناسان دستگاههاي اجرايي بايد مورد توجه جدي مديران دستگاههاي اجرايي قرار گيرند و از رخوت وسستي خارج شوند و بتوانند در پويايي ادارات هم نقش آفرين باشند.
وي افزود: زماني دستگاههاي اجرايي پويا و فعال مي شود كه از بدنه كارشناسي پركار، با نشاط و با انگيزه برخوردار باشد و لازمه تحقق اين هدف، استفاده موثر و جدي در حوزه تحقيق و پژوهش از قابليت هاي كارشناسي دستگاههاي اجرايي است.
روزبه يادآور شد: در حال حاضر10 درصد از جمعيت استان را دانشجويان تشكيل مي دهند و حجم عظيمي از اعضاء هيئت علمي و اساتيد دانشگاهها در سطح استان رفت و آمد دارند كه بايد حضور اين ظرفيت بزرگ دانشگاهي در استان نمود عيني و بيروني داشته باشد و پيوند و ارتباط تنگاتنگي بين حوزه پژوهش و دانشگاه و عرصه هاي مختلف جامعه وجود داشته باشد.
طولاني شدن پروسه تحقيق مناسب نيست
روزبه يادآورشد: در شرايطي كه مردم حوصله كمتري دارند به نظر مي رسد طولاني شدن روند تحقيقات كه گاهي فضل فروشي نيز از آن استنباط مي شود مناسب نيست كه اصلاح اين روند ضروري به نظر مي رسد.
وي بيان كرد: براي رسيدن به توسعه منطقه اي نيازمند مشاوره كارشناسان و محققان هستيم تا به نتايج ارزشمندي دست يابيم.
استاندار قزوين پيوند صنعت، دانشگاه و بخش كشاورزي با يكديگر را مهم ارزيابي كرد و يادآورشد: بايد وجود ظرفيتهاي مهم صنعتي،
كشاورزي و گردشگري در استان احساس شود و بتوان از آن به نحو مطلوب براي توسعه همه جانبه استان بهره برداري كرد.
روزبه بيان كرد: با مديريت مناسب مي توان از تحقيق و پژوهش در برنامه ريزي هاي كلان استان و ترسيم چشم اندازي روشن استفاده كرد و خدمات كيفي تري به مردم ارائه كرد.
در پايان اين مراسم از 35 پژوهشگر برتر در دستگاه هاي اجرايي، يك مركز تحقيقات فعال، چهار غرفه برتر نمايشگاه پژوهش و توسعه كارآفريني، سه طرح پژوهشي و چهار كارآفرين برتر در عرصه پژوهش تقدير و تجليل شد.
كد خبر: 2199000
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۲۸ - ۱۴:۵۷
پنجشنبه 28 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]