واضح آرشیو وب فارسی:فارس: گفتوگوي نخستوزيران قرقيزستان و تاجيكستان:تلاش براي تامين ثبات در مرزهاي مشترك
«ژانتورو ساتيبالدياف» و «قاهر رسولزاده» نخستوزيران قرقيزستان و تاجيكستان در تماسي تلفني تامين امنيت و ثبات در مناطق مورد مناقشه در مرزهاي مشترك دو كشور را بررسي كردند.
به گزارش خبرنگار دفتر منطقهاي خبرگزاري فارس در دوشنبه، نخستوزيران قرقيزستان و تاجيكستان در تماسي تلفني با اشاره به عدم علامت گذاري 80 درصد از نقاط مرزي مشترك، تلاش بيشتر نهادهاي رسمي را خواستار شدند.
به گفته آنان، عدم علامت گذاري مشخص مرزي علاوه بر منطقه باتكن در مناطق مرزي ناحيه «اوش»، «چويي» و ولايت «تالاس» نيز مشكلاتي را به وجود آورده است.
به گفته اين منبع، مقامات قرقيزستان و تاجيكستان در اين مذاكرات به توافق رسيدهاند كه همزمان با ادامه كار در خصوص مسائل مورد بحث، كاركنان نهادهاي وزارتهاي كشور و نيروهاي مرزبان اين كشورها نيز تا نهايي شدن مشكل در اين منطقه مرزي همكاري مشترك انجام دهند.
اين منبع تامين ثبات و ايجاد زمينه رفتوآمد بدون موانع ساكنان روستاهاي مرزي به قلمرو كشورهاي يكديگررا از ديگر شرط مهم در فعاليت نهادهاي امنيتي، انتظامي و اداري عنوان كردهاند.
گفتوگوي تلفني نخستوزيران در حالي انجام شد كه، بنا به گفته منابع رسمي، موضوع بسته شدن يك جاده مرزي با تاجيكستان و تظاهرات اعتراضي ساكنان روستاها در مناطق مرزي دو كشور در جلسه روز پنجشنبه پارلمان قرقيزستان نيز مورد بحث و بررسي قرار گرفت.
به گفته اين منابع «ساتيبالدياف» در حضور اعضاي مجلس با ارائه گزارشي در مورد وضعيت مرز در منطقه «باتكن» گفت كه پس از دو روز مسدود بودن، جاده «اسفره- واروخ» باز شده، اما زمينه بحث و احتمال بروز مقاومت و درگيري بين ساكنان روستاهاي دو طرف مرز از بين نرفته است.
به گفته اين مقام قرقيز، مقامات وزارت كشور، مرزبان و نهادهاي محلي در حال مذاكره بوده و به تقاضاهاي طرفين رسيدگي ميكنند.
جاده «اسفره- واروخ» از سوي اتباع تاجيكستان و قرقيزستان روز چهارشنبه گذشته درپي تشديد مقاومت بين ساكنان روستاهاي دو طرف مرز مسدود شد.
بنا به خبرهاي رسيده از اين منطقه حدود 200 تا 500 نفر از اتباع دو طرف در اين منطقه تجمع كرده و از نهادهاي رسمي خواستار رسيدگي به تقاضاهاي ايشان شدند.
منابع علل اين تجمعها را به آتش كشيده شدن يك محل غذاخوري در منطقهاي مرزي موسوم به «چايخانه» در حومه روستاي «آك-سوي» در قلمرو قرقيزستان ذكر كردهاند.
اما مقامات محلي ناحيه «اسفره» تاجيكستان اين ادعاي شهروندان قرقيزستان را بياساس دانسته و اين عمل را عمل برنامهريزيشده از سوي افراد نامعلوم با هدف به هم زدن وضعيت در مرز مشترك عنوان كردند.
نهادهاي رسمي قرقيزستان و تاجيكستان پس از اين حادثه به منظور جلوگيري از بيثباتي گسترده و وخامت بيشتر اوضاع با اعزام گروههاي بازرسي به محل حادثه به شناسايي و بررسي حادثه آتش سوزي اقدام كردند.
تاجيكستان و قرقيزستان 980 كيلومتر مرز مشترك دارند كه در مدت بيش از 22 سال پس فروپاشي اتحاد شوروي سابق و اعلام استقلال اين كشورها تنها در مورد تعيين وعلامتگذاري 20درصد خط مرز مشترك به توافق رسيدهاند.
انتهاي پيام/ز
پنجشنبه 28 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]